GP24 Media

LATEST POSTS

Guvernul Mongoliei presează FIA să ia acțiuni disciplinare împotriva lui Verstappen

Vizualizări: 13063

Ambasadorul mongolian, Lundeg Purevsuren le-a scris o scrisoare oficială celor de la Red Bull, în urma comentariilor „rasiste” făcute de Max Verstappen, în timpul GP-ului Portugaliei. După coliziunea cu Lance Stroll din FP2, de la Portimao, Verstappen și-a exprimat neplăcerile pe radio:

„Tipul ăsta este orb? Ce naiba este greșit cu el?” Jesus Christ. Ce retardat. Am avarii pe monopost. Ce mongol. Jur.” Acestea au fost cuvintele exacte folosite de pilotul olandez.

Verstappen a recunoscut că nu și-a ales cuvintele corect și că nu și-a dorit să jignească pe cineva. Însă anumite grupări s-au simțit imediat lezate- cum ar fi oficialii mongolezi, aceștia dorindu-și scuze oficiale din partea pilotului.

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

Guvernul Mongoliei a trimis scrisori către Dietrich Mateschitz (CEO Red Bull GmbH) și către Tobias Moers (CEO-ul Aston Martin), în care își exprima dezamăgirea față de limbajul utilizat de Max Verstappen pe radio.

„Regret limbajul rasist și lipsit de etică folosit de pilotul Red Bull, Max Verstappen, în timpul sesiunii de antrenamente, din GP-ul Portughez, din data de 23 octombrie 2020”, a spus Purevsuren în scrisoare. „Sportul este considerat un simbol al unității pe întreg mapamondul și cred cu tărie că nu ar trebui să existe nicio formă de rasism.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

„Susțin inițiativa „We Race as One”, a celor din Formula 1, împotriva rasismului. Dar din cauza incidentului antemenționat, nu cred că această mișcare este ancorată în realitate. Sunt sigur că pentru a preveni acest tip de comportament pe viitor, FIA va lua masuri împotriva lui Max Vertsappen, pentru comportamentul său inacceptabil,” a conchis Purevsuren.

Sursa: motorsport.com
Photocredit: Yahoo Sport Australia
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES