More

  Latest Posts

  Hamilton câștigă la Shanghai; Ferrari sub presiune internă

  Rezultate complete din cursă aici.

  Hamilton a condus un al treilea 1-2 consecutiv pentru Mercedes în timp ce Ferrari au fost incapabili de a riposta, ocupați mai degrabă de duelul intern dintre Leclerc și Vettel.

  O victorie relativ facilă pentru Hamilton în China, rezultatul urcându-l în prima poziție a clasamentului piloților. Hamilton a reușit să își depășească colegul de echipă încă de la startul cursei iar poziția sa de lider nu a fost sub nici un fel de presiune adevărată de la acel punct mai departe, preluându-și a 75-a victorie de Mare Premiu în Formula 1.

  În ciuda unor îngrijorări în legătură cu avantajul de putere al celor de la Ferrari, cei doi piloți Mercedes, Hamilton și Bottas au reușit să câștige duelul între echipe cu destul de multă ușurință, iar un duel între cei doi piloți Ferrari a adus ceva interesant într-o a 1000-a cursă în mare parte de uitat.

  Leclerc a reușit să îl depășească pe Vettel pe interiorul primului viraj al primului tur, dar nu a reușit să mențină pasul cu cei doi piloți Mercedes în prima parte a cursei, fapt ce i-a dus pe cei de la Ferrari la a îi cere pilotului Monegasc să își lase colegul în față.

  Dar când nici Vettel nu a putut să se detașeze Leclerc a rămas per total frustrat de decizia echipei, spunându-i moale inginerului său: „Pierd destul de mult timp. Nu știu dacă vreți să știți asta sau nu, dar doar ca să fiu sigur…”

  Pe când Vettel a intrat la boxe din P3 la sfârșitul turului 18, diferența față de liderul cursei crescuse la peste 12 secunde. Ferrari au încercat să ușureze atmosfera schimbând strategia lui Leclerc și păstrându-l pe circuit încă cinci tururi. Acesta a revenit pe pistă la 14 secunde în spatele colegului său, în proces pierzând și locul patru în fața lui Max Verstappen.

  Cu toate că Leclerc a reușit să reducă diferența, Verstappen a intrat încă o dată la boxe cu 22 de tururi rămase, lucru ce i-a forțat pe toți piloții din fața sa să facă la fel. Chiar și cu un avantaj sănătos construit, cei doi piloți Mercedes au intrat la boxe în același tur pentru a își proteja avantajul.

  Hamilton nu a avut probleme și a trecut linia de sosire la 5 secunde în fața lui Bottas câștigând Marele Premiu al Chinei pentru a șasea oară și preluând șefia în bătălia pentru titlul piloților.

  Bottas a luat locul doi pentru Mercedes pentru al treilea 1-2 al echipei în primele trei curse. Cel mai bun start de sezon al echipei din istorie.

  Vettel a terminat pe trei pentru Ferrari pentru primul său podium al sezonului iar un Leclerc necumpănit a trebuit să se mulțumească cu locul cinci, o oprire târzie fiind nesuficientă în a îl depăși pe Verstappen care a luat locul patru pentru Red Bull iar colegul său, Pierre Gasly a terminat cursa pe șase.

  Daniel Ricciardo a luat primele sale puncte ale sezonului pentru Renault terminând pe șapte în fața lui Sergio Perez pentru Force India P8 și a lui Kimi Raikkonen P9, cei trei terminând cursa aproape bară la bară pe circuit.

  Top 10-ul a fost completat de Alexander Albon, care în urma unui start de pe linia boxelor – în urma schimbării a multor componente cauzată de accidentul din antrenamentele de Sâmbătă – a avut o performanță demnă de „Driver of the day” luând un punct acasă pentru Toro Rosso în a 250-a cursă a echipei în F1.

  Foto-credit: Mercedes AMG Petronas Motorsport F1

   


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss