GP24 Media

LATEST POSTS

Haas admit că și-au asumat un „risc prea mare”, în urma descalificării lui Magnussen de la Marele Premiu al Statelor Unite

Vizualizări: 13471

Kevin Magnussen a fost descalificat din Marele Premiu al Statelor Unite pentru că echipa Haas F1 și-a asumat un „risc prea mare” în legătură cu utilizarea carburantului.

Magnussen a fost exclus din rezultatele de la Austin pentru că a depășit limita de carburant (105kg) cu doar 170 de grame. Acesta a terminat cursa pe locul 9, între cei doi piloți Force India, Esteban Ocon și Sergio Perez.

Gunther Steiner între timp a admis faptul că Haas au știut că erau aproape de limita impusă de regulamentul F1, dar sperau că problema ar fi eliminată în momentul în care Magnussen ar fi fost depășit de câștigătorul cursei, Kimi Raikkonen, aflat cu un tur în fața pilotului Haas, lucru care nu s-a întâmplat.

„Am folosit prea mult carburant, am încercat să îl atacăm pe Ocon, lucru care nu ne-a ieșit. Chiar dacă l-am fi depășit, ar fi trebuit să salvăm carburant ulterior, dar nu am reușit prima oară, și am rămas în ofenzivă.

„Pur și simplu ne-am asumat prea mult risc, a fost vina noastră. Am asumat prea mult risc și ăsta este rezultatul. Dar vine un punct din care trebuie să ataci, nu poți să stai pur și simplu în spate și să vezi ce se întâmplă.

„Am făcut-o și ne-a costat, ne asumăm responsabilitatea și mergem mai departe, încercând să luăm decizii mai bune pe viitor. Există un regret, dar nu regretăm ce am făcut în situația aceasta.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Privind înapoi, Steiner permite că a ceda poziția lui Perez și lasându-l pe Magnussen să salveze mai mult carburant, terminând oricum în puncte, ar fi fost o decizie mai bună.

Haas se luptă cu Renault pentru poziția a patra din campionatul constructorilor, iar Steiner concede că decizia a fost luată cel puțin inconștient în acest scop.

„Cred că ăsta e motivul pentru care am făcut asta – dacă am fi fost liniștiți pe locul patru, sau dacă nu am avea șansa să luăm locul patru, ce motiv am avea să ne asumăm riscul acesta? Asta este competiția. Cursa ar trebui să fie cursă în opinia mea. Am tras din greu pentru că am vrut să reușim ceva. Nu ne-a ieșit.”

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES