Latest Posts

Haas a lansat monopostul din 2023 (declarații, insights și așteptări pentru noul sezon)

Vizualizări: 27391

Haas este prima echipă care își prezintă monopostul din 2023. Team-ul american, clasat pe locul 8 în 2022, a surprins printr-un design nou, asemănător cu cel din primii ani ai aventurii sale în Formula 1. Dezvoltare sau continuarea agoniei? În acest articol prezentăm situația celei mai mici echipe din Formula 1.

Avem acțiune în Formula 1. Haas și-a prezentat monopostul pentru sezonul 2023. Conceptul, intitulat VF-23, aduce unde de speranță fanilor echipei americane. Alături de prezentarea monopostului, Haas a prezentat colaborarea cu MoneyGram, una care ar trebui să îi aducă stabilitate financiară echipei.

De ce Haas a ales să își prezinte monopostul prima? Este vorba de PR (sau publicitate). Fanii au ajuns la o saturație față de pauza competițională. Acest eveniment a mutat atenția asupra echipei și i-a adus o mică publicitate. Acest monopost nu este cel care va apărea în Bahrain. În ultimii ani, aceste launch-uri sunt privite ca niște adunări reprezentative ale echipei la care participă și partenerii.

Haas a prezentat o machetă a monopostului, probabil complet diferită față de varianta finală. Practic, monopostului din 2022 i-a fost adăugat o aripă spate nouă și un rake important. Conform anumitor surse, cel puțin Red Bull, AlphaTauri și Williams vor mai prezenta machete ale mașinilor. În cazul Ferrari și Mercedes așteptăm câteva lucruri mai concrete.

Design-ul este unul interesant, foarte asemănător cu cel al Tyrrell 020 (1990-1991). Practic, doar nuanțele de roșu reprezintă o diferență majoră între aspectele celor 2 mașini. Acum să diferențiem VF-22 și VF-23. Noul monopost are o parte frontală identică cu predecesorul, dar prezintă nuanțe de negru pe sidepod-uri, capacul motorului și aripa spate.

Pirelli

Haas reușește să atragă o companie importantă și anume MoneyGram, liderul pieței în transferurile bancare. Pe lângă renumita companie americană trebuie să menționăm și apariția logo-ului Palm Angels, o firmă de haine foarte populară în rândul tinerilor.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Proprietarul echipei, Gene Haas, a precizat că obiectivul este acela de a termina mai regulat în puncte în acest sezon.

“Am fost foarte încântat să urez bun venit MoneyGram în calitate de sponsor principal pentru sezonul 2023 și în continuare este interesant să vedem primul nostru livery dezvăluit împreună ca MoneyGram Haas F1 Team”, a declarat Haas.

“Ne îndreptăm spre un nou sezon, încurajați de performanțele puternice ale echipei de anul trecut și de revenirea în puncte. Obiectivul pentru sezonul 2023 este, bineînțeles, să facem acest lucru mai consistent și, cu Kevin Magnussen și Nico Hulkenberg, cred că avem un cuplu de piloți experimentați mai mult decât capabili să livreze aceste puncte în cursa de duminică.”

Haas a lansat monopostul din 2023 (declarații, insights și așteptări pentru noul sezon)

Ca parte tehnică, monopostul Haas va împrumuta multiple elemente regăsite și pe noul Ferrari. Motorul, cel mai potent de pe grilă, ar trebui să ajute în mod semnificativ micuța echipă americană. Din păcate, numărul mic de angajați ar trebui să îngreuneze livrarea de noi update-uri, însă, cel puțin în startul sezonului, noul Ferrari alb și negru va trebui să ruleze convingător.

Obiectivul ar trebui să fie cel precizat de Gene Haas, clasări mai multe în puncte și un loc mai bun în clasamentul general, iar, cel puțin teoretic, resursele ar trebui să fie mai mari în acest sezon.

“În momentul de față, tot ce avem, investim în mașină. Nu este nimic din ceea ce vrei să faci afară în acest moment. Sistemul pe care îl avem, vrem doar să îl stabilizăm și să ne asigurăm că folosim totul pentru a face mașina să meargă repede, nimic altceva”, spunea Guenther Steiner.

Haas a lansat monopostul din 2023 (declarații, insights și așteptări pentru noul sezon)

“Nu ne concentrăm pe alte lucruri, [spunând] ‘oh, vrem să facem asta noi înșine’ – nu. Hai să stabilizăm ce facem acum, iar dacă vrem să schimbăm ceva, schimbăm după, pentru că altfel, dacă încercăm să facem prea multe, ne împiedicăm.

“În momentul de față, rămânem cu modelul, scoatem ce e mai bun din el. Dacă putem găsi economii sau investiții mai bune în cadrul plafonului bugetar, făcând noi înșine anumite părți, atunci facem asta după aceea. Dar nu imediat”.

Sosirea MoneyGram oferă o mai mare stabilitate pentru Haas după o perioadă turbulentă în care și-a schimbat sponsorul principal de mai multe ori. Înțelegerea sa cu Rich Energy nu a reușit să reziste un sezon complet în 2019, în timp ce un parteneriat cu Uralkali a fost reziliat după doar un an în urma invaziei Rusiei în Ucraina în februarie anul trecut.

Întrebat dacă sosirea MoneyGram ar pune Haas în cea mai bună poziție a sa de până acum, Steiner a răspuns: “Aș spune că nu am fost niciodată într-o poziție proastă.

“2020 nu a fost o poziție ușoară, din cauza pandemiei când a izbucnit. Dar cred că da, ne plasează într-o poziție foarte solidă.

“Cea mai bună sau nu? Cred că, la început, am fost foarte solizi cu totul. Când am venit în 2016, nu exista un plafon bugetar, așa că ești mult mai jos decât celelalte echipe, chiar dacă ai o situație financiară bună.

Haas a lansat monopostul din 2023 (declarații, insights și așteptări pentru noul sezon)

“Dar acum, de asemenea, în comparație cu celelalte, suntem foarte competitivi din punct de vedere financiar – nu competitivi, suntem egali.”

În concluzie, Haas pare pe un drum ascendent. Dacă este doar o iluzie sau o certitudine vom observa în startul sezonului. Pare că va urma o iminentă perioadă de acalmie financiară a echipei americane, iar acest lucru oferă o luptă mult mai strânsă pentru punctele puse în joc.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media / Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media / Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss