Latest Posts

Halo-ul nu a întârziat extracția lui Hulkenberg de după rostogolire

Vizualizări: 13998

Device-ul de protecție a cockpitului, sau Halo-ul, nu a întârziat extracția lui Nico Hulkenberg din mașina sa în urma accidentului din primul tur de la Abu Dhabi, conform Directorului de Cursă, Charlie Whiting.

Hulkenberg a avut parte de un accident terifiant în urma unui contact cu Haas-ul lui Romain Grosjean, în primul tur al cursei de la Abu Dhabi, mașina sa renault ajungând cu roțile în sus proptită pe barierele de pe exteriorul virajului 9.

Când a fost întrebat dacă Halo-ul a prevenit extracția lui Hulkenberg din mașină, Whitin a răspuns: „Nu, deloc. Știam că este ok.

„Nu este nici un motiv de temut aici. Rutina în astfel de situații este să se pună mașina înapoi pe roți.

„Când mașina este înapoi pe roți, ceea ce trebuie făcut cu grijă, a putut să iasă de unul singur. A fost foarte controlat din ce am văzut eu.

„Delegatul nostru medical a fost mai mult decât mulțumit de maniera în care lucrurile au fost efectuate. Totul a mers exact cum ar fi trebuit.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Când ai un accidennt de genul acesta, radio-ul mașinii este automat trimis la Race Control, astfel primim imediat informația necesară.

„Piloții în mod normal spun „sunt bine” sau „sunt okay”. Așa că auzim asta și transmitem informația direct la doctorii care sunt pe drum înspre scena accidentului, anunțându-i că pilotul este ok.

„De acolo pot să nu se grăbească fără motiv în a întoarce mașina și de a scoate pilotul din cockpit.

„Evident, este un accident de genul la care Halo-ul ajută, pentru că oferă mai mult spațiu pilotului atunci când mașina este cu roțile în sus.

„Unul dintre testele pe care le-am folosit în perioada de testare a Halo-ului a fost fix de acest gen. O mașină cu roțile în sus, tocmai pentru a vedea dacă pilotul poate să iasă sau nu din mașină.

„A fost unul dintre acele lucruri de care am vrut să fim siguri că va rămâne posibil.”

Foto-credit F1.com

 

 

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss