Latest Posts

Haas F1 îi păstreză pe Grosjean și Magnussen pentru 2020

Vizualizări: 10969

Echipa americană a confirmat în această dimineață că va continua cu cei doi piloți pentru al 4-lea an consecutiv. Kevin Magnussen a fost deja confirmat cu câteva săptămâni în urmă, dar locul francezului era pus sub semnul întrebării din cauza greșelilor pe care acesta le-a mai făcut pe parcursul sezonului, dar și datorită zvonurilor conform cărora Pascal Wehrlein și Nico Hulkenberg erau în discuții pentru locul de la Haas. Până la urmă experiența francezului a fost factorul decisiv, Grosjean fiind cel care a luat decizia anul acesta de a se întoarce cu monopostul la configurația din Australia și astfel le-a dovedit inginerilor că datele pe care le aveau nu erau corecte.

”Experiența, și nevoia de experiență, a fost una dintre pietrele de temelie pentru Haas F1, iar cu Romain Grosjean și Kevin Magnussen concurând pentru noi și în 2020 ne asigurăm o platformă solidă pe care să putem continua să ne dezvoltăm. Faptul că aceștia înteleg foarte bine cum funcționează echipa și faptul că sunt niște piloți foarte capabili ne oferă o continuitate excelentă. A fost un an greu pentru noi datorită fluctuaților în performanță al monopostului, dar abilitatea noastră de a profita de experiența comună ne va ajuta să ne revenim și să fim mai puternici pentru anul următor”, a declarat Guenther Steiner, directorul echipei.

Doar 26 puncte au obținut sezonul acesta perechea Grosjean-Magnussen, fapt care îi plasează pe locul 9 în clasamentul constructorilor. Este un rezultat dezamăgitor având în vedere că vin după un sezon 2018 în care au terminat pe locul 5, dar se pare că reușesc să își revină după o primă jumătate în care au avut dificultăți mari în a înțelege monopostul.

”Întotdeauna am zis că doresc să rămân la Haas și să continui să construiesc pe rezultatele de până acum. Fiind faptul că am fost aici de la început și am văzut cât efort au depus Gene Hass și Guenther Steiner în această echipă pentru a deveni competitivă, este de înțeles că sunt foarte fericit să rămân aici. A fost un rezultat excepțional faptul că am reușit să terminăm pe locul 5 anul trecut în doar cel de-al 3-lea an al echipei, iar acest lucru ne oferă încrederea de care avem nevoie pentru a continua să construim pentru restul sezonului, dar și pentru 2020”, a mai declarat Romain Grosjean.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss