Latest Posts

Guvernul Mongoliei presează FIA să ia acțiuni disciplinare împotriva lui Verstappen

Vizualizări: 13573

Ambasadorul mongolian, Lundeg Purevsuren le-a scris o scrisoare oficială celor de la Red Bull, în urma comentariilor „rasiste” făcute de Max Verstappen, în timpul GP-ului Portugaliei. După coliziunea cu Lance Stroll din FP2, de la Portimao, Verstappen și-a exprimat neplăcerile pe radio:

„Tipul ăsta este orb? Ce naiba este greșit cu el?” Jesus Christ. Ce retardat. Am avarii pe monopost. Ce mongol. Jur.” Acestea au fost cuvintele exacte folosite de pilotul olandez.

Verstappen a recunoscut că nu și-a ales cuvintele corect și că nu și-a dorit să jignească pe cineva. Însă anumite grupări s-au simțit imediat lezate- cum ar fi oficialii mongolezi, aceștia dorindu-și scuze oficiale din partea pilotului.

Guvernul Mongoliei a trimis scrisori către Dietrich Mateschitz (CEO Red Bull GmbH) și către Tobias Moers (CEO-ul Aston Martin), în care își exprima dezamăgirea față de limbajul utilizat de Max Verstappen pe radio.

„Regret limbajul rasist și lipsit de etică folosit de pilotul Red Bull, Max Verstappen, în timpul sesiunii de antrenamente, din GP-ul Portughez, din data de 23 octombrie 2020”, a spus Purevsuren în scrisoare. „Sportul este considerat un simbol al unității pe întreg mapamondul și cred cu tărie că nu ar trebui să existe nicio formă de rasism.”

„Susțin inițiativa „We Race as One”, a celor din Formula 1, împotriva rasismului. Dar din cauza incidentului antemenționat, nu cred că această mișcare este ancorată în realitate. Sunt sigur că pentru a preveni acest tip de comportament pe viitor, FIA va lua masuri împotriva lui Max Vertsappen, pentru comportamentul său inacceptabil,” a conchis Purevsuren.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sursa: motorsport.com
Photocredit: Yahoo Sport Australia
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

motorsport.com

Latest Posts

Don't Miss