More

  Latest Posts

  Gresini Racing devine prima echipă de MotoGP care dezvăluie motociclete pentru 2022

  Echipa Gresini Racing a devenit prima echipă de MotoGP care și-a dezvăluit noile motociclete pe măsură ce își începe parteneriatul cu Ducati.

  Veterana echipă italiană, care a concurat cu normă întreagă în clasa regină din 2002 – care a debutat în 1998 – revine în MotoGP ca echipă cu adevărat independentă în 2022, după o perioadă de șapte ani, care a început în 2015 în calitate de client Aprilia.

  Echipa a fost zguduită în februarie anul trecut, când fondatorul și șeful echipei Fausto Gresini a murit tragic din cauza COVID-19.

  Deși echipa a recunoscut mai târziu în cursul anului că inițial nu era sigură că va supraviețui acelei pierderi, Gresini Racing și-a continuat planurile pentru 2022, deoarece soția regretatului Gresini, Nadia Padovani, a preluat conducerea.

  Semnând un contract de doi ani cu Ducati pentru a lansa GP21 din acest an, Gresini îi va avea drept piloţi pe Enea Bastianini – care vine de la Avintia – și absolventul Moto2 Fabio Di Giannantonio.

  La prezentarea de lansare de sâmbătă dimineața, Gresini și-a dezvăluit noua schemă de culori – proiectată de Aldo Drudi – care împodobește satelitul său Ducati.

  „Prezentăm în sfârșit un proiect în care am crezut cu tărie și pentru care am lucrat non-stop în ultimul an”, a spus Padovani.

  „Suntem foarte motivați și am ajuns să fim prima echipă MotoGP care a prezentat motocicletele; în plus, cred că motocicletele noastre sunt frumoase – și sper că și celorlalți le vor plăcea.

  bike of enea bastianini gresin 1

  „Aș vrea să cred că Fausto ne privește de sus și că este mândru de familia lui.

  „Nu există aproape nicio distincție între familiile naturale și cele care lucrează, suntem una.

  „Trebuie să spun că i-am văzut pe Diggia și pe Enea în formă excelentă și dornici să înceapă, ne propunem să fim printre protagoniști și să ne prezentăm uneori la parcul închis.”

  Datorită proiectului său de bMotoGP pentru 2022, Gresini și-a redus prezența în celelalte clase prin încheierea programului său Moto3.

  Gresini va fi una dintre cele patru echipe care vor folosi motociclete Ducati în 2022, alături de echipa de uzină a mărcii, Pramac Racing și echipa VR46 a lui Valentino Rossi – care a preluat sloturile Avintia.

  Directorul general Ducati, Gigi Dall’Igna, a confirmat în timpul lansării echipei că Gresini va avea „sprijin deplin” de la Ducati Corse în 2022.

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de MotoGP găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss