Latest Posts

Grosjean și Magnussen au confirmat plecarea de la Haas

Vizualizări: 11407

Haas va avea o distribuție complet nouă din 2021, după ce Romain Grosjean și Kevin Magnussen au anunțat oficial faptul că vor părăsi formația americană. Grosjean, care se află în al 9-lea an de F1, face parte din echipă, din 2016, când l-a avut ca și coechipier, pe Esteban Gutierez. Magnussen și-a făcut debutul în Marele Circ în 2014, cu McLaren, și în 2018, împreună cu Romain, a adus echipa pe locul 5 în campionatul constructorilor.

Grosjean și Magnussen au confirmat plecarea de la Haas

După ce Haas a semnat noul acord concord, a început să se gândească la o altă strategie pentru următorii 5 ani, având în vedere și declinul pe care l-a avut în ultimul timp- în 2020 piloții au punctat doar de două ori. Așadar, după 4 și 5 ani petrecuți cu echipa, Magnussen și Grosjean, nu vor mai avea un loc în Formula 1.

Nu se știe încă cine îi va înlocui pe cei doi, dar se speculează faptul că, una dintre poziții, îi va reveni unui junior Ferrari. De asemenea, zvonurile îl au în vedere și pe Nikita Mazepin.

Grosjean și Magnussen au confirmat plecarea de la Haas

Grosjean a făcut o declarație oficială pe conturile sale de social media:

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Grosjean și Magnussen au confirmat plecarea de la Haas

„Ultimul capitol s-a încheiat, cartea este scrisă. Am fost alături de Haas din prima zi. 5 ani cu bune și cu rele, în care am adunat 110 puncte în 92 de curse, dar a fost o călătorie extraordinară. Am învățat multe, mi-am îmbunătățit felul în care conduc, dar și comportamentul. Sper de asemenea că i-am ajutat pe cei din jur. Probabi că mă mândresc cu asta cel mai mult, mai mult decât cu etapele nebune din 2016 sau P4 din GP-ul Austriei din 2018. Îi doresc echipei tot binele în viitor!”

Magnussen a dorit de asemenea să își exprime sentimentele, o data cu dezvăluirea acestui pas șocant:

Grosjean și Magnussen au confirmat plecarea de la Haas

„Aș vrea să le mulțumesc lui Gene, lui Guenther, și întregii echipe, pentru loialitatea și încrederea pe care mi-au oferit-o în ultimii 4 ani. Încă mai lucrez la planurile mele pentru viitor, voi face un anunț curând. Mai sunt încă 6 curse în 2020, și o să muncesc mult, ca să termin pe o poziție favorabilă.”

Guenther Steiner a adăugat:

Grosjean și Magnussen au confirmat plecarea de la Haas

„Avem multe amintiri frumoase împreună, mai ales din 2018, când am încheiat pe 5 în campionatul constructorilor, în al 3-lea sezon, al nostru, din F1. Romain și Kevin au jucat un rol important în ceea ce privește succesul pe care l-am avut. Desigur că mai sunt multe curse în 2020. A fost un an complicat, dar ambii piloți au făcut tot ce au putut când s-au aflat în monoposturi. Apreciem determinarea și experiența cu care vor conduce echipa mai departe, până la Abu Dhabi, în decembrie.”

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss