GP24 Media

LATEST POSTS

Hamilton câștigă cea de-a 100-a victorie din F1 după o ploaie surpriză la Sochi

Hamilton
Vizualizări: 10327

Lewis Hamilton a obținut cea de-a 100-a victorie din carieră într-un Mare Premiu al Rusiei, care a început în condiții uscate și s-a încheiat sub ploaie, pilotul Mercedes făcând o trecere târzie la anvelopele intermediare pentru a trece la conducere când Lando Norris a alunecat agonizant din conducere cu doar două tururi rămase.

Max Verstappen a trecut de la P20 la P2, iar Carlos Sainz de la Ferrari, a ocupat locul al treilea, după ce a început al doilea.

Penalizările pe grilă au fost discuțiile orașului duminică dimineață, cu Valtteri Bottas cel mai recent care a primit lovitura, Mercedes punând o nouă unitate de putere în mașină pentru a-l vedea plecând de pe locul 16, știind că Max Verstappen va începe pe locul 20 cu o nouă unitate Honda și Charles Leclerc al 19-lea cu o nouă unitate Ferrari.

În ceea ce privește anvelopele, pe grilă a existat o combinație de medii și dure cu primii cinci piloți – Norris pe pole, Sainz al doilea, Russell al treilea, Hamilton al patrulea și Ricciardo în P5 – pe medii, și doar Fernando Alonso începând al șaselea, Sergio Perez (P8), Pierre Gasly (P11), Bottas, Antonio Giovinazzi (P17), Leclerc și Verstappen începând cu compușii duri.

Hamilton câștigă cea de-a 100-a victorie din F1 după o ploaie surpriză la Sochi

Deși a căzut pe locul șapte la start, ritmul lui Hamilton a fost competitiv pe anvelopele sale medii și s-a oprit în turul 27 pentru hards, înaintea lui Norris – care a marcat sâmbătă un prim pole senzațional și s-a duelat cu Sainz la începutul cursei – și odată ce secvențele de oprire au terminat până la turul 38, Norris conducând un Hamilton rapid. Perechea a fost doar o a doua parte în etapele finale. Și apoi ploaia a lovit.

Perechea principală Hamilton și Norris au rămas afară după ce alții s-au oprit pentru inters și a fost pilotul Mercedes care a luat decizia de a intra primul la boxe, trecând cu trei ture rămase – în timp ce Norris a rămas în afara, o primă victorie F1 aproape la distanță atingătoare. Pilotul McLaren a făcut tot posibilul pentru a menține conducerea, dar, cu ploaia din ce în ce mai puternică, în cele din urmă a alunecat de pe pistă și Hamilton l-a întrecut pentru P1.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Hamilton câștigă cea de-a 100-a victorie din F1 după o ploaie surpriză la Sochi

În cele din urmă, Norris a terminat pe locul al șaptelea, după ce s-a oprit la boxe, și a scăpat cu o mustrare după ce a trecut de două ori linia albă de intrare în boxe.

Verstappen, de pe locul 20 în grilă, a terminat un P2 incredibil după ce a trecut de la hards la mediums la jumătatea cursei și a făcut o croazieră pe teren. Și Sainz de la Ferrari, care a ocupat locul final pe podium – după ce a condus scurt peste Norris – cu o trecere timpurie de la hards de la mediums.

Hamilton câștigă cea de-a 100-a victorie din F1 după o ploaie surpriză la Sochi

Valtteri Bottas a început al 16-lea, dar a ocupat locul al cincilea după ce a intrat pe la boxe după Verstappen, în timp ce Fernando Alonso a început al șaselea și a terminat acolo cu o primă perioadă lungă pe anvelopele dure. Kimi Raikkonen și-a păstrat calmul pentru a face loc în condițiile umede târzii și a terminat pe locul opt – lăsându-i pe Sergio Perez și George Russell să obțină ultimele puncte pentru Red Bull și, respectiv, pentru Williams.

Norris a ieșit cu onorurile Driver of the Day, dar durerea de a avea o victorie inițială la Grand Prix s-a îndepărtat de el în tururile finale, cu ploaia care a căzut la Sochi, în ceea ce trebuie amintit drept cel mai distractiv și dramatic Grand Prix al Rusiei de până acum.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES