Latest Posts

Hamilton a fost amendat pentru că și-a slăbit centurile de siguranță după Marele Premiu din Sao Paulo

Vizualizări: 10936

Lewis Hamilton a obținut duminică o victorie senzațională în Marele Premiu de la Sao Paulo, după ce s-a luptat pentru a urca de pe locul 10 pe grilă – dar după cursă un reprezentant al echipei de la Mercedes a fost convocat pentru a-i vedea pe comisari din cauza unei presupuse încălcări a codului sportiv de către Hamilton, referitoare la centurile sale de siguranță.

Problema este legată de articolul 4 din regulamentul sportiv, care prevede: „Piloţii trebuie să fie reținuți corespunzător în scaun cu centurile de siguranță, în conformitate cu reglementările tehnice pentru vehiculul în cauză, în orice moment în timpul unei competiții când acesta este mobil pe un circuit, pit-lane, o etapă specială sau un traseu de competiție.”

Lewis Hamilton s-a oprit pe pistă odată ce a trecut linia pentru a lua steagul brazilian de la un mareșal, înainte de a porni din nou în turul victoriei și se pare că și-a slăbit cureaua pentru a ajunge la steag.

Directorul sportiv Mercedes, Ron Meadows, a fost convocat la biroul comisiei sportive la ora locală 17, în Brazilia.

Hamilton a fost amendat pentru că și-a slăbit centurile de siguranță după Marele Premiu din Sao Paulo

Cu puțin înainte de ora locală 17.30, stewarzii și-au eliberat verdictul, care a fost de 5.000 de euro pentru Hamilton, cu încă 20.000 de euro, sumă care este suspendată până la sfârșitul anului 2022.

Hotărârea spunea: „Pilotul mașinii 44, Lewis Hamilton, și-a desfăcut centurile de siguranță în tur, la sfârșitul cursei.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„În timp ce Stewarzii sunt simpatici cu dorința de a sărbători, este fundamental nesigur să desfaci centurile de siguranță în timp ce mașina este în mișcare. Vitezele mici în aceste mașini sunt foarte rapide pentru un ocupant nereținut.

„În plus, piloții de Formula 1 dau exemplu pentru categoriile de juniori. Este esențial ca piloţii din categoria de juniori să învețe importanța utilizării tuturor dispozitivelor de siguranță ale mașinii în orice moment”.

Înseamnă că rezultatul lui Hamilton în Brazilia nu este afectat, iar victoria lui rămâne.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss