Latest Posts

Grosjean a anunțat că nu va lua parte la cursa din Abu Dhabi

Vizualizări: 14775

Romain Grosjean a decis să se întoarcă acasă în Elveția pentru a-și continua tratamentul pentru rănile suferite în accidentul din Marele Premiu al Bahrain-ului. Asta înseamnă că nu va mai lua parte la ultima cursă din sezon – și ultima sa cursă cu Haas – de la Abu Dhabi.

Pilotul de rezervă al formației americane, Pietro Fittipaldi, care îl înlocuiește pe Grosjean în Grand Prix-ul Sakhir-ului, va concura împreună cu Kevin Magnussen și pe Yas Marina. Romain a sperat că va putea să își facă apariția în Abu Dhabi, ca să mai treacă linia de sosire pentru ultima oară în Formula 1 și s-a antrenat de când a ieșit din spital, dar se pare că ar risca prea mult. Sănătatea sa pe viitor ar putea fi amenințată.

„Cu mare tristețe vă anunț că nu voi putea concura la Abu Dhabi și nici nu voi fi cu echipa acolo”, a declarat Grosjean pe rețelele sociale. „Am încercat tot ce s-a putut, împreună cu medicul, ca să grăbim recuperarea și să îmi repar mâna, dar riscul pe care mi l-aș asuma ca să intru în cursă, ar fi prea mare pentru sănătatea mea. Deci am luat o decizie – nu voi concura. Este una dintre cele mai grele decizii din viața mea, dar e și printre cele mai înțelepte. O să îmi fie foarte dor de echipă, dar îi voi susține pe toți până la capăt, că întotdeauna.”

Asta înseamnă că etapa din Bahrain este ultima pentru Romain Grosjean, în Formula 1. Aceea a fost cea de-a 98-a cursă a sa cu formația americană. El s-a alăturat echipei, la începutul incursiunii ei în Marele Circ.

„Sunt foarte trist că Romain va lipsi de la ceea ce trebuia să fie ultima sa cursă, împreună cu noi”, a spus Guenther Steiner. „Dar conștientizăm toți că aceasta este cea mai buna decizie, în ceea ce privește tratamentul leziunilor suferite weekend-ul trecut. Romain a demonstrat că este un om incredibil de curajos și că are o prezență de spirit fantastică – știm cât de mult și-ar fi dorit să ajungă din nou în cockpit în Abu Dhabi. Și noi, cu toții, îl așteptam cu tot dragul.”

„Romain a crezut în proiectul nostru din F1 de la început. A decis să fie pilotul nostru dinainte să avem un monopost pregătit. Nu există niciun dubiu în ceea ce privește contribuția sa în ceea ce suntem noi astăzi. Ținând cont de toate calitățile lui, sunt sigur că se va recupera rapid. Gene Haas, întreaga echipa și cu mine, îi dorim lui Romain tot binele și multă sănătate.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sursa: Formula 1 World Championship
Photocredit: Formula 1 World Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1 World Championship

Latest Posts

Don't Miss