Latest Posts

Hamilton câștigă Marele Premiu al Portugaliei – Pirelli Report – Cursa. (Video)

Vizualizări: 11887

Hamilton câștigă cu o singură oprire folosind strategie Medium-Hard.

Hamilton

Momente cheie:

  • Pilotul Mercedes, Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Portugaliei la o diferență de jumătate de minut cu o strategie cu o singură oprire plecând al doilea de pe grilă, schimbând de pe pneurile medium P Zero Galben pe hard-urile P Zero Alb în turul 37.
  • Pilotul Red Bull, Max Verstappen și pilotul Mercedes, Valtteri Bottas, care au terminat pe locul doi, respectiv trei, au intenționat să aibă aceeași strategie, dar au mai oprit la final pentru a pune pneurile soft P Zero Roșu pentru a se lupta pentru punctul bonus pentru cel mai rapid tur – Bottas fiind cel mai rapid după ce ultimul tur al lui Verstappen a fost șters pentru depășirea limitelor pistei.
  • Un singur alt competitor a mai oprit de două ori: pilotul Haas, Nikita Mazepin, care a utilizat de asemenea toate cele trei compoziții.
  • Pilotul Red Bull, Sergio Perez, care a terminat și a încheiat pe patru a avut o strategie neobișnuită trecând de pe medium pe P Zero Roșu soft cu 15 tururi înainte de final.
  • Cel mai bine clasat finalist care a pornit pe pneuri soft a fost Lando Norris de la McLaren, care a încheiat pe cinci cu o strategie soft-medium după ce a pornit în cursă de pe poziția a șaptea.
  • Temperaturile au fost mai ridicate decât în zilele precedente, atingând 22 de grade ambiental și 40 de grade la nivelul pistei.

YouTube video

Cum a performat fiecare pneu:

  • HARD C1: Acesta a fost unul dintre ingredientele cheie ale succesului în cursă utilizat de majoritatea piloților pentru cel de-al doilea stint. Pe măsură ce vremea s-a încălzit, a oferit suficientă rezistență pentru această pistă solicitantă, fără a afecta viteza.
  • MEDIUM C2Utilizat de majoritatea piloților la startul cursei, inclusiv de către ocupanții podiumului. Acesta a arătat o viteză excelentă pe lângă rezistență, Hamilton realizând cei mai buni timpi pe această compoziție înainte de oprire. Pilotul McLaren, Daniel Ricciardo a avut un stint inițial foarte lung, pentru a încheia în puncte după ce a pornit în cursă de pe 16, în timp ce pilotul Red Bull, Sergio Perez a mers și mai mult cu setul inițial de medium pentru a conduce cursa până în turul 51. Pneurile medium cu care a rulat au mai fost utilizate în calificări timp de șase tururi.
  • SOFT C3: Utilizat de șapte piloți la startul cursei, inclusiv de cinci din primii 10 de pe grilă. Pilotul Aston Martin, Lance Stroll a rulat cu ele mai bine de două treimi din cursă, în ciuda faptului că temperaturile mai ridicate au favorizat compozițiile mai dure. Fiind cel mai rapid pneu, a fost utilizat pentru a realiza cel mai bun tur al cursei de către Bottas în final.

Hamilton

Mario Isola – Head of F1 and Car Racing:
„Vremea mai caldă a dus la creșterea uzurii pentru compozițiile mai soft, comparativ cu zilele precedente, ceea ce a însemnat că piloții au trebuit să-și managerieze pneurile mai atent. Acest lucru a scos la rampă compoziția hard, asta și deoarece evoluția pistei a generat o aderență mai bună. Toate cele trei compoziții au jucat un rol din diferite motive. Pneul hard a fost cheia în această după-amiază, în aceste condiții, motiv pentru care a fost utilizat de cei mai mulți dintre piloți pentru ultimul stint, inclusiv de către Lewis Hamilton, care a făcut o cursă perfectă. Softul, deși utilizat cel mai puțin în cursă – și în special pentru stinturi scurte de deschidere – a fost de asemenea utilizat pentru mai bine de 40 de turui de către Lance Stroll, în timp ce Sergio Perez a efectuat un stint mamut pe medium pentru cea mai mare parte din cursă ca parte a unei strategii neobișnuite dar eficiente.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Hamilton Hamilton Hamilton Hamilton câștigă Marele Premiu al Portugaliei – Pirelli Report - Cursa. (Video)

Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 / Pirelli

Latest Posts

Don't Miss