More

  Latest Posts

  Haas au pierdut recursul în cazul excluderii lui Grosjean din rezultatele de la Monza

  Echipa americană a mers la Curtea Internațională de Recurs a FIA, scopul fiind de a își argumenta cazul că nu ar fi corect ca echipa să piardă punctele câștigate de Grosjean, cu un loc șase la Monza, din cauza podelei ilegale.

  Dar, în urma unei sesiuni din Paris, de joi, FIA au confirmat că recursul a decis să mențină verdictul inițial al stewarzilor.

  Grosjean a fost eliminat din clasamentul final de la Monza în urma unui protest din partea echipei Renault în legătură cu design-ul mașinii Haas.

  O clarificare tehnică din partea FIA de dinaintea pauzei de vară a dus modelul de podea al echipei Haas în afara regulamentului, cerința fiind că este nevoie de un radius de 50mm la fiecare colț frontal al planului de referință.

  Haas au argumentat că din cauza pauzei din perioada de vară, nu au avut suficient timp să facă modificări la design înaintea Marelui Premiu din Singapore, așadar, au cerut dispensație specială.

  În timp ce discuțiile cu FIA de a întârzia schimbările până la Singapore au rămas deschise, problema a fost accelerată când Renault au depus un protest în urma cursei.

  Acest fapt a forțat un verdict din partea stewarzilor, care au clarificat că podeaua nu se conforma regulilor relevante și nici cu poziția departamentului tehnic FIA.

  O afirmație a curții de recurs a confirmat că decizia stewarzilor a rămas neschimbată, și că excluderea lui Grosjean a fost și ea confirmată, cerând ca „autoritățile competente sportive să tragă, potrivit dovezilor, consecințele acestei ordonanțe.”

  O decizie completă a deciziei va fi publicată ulterior.

  Șeful echipei Haas, Gunther Steiner spune că echipa se va preocupa de acum încolo pe un final puternic de sezon, într-un an care a fost per total pozitiv pentru colectivul său.

  „Evident că suntem dezamăgiți că nu ne-am câștigat recursul,” a spus acesta. ”Pur și simplu vom merge înainte și vom privi spre ultimele curse ale anului, continuând să ne luptăm pe circuit, să câștigăm mai multe puncte, și să aducem o concluzie bună pentru cel mai bun sezon al nostru în F1 de până acum.”

  Punctele pierdute de Haas la Monza ar putea să se dovedească a fi cruciale în lupta pentru locul patru în clasamentul echipelor. Renault se află momentan la 30 de puncte în avantaj, cu două curse rămase.


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss