GP24 Media

LATEST POSTS

Gresini se temea că echipa MotoGP se va retrage după moartea proprietarului echipei

Gresini
Vizualizări: 15508

Gresini Racing se temea că echipa de MotoGP nu va trece prin moartea fondatorului său omonim, Fausto Gresini, în februarie.

Gresini, dublu campion mondial de 125 cmc, și-a pierdut viața tragic în februarie, după o lungă luptă cu COVID-19.

Echipa și-a reafirmat angajamentul față de MotoGP în urma morții lui Gresini, soția sa, Nadia Padovani, preluând funcția de proprietar și director al echipei.

Echipa s-a bucurat de cel mai puternic sezon al său cu Aprilia în 2021, obținând un podium inovator pentru marcă la Silverstone cu Aleix Espargaro, în timp ce Fabio Di Giannantonio a câștigat Marele Premiu al Spaniei Moto2 pentru echipă.

„Da, 2021 a fost până acum un an foarte dificil pentru noi”, a spus Carlo Merlini, director comercial și de marketing Gresini.

„Am început în februarie cu pierderea lui Fausto, care a creat un spațiu gol enorm din ambele părți – emoțional și, de asemenea, profesional.

„Spațiul rămas era atât de mare încât de ceva vreme am crezut că nu vom ajunge aici.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

„Dar asta a durat foarte puțin, pentru că imediat după familia lui Fausto, Nadia, toată lumea a vrut să acopere golul, să sară la bord și să împingă totul – visul, proiectul, moștenirea.

„Și la câteva luni după, gândindu-mă înapoi, cealaltă opțiune ar fi fost să ne oprim.

„Cred că toată lumea este bucuroasă acum să vadă echipa Gresini încă în padoc și continuând proiectul.

„A fost foarte important pentru noi să primim ajutor și sprijin din partea tuturor celor din padoc.

„Rezultatele pe pistă au fost bune, sunt sigur că lui Fausto i-ar fi plăcut să vadă Aprilia pe podium după șapte ani de lucru împreună.

„Ne-am întors câștigând curse în Moto2. Așa că, sper că ne privea de sus și ne aplauda și pe noi.”

Gresini a revenit să fie o adevărată echipă independentă pentru 2022 și va pune la îndemână utilaje Ducati, după ce a alergat ultima dată ca echipă satelit în 2014, înainte de a se alătura forțat cu Aprilia.

Se va alătura cu Enea Bastainini – care a concurat pentru Gresini în Moto3 în perioada 2014-2018 – și Di Giannantonio, perechea primind motociclete Ducati vechi de un an.

Gresini va fi una dintre cele trei echipe satelit Ducati în 2022, aducând numărul total de motociclete Ducati de pe grilă la opt între echipa de uzină, Pramac, Gresini și VR46.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de MotoGP găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES