More

  Latest Posts

  Hamilton câștigă cea de-a 100-a victorie din F1 după o ploaie surpriză la Sochi

  Lewis Hamilton a obținut cea de-a 100-a victorie din carieră într-un Mare Premiu al Rusiei, care a început în condiții uscate și s-a încheiat sub ploaie, pilotul Mercedes făcând o trecere târzie la anvelopele intermediare pentru a trece la conducere când Lando Norris a alunecat agonizant din conducere cu doar două tururi rămase.

  Max Verstappen a trecut de la P20 la P2, iar Carlos Sainz de la Ferrari, a ocupat locul al treilea, după ce a început al doilea.

  Penalizările pe grilă au fost discuțiile orașului duminică dimineață, cu Valtteri Bottas cel mai recent care a primit lovitura, Mercedes punând o nouă unitate de putere în mașină pentru a-l vedea plecând de pe locul 16, știind că Max Verstappen va începe pe locul 20 cu o nouă unitate Honda și Charles Leclerc al 19-lea cu o nouă unitate Ferrari.

  În ceea ce privește anvelopele, pe grilă a existat o combinație de medii și dure cu primii cinci piloți – Norris pe pole, Sainz al doilea, Russell al treilea, Hamilton al patrulea și Ricciardo în P5 – pe medii, și doar Fernando Alonso începând al șaselea, Sergio Perez (P8), Pierre Gasly (P11), Bottas, Antonio Giovinazzi (P17), Leclerc și Verstappen începând cu compușii duri.

  image 3 4

  Deși a căzut pe locul șapte la start, ritmul lui Hamilton a fost competitiv pe anvelopele sale medii și s-a oprit în turul 27 pentru hards, înaintea lui Norris – care a marcat sâmbătă un prim pole senzațional și s-a duelat cu Sainz la începutul cursei – și odată ce secvențele de oprire au terminat până la turul 38, Norris conducând un Hamilton rapid. Perechea a fost doar o a doua parte în etapele finale. Și apoi ploaia a lovit.

  Perechea principală Hamilton și Norris au rămas afară după ce alții s-au oprit pentru inters și a fost pilotul Mercedes care a luat decizia de a intra primul la boxe, trecând cu trei ture rămase – în timp ce Norris a rămas în afara, o primă victorie F1 aproape la distanță atingătoare. Pilotul McLaren a făcut tot posibilul pentru a menține conducerea, dar, cu ploaia din ce în ce mai puternică, în cele din urmă a alunecat de pe pistă și Hamilton l-a întrecut pentru P1.

  image 4 1

  În cele din urmă, Norris a terminat pe locul al șaptelea, după ce s-a oprit la boxe, și a scăpat cu o mustrare după ce a trecut de două ori linia albă de intrare în boxe.

  Verstappen, de pe locul 20 în grilă, a terminat un P2 incredibil după ce a trecut de la hards la mediums la jumătatea cursei și a făcut o croazieră pe teren. Și Sainz de la Ferrari, care a ocupat locul final pe podium – după ce a condus scurt peste Norris – cu o trecere timpurie de la hards de la mediums.

  image 5 2

  Valtteri Bottas a început al 16-lea, dar a ocupat locul al cincilea după ce a intrat pe la boxe după Verstappen, în timp ce Fernando Alonso a început al șaselea și a terminat acolo cu o primă perioadă lungă pe anvelopele dure. Kimi Raikkonen și-a păstrat calmul pentru a face loc în condițiile umede târzii și a terminat pe locul opt – lăsându-i pe Sergio Perez și George Russell să obțină ultimele puncte pentru Red Bull și, respectiv, pentru Williams.

  Norris a ieșit cu onorurile Driver of the Day, dar durerea de a avea o victorie inițială la Grand Prix s-a îndepărtat de el în tururile finale, cu ploaia care a căzut la Sochi, în ceea ce trebuie amintit drept cel mai distractiv și dramatic Grand Prix al Rusiei de până acum.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss