Latest Posts

Hamilton câștigă Marele Premiu al Spaniei – Pirelli Report – Cursa. (Video)

Vizualizări: 20177

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Spaniei folosind o strategie de 2 opriri – folosind P Zero Red Soft C3 de la început, urmat de 2 stinturi pe P Zero Yellow Medium -, care a fost executat aproape perfect și la care echipa Red Bull nu a avut niciun răspuns.

Hamilton

Momente cheie:

  • Pilotul Mercedes Lewis Hamilton a câștigat o luptă strategică a anvelopelor în Spania, oprindu-se de două ori cu o cursă moale-medie-medie pentru a-l depăși pe Max Verstappen de la Red Bull, care a încercat inițial să-l rețină pe Hamilton de la victorie cu o singură oprire, de la P Zero Red soft la P Zero galben mediu.
  • Odată ce Hamilton a trecut de el, Verstappen a făcut o a doua oprire pentru a lua anvelopele moi și pentru a obține punctul suplimentar de campionat pentru cea mai rapid tur. Strategia soft-mediu-soft a fost utilizată de toți cei care au terminat de la locul doi până la locul opt.
  • Esteban Ocon din echipa Alpine, care a terminat pe locul nouă, a fost unul dintre cei doi piloți care s-au oprit o singură dată, trecând de la moale la mediu. Celălalt pilot a fost Kimi Raikkonen, al echipei Alfa Romeo, care a făcut contrariul trecând de la mediu la moale.
  • Singurii alți piloți care au adoptat aceeași strategie ca Hamilton au fost George Russell (Williams) și cei doi piloți ai echipei Haas. Celălalt Williams al lui Nicholas Latifi a fost singurul pilot care s-a oprit de trei ori.
  • Temperatura pistei a fost cu aproximativ 10 grade mai rece în timpul cursei, comparativ cu calificarea, la aproximativ 32 de grade Celsius (cu 26 de grade ambientale).

YouTube video

Cum a performat fiecare pneu:

  • HARD C1: Nu se folosește deloc în timpul cursei, deoarece temperaturile mai scăzute au determinat o mai mare utilizare a compușilor mai moi care erau disponibili.
  • MEDIUM C2: Kimi Raikkonen de la Alfa Romeo a fost singurul pilot care a început cursa pe mediu, alergând-o timp de 37 de ture înainte de a trece la anvelopa moale (singurul pilot care a rulat această strategie). Verstappen a rulat, de asemenea, acest compus timp de 36 de ture în a doua jumătate a cursei. Piloții echipei Alpine au efectuat cele mai lungi stinturi pe aceste anvelope (Fernando Alonso 40 de ture și Esteban Ocon 42 de ture)
  • SOFT C3: Folosit de toți piloții la startul cursei, în afară de Raikkonen. Lewis Hamilton și Charles Leclerc au rulat anvelopele moi cel mai mult timp înainte de primele lor opriri: 28 de tururi în total.

Hamilton

Formula 3 – Cursa 3:
Pilotul Prema, Dennis Hauger, a câștigat cursa F3 de duminică – cea care acordă cele mai multe puncte – începând de la pole, pe care a revendicat-o în calificarea de vineri. În spatele lui a avut loc o luptă strânsă între Jack Doohan al echipei Trident și Matteo Nannini al echipei HWA, cu fiul celebrului motociclist (Mick Doohan) care a ieșit pe primul loc pentru a obține primul său podium.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pe o pistă solicitantă care a devenit din ce în ce mai caldă, grija după anvelopele compozite dure P Zero White Hard a fost primordială în cele 22 de tururi. Cei care au reușit acest lucru cu succes au fost recompensați, în timp ce alții au pierdut locuri pe măsură ce anvelopele lor s-au degradat într-un ritm mai mare spre sfârșitul cursei.

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:
„A fost o luptă strategică intensă, așa că este probabil surprinzător faptul că, în cele din urmă, primii patru au terminat exact așa cum au început pe grilă, în ciuda mișcării abundente și a opririlor în timpul cursei.

Temperaturile mai scăzute de astăzi au determinat utilizarea pe scară largă a anvelopelor moi și medii, ceea ce, așa cum ne așteptam, avea efectul ca aproape toți piloții au făcut două opriri în timpul cursei.

Majoritatea piloților trecând de la soft la mediu în primele opriri ale cursei, au avut o oarecare flexibilitate în strategie. Cu toate acestea, în curând a devenit evident că două opriri erau necesare aici datorită naturii abrazive și a cerințelor ridicate de energie ale acestei piste, ceea ce face ca performanța anvelopei moi ca element cheie al cursei să fie cu atât mai lăudabilă. ”

Statistici din Cursa:

Hamilton Hamilton

Rezultatele Marelui Premiu al Spaniei:

Hamilton

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 / Pirelli

Latest Posts

Don't Miss