More

  Latest Posts

  Haas admit că și-au asumat un „risc prea mare”, în urma descalificării lui Magnussen de la Marele Premiu al Statelor Unite

  Kevin Magnussen a fost descalificat din Marele Premiu al Statelor Unite pentru că echipa Haas F1 și-a asumat un „risc prea mare” în legătură cu utilizarea carburantului.

  Magnussen a fost exclus din rezultatele de la Austin pentru că a depășit limita de carburant (105kg) cu doar 170 de grame. Acesta a terminat cursa pe locul 9, între cei doi piloți Force India, Esteban Ocon și Sergio Perez.

  Gunther Steiner între timp a admis faptul că Haas au știut că erau aproape de limita impusă de regulamentul F1, dar sperau că problema ar fi eliminată în momentul în care Magnussen ar fi fost depășit de câștigătorul cursei, Kimi Raikkonen, aflat cu un tur în fața pilotului Haas, lucru care nu s-a întâmplat.

  „Am folosit prea mult carburant, am încercat să îl atacăm pe Ocon, lucru care nu ne-a ieșit. Chiar dacă l-am fi depășit, ar fi trebuit să salvăm carburant ulterior, dar nu am reușit prima oară, și am rămas în ofenzivă.

  „Pur și simplu ne-am asumat prea mult risc, a fost vina noastră. Am asumat prea mult risc și ăsta este rezultatul. Dar vine un punct din care trebuie să ataci, nu poți să stai pur și simplu în spate și să vezi ce se întâmplă.

  „Am făcut-o și ne-a costat, ne asumăm responsabilitatea și mergem mai departe, încercând să luăm decizii mai bune pe viitor. Există un regret, dar nu regretăm ce am făcut în situația aceasta.”

  Privind înapoi, Steiner permite că a ceda poziția lui Perez și lasându-l pe Magnussen să salveze mai mult carburant, terminând oricum în puncte, ar fi fost o decizie mai bună.

  Haas se luptă cu Renault pentru poziția a patra din campionatul constructorilor, iar Steiner concede că decizia a fost luată cel puțin inconștient în acest scop.

  „Cred că ăsta e motivul pentru care am făcut asta – dacă am fi fost liniștiți pe locul patru, sau dacă nu am avea șansa să luăm locul patru, ce motiv am avea să ne asumăm riscul acesta? Asta este competiția. Cursa ar trebui să fie cursă în opinia mea. Am tras din greu pentru că am vrut să reușim ceva. Nu ne-a ieșit.”


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss