More

  Latest Posts

  Halo-ul nu a întârziat extracția lui Hulkenberg de după rostogolire

  Device-ul de protecție a cockpitului, sau Halo-ul, nu a întârziat extracția lui Nico Hulkenberg din mașina sa în urma accidentului din primul tur de la Abu Dhabi, conform Directorului de Cursă, Charlie Whiting.

  Hulkenberg a avut parte de un accident terifiant în urma unui contact cu Haas-ul lui Romain Grosjean, în primul tur al cursei de la Abu Dhabi, mașina sa renault ajungând cu roțile în sus proptită pe barierele de pe exteriorul virajului 9.

  Când a fost întrebat dacă Halo-ul a prevenit extracția lui Hulkenberg din mașină, Whitin a răspuns: „Nu, deloc. Știam că este ok.

  „Nu este nici un motiv de temut aici. Rutina în astfel de situații este să se pună mașina înapoi pe roți.

  „Când mașina este înapoi pe roți, ceea ce trebuie făcut cu grijă, a putut să iasă de unul singur. A fost foarte controlat din ce am văzut eu.

  „Delegatul nostru medical a fost mai mult decât mulțumit de maniera în care lucrurile au fost efectuate. Totul a mers exact cum ar fi trebuit.

  „Când ai un accidennt de genul acesta, radio-ul mașinii este automat trimis la Race Control, astfel primim imediat informația necesară.

  „Piloții în mod normal spun „sunt bine” sau „sunt okay”. Așa că auzim asta și transmitem informația direct la doctorii care sunt pe drum înspre scena accidentului, anunțându-i că pilotul este ok.

  „De acolo pot să nu se grăbească fără motiv în a întoarce mașina și de a scoate pilotul din cockpit.

  „Evident, este un accident de genul la care Halo-ul ajută, pentru că oferă mai mult spațiu pilotului atunci când mașina este cu roțile în sus.

  „Unul dintre testele pe care le-am folosit în perioada de testare a Halo-ului a fost fix de acest gen. O mașină cu roțile în sus, tocmai pentru a vedea dacă pilotul poate să iasă sau nu din mașină.

  „A fost unul dintre acele lucruri de care am vrut să fim siguri că va rămâne posibil.”

  Foto-credit F1.com

   

   


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss