More

  Latest Posts

  Guvernul Mongoliei presează FIA să ia acțiuni disciplinare împotriva lui Verstappen

  Ambasadorul mongolian, Lundeg Purevsuren le-a scris o scrisoare oficială celor de la Red Bull, în urma comentariilor „rasiste” făcute de Max Verstappen, în timpul GP-ului Portugaliei. După coliziunea cu Lance Stroll din FP2, de la Portimao, Verstappen și-a exprimat neplăcerile pe radio:

  „Tipul ăsta este orb? Ce naiba este greșit cu el?” Jesus Christ. Ce retardat. Am avarii pe monopost. Ce mongol. Jur.” Acestea au fost cuvintele exacte folosite de pilotul olandez.

  Verstappen a recunoscut că nu și-a ales cuvintele corect și că nu și-a dorit să jignească pe cineva. Însă anumite grupări s-au simțit imediat lezate- cum ar fi oficialii mongolezi, aceștia dorindu-și scuze oficiale din partea pilotului.

  Guvernul Mongoliei a trimis scrisori către Dietrich Mateschitz (CEO Red Bull GmbH) și către Tobias Moers (CEO-ul Aston Martin), în care își exprima dezamăgirea față de limbajul utilizat de Max Verstappen pe radio.

  „Regret limbajul rasist și lipsit de etică folosit de pilotul Red Bull, Max Verstappen, în timpul sesiunii de antrenamente, din GP-ul Portughez, din data de 23 octombrie 2020”, a spus Purevsuren în scrisoare. „Sportul este considerat un simbol al unității pe întreg mapamondul și cred cu tărie că nu ar trebui să existe nicio formă de rasism.”

  „Susțin inițiativa „We Race as One”, a celor din Formula 1, împotriva rasismului. Dar din cauza incidentului antemenționat, nu cred că această mișcare este ancorată în realitate. Sunt sigur că pentru a preveni acest tip de comportament pe viitor, FIA va lua masuri împotriva lui Max Vertsappen, pentru comportamentul său inacceptabil,” a conchis Purevsuren.

  Sursa: motorsport.com

  Photocredit: Yahoo Sport Australia


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss