More

  Latest Posts

  Greensmith – Noile mașini Rally1 din 2022 vor fi mai rapide decât predecesoarele

  Gus Greensmith de la M-Sport Ford este convins că mașinile hibride Rally1 ale Campionatului Mondial de Raliuri se vor dovedi a fi „mult mai rapide” decât generația anterioară.

  WRC va primi un nou lot de mașini anul viitor, construite conform noului regulament Rally1 al acestui sport, care va debuta în Raliul din Monte Carlo din ianuarie.

  Mașinile cu specificații Rally1 sunt construite în jurul unui șasiu cu cadru spațial mai puternic, care va găzdui o nouă unitate hibridă de 100 kW, conectată la un motor turbo de 1,6 litri, reținut de la mașinile WRC 2021.

  Adăugarea unității hibride va face mașinile Rally1 mai grele decât predecesoarele lor, deși atunci când este cuplată puterea hibridă, mașinile vor produce 500 de cai putere în rafale scurte.

  Este de așteptat ca noile mașini să înceapă sezonul cel puțin mai lent decât generația anterioară – atragând critici din partea piloților și fanilor – dar Greensmith este încrezător că odată ce echipele își vor dezvolta mașinile de Rally1, se vor dovedi la fel de rapide ca și modelele anterioare WRC.

  Greensmith a parcurs o mulțime de mile cu noul Ford Puma M-Sport Rally1, pe care îl va pilota alături de colegii de echipă Craig Breen, Adrien Fourmaux și Sebastien Loeb la deschiderea sezonului de luna viitoare a Raliului de la Monte Carlo.

  „Este un proiect foarte interesant, totul se simte bine și cred că va fi o generație interesantă de mașini”, a spus Greensmith.

  „Au avut o mulțime de presă negativă, dar cred că vor fi mult mai rapide decât mașinile pe care le avem acum. Cred că arată bine.

  „Este doar o dezvoltare în timp, mașinile pe care le-am condus au fost construite în 2017 și cinci ani sunt o mulțime de timp pentru ca lucrurile să se dezvolte și este o progresie naturală în timp. Arată incitant.

  „Cred că toată lumea a văzut videoclipurile de pe YouTube cu cât de mult a testat Puma și cu dezvoltarea constantă, încă nu s-a terminat.”

  Greensmith

  După ce a arătat un ritm și o consecvență îmbunătățite la conducerea Fiesta în vârstă de la M-Sport în acest an, Greensmith, care a obținut cinci clasamente în top șase în 2021, așteaptă cu nerăbdare un nou început în 2022 cu noul Puma.

  „Cu siguranță aștept cu nerăbdare și simt că sunt cu siguranță gata să merg într-un Puma acum”, a adăugat el.

  „Știm că M-Sport poate construi o mașină foarte puternică încă de la început și, pentru a vedea sprijinul pe care l-au avut de la Ford și Ford Performance, care este oarecum copleșitor în comparație cu trecutul, cred că toată lumea este optimistă.

  „Aveam viteză, dar era vorba să avem consistență și să aducem rezultate acasă.

  „Am avut o singură greșeală pe parcursul întregului an, așa că m-am îmbunătățit foarte mult, dar cu siguranță că anul viitor cu Puma vrem să arătăm mult mai mult ritm.”

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Raliuri găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss