GP24 Media

LATEST POSTS

Haas au pierdut recursul în cazul excluderii lui Grosjean din rezultatele de la Monza

Vizualizări: 14693

Echipa americană a mers la Curtea Internațională de Recurs a FIA, scopul fiind de a își argumenta cazul că nu ar fi corect ca echipa să piardă punctele câștigate de Grosjean, cu un loc șase la Monza, din cauza podelei ilegale.

Dar, în urma unei sesiuni din Paris, de joi, FIA au confirmat că recursul a decis să mențină verdictul inițial al stewarzilor.

Grosjean a fost eliminat din clasamentul final de la Monza în urma unui protest din partea echipei Renault în legătură cu design-ul mașinii Haas.

O clarificare tehnică din partea FIA de dinaintea pauzei de vară a dus modelul de podea al echipei Haas în afara regulamentului, cerința fiind că este nevoie de un radius de 50mm la fiecare colț frontal al planului de referință.

Haas au argumentat că din cauza pauzei din perioada de vară, nu au avut suficient timp să facă modificări la design înaintea Marelui Premiu din Singapore, așadar, au cerut dispensație specială.

În timp ce discuțiile cu FIA de a întârzia schimbările până la Singapore au rămas deschise, problema a fost accelerată când Renault au depus un protest în urma cursei.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Acest fapt a forțat un verdict din partea stewarzilor, care au clarificat că podeaua nu se conforma regulilor relevante și nici cu poziția departamentului tehnic FIA.

O afirmație a curții de recurs a confirmat că decizia stewarzilor a rămas neschimbată, și că excluderea lui Grosjean a fost și ea confirmată, cerând ca „autoritățile competente sportive să tragă, potrivit dovezilor, consecințele acestei ordonanțe.”

O decizie completă a deciziei va fi publicată ulterior.

Șeful echipei Haas, Gunther Steiner spune că echipa se va preocupa de acum încolo pe un final puternic de sezon, într-un an care a fost per total pozitiv pentru colectivul său.

„Evident că suntem dezamăgiți că nu ne-am câștigat recursul,” a spus acesta. ”Pur și simplu vom merge înainte și vom privi spre ultimele curse ale anului, continuând să ne luptăm pe circuit, să câștigăm mai multe puncte, și să aducem o concluzie bună pentru cel mai bun sezon al nostru în F1 de până acum.”

Punctele pierdute de Haas la Monza ar putea să se dovedească a fi cruciale în lupta pentru locul patru în clasamentul echipelor. Renault se află momentan la 30 de puncte în avantaj, cu două curse rămase.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES