Latest Posts

Grand Prix-ul Emilia Romagna-Imola

Vizualizări: 9903

Plecare foarte bună din partea lui Bottas și a lui Verstappen, al doilea depasindu-l pe Hamilton, după primul viraj. Charles Leclerc a câștigat de asemenea o poziție, a trecut pe locul șase, după doar un tur. Lance Stroll este nevoit să intre pe linia boxelor după ce a fost lovit, și a pierdut aripa față.

Record pe tur pentru Verstappen și se află la doar o secundă în spatele liderului, după ce au fost parcurse doar trei tururi. Antonio Giovinazzi a urcat 6 poziții în grilă.

Daniel Ricciardo a profitat de lupta din vârful plutonului, din primul viraj, pentru a-l depăși pe Pierre Gasly, urcând pe locul 4.

Bottas răspunde provocării lansate de Max Verstappen și începe să facă record după record.

De pe locul 5, Gasly este chemat la boxe, în turul cu numărul 9, după ce inginerii săi raportează o problemă gravă pe monopost, chiar pe circuitul de casă. Ghinionul pilotului de la AlphaTauri, este norocul celorlati, care câștigă câte o poziție.

Grand Prix-ul Emilia Romagna-Imola

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Hamilton raportează probleme cu pneurile de pe partea dreapta după doar 13 tururi, acestea fiind cele mai solicitate datorită configurației circuitului. Un alt motiv, care alimentează degradarea precoce a pneurilor ar putea să fie faptul că a stat destul de mult, aproape de Verstappen.

O mare parte din pluton optează pentru pneurile hard, în turul 15, desi majoritatea nu au avut ocazia să testeze cu acestea. Se speculează posibilitatea de a trece de două ori pe linia boxelor.

Liderul clasamentului, Lewis Hamilton, cere să rămână pe circuit în turul cu numărul 20, pentru a ridica ritmul și a pune distanță față de ceilalți piloți. Este printre puținii care nu au intrat încă pe linia boxelor, așadar ar putea să se gândească la pneurile soft pentru finalul cursei.

Lupta pentru locul doi, dintre Verstappen și Bottas pare să încline către pilotul olandez, iar Bottas este informat că podeaua monopostului este avariată pe partea stangă, datorită modului agresiv în care atacă virajele și se urcă pe borduri.

Hamilton își corectează propriul record, ajungând la 1m17.830s, deși se află pe distribuția medie de 26 de tururi. Țelul este de a ajunge la o diferență mai mare de 27 de secunde pentru a realiza o trecere pe linia boxelor fără impedimente și a ieși tot pe prima poziție.

În turul cu numărul 28, Vettel este pe locul 4 urmat de Kimi Raikkonen, iar pe poziția a 6-a, este pilotul Williams, Nicholas Latifi. Condițiile se schimba, însă o dată cu apariția steagului galben, rezultat din defecțiunea pe monopostul Renault, al lui Esteban Ocon, fiind nevoit să se retragă, iar liderul clasamentului are ocazia să schimbe pneurile sub Safety Car-ul virtual. Acesta se întoarce tot în fruntea plutonului.

Grand Prix-ul Emilia Romagna-Imola

Nicholas Latifi intră pentru schimbul de pneuri, în turul 35, cedandu-i poziția lui Ricciardo. Acesta revine în pluton, pe locul 15, după Antonio Giovinazzi.

O greșeală la schimbul de pneuri îi distruge lui Vettel toată munca depusă pe parcursul etapei. După ce a fost pe locul 4 pentru atâtea tururi, a căzut pe 14, după un schimb complicat- o posibilă greșeală din partea echipei.

Max Verstappen reușește să treacă pe locul 2, după o eroare făcută de pilotul finlandez, care din nou, demonstrează că nu rezistă bine sub presiune. Olandezul mai are 19 tururi pentru a-l urmări pe campionul en-titre.

Magnussen explică pe radio-ul echipei că schimbarea treptelor de viteză are consecințe fizice, provocând dureri violente de cap. Deși mai sunt 15 tururi de parcurs, Haas a hotărât să retragă monopostul.

Raikkonen intră pe linia boxelor, și iese în pluton pe locul 12, cu pneurile soft, înaintea lui Sebastian Vettel.

Max Verstappen are probleme mecanice și iese în afara pistei, pe final de cursă, se instalează Safety Car-ul, iar olandezul este nevoit să se retragă. Abandonul de pe locul doi, este cu siguranță extrem de dureros.

Grand Prix-ul Emilia Romagna-Imola

Plutonul are ocazia să treacă la pneurile soft, încercând să maximizeze performanța. Dar George Russell iese în decor, a lovit puternic parapetul, sub Safety Car și recunoaște că a fost vina lui.

Grand Prix-ul Emilia Romagna-Imola

Stroll a intrat foarte puternic pe linia boxelor, lovind unul dintre mecanici (a reușit să se ridice singur). Echipa va primi cu siguranță o amendă pentru acest incident.

Safety Car-ul părăsește circuitul în turul 58 și se dă o luptă acerbă pentru ultima treaptă a podiumului, care momentan îi revine lui Ricciardo. Contact intre Kvyat și Leclerc, iar rusul trece pe locul 4. Sergio Perez îl atacă, de asemenea pe Leclerc.

Hamilton ajunge la 1m16.6s pe tur, iar Albon este nevoit să intre la boxe după ce s-a răsucit pe pistă.

Grand Prix-ul Emilia Romagna-Imola

Ce performanță incredibilă din partea pilotului AlphaTauri, Daniil Kvyat, care a plecat de pe locul 8 și încheie cursa pe locul 4.

Hamilton coboară la 1.15.914 pe tur și câștigă GP-ul Emilia Romagna, Valtteri Bottas îl urmează pe locul doi și se validează al 7-lea titlu consecutiv al constructorilor pentru Mercedes, iar Daniel Ricciardo se află pe a 3-a treaptă a podiumului.

Grand Prix-ul Emilia Romagna-Imola

Ce cursă incredibilă. Pilotul zilei, este desemnat Kimi Raikkonen care trece linia de finish pe locul 9 și cei de la Mercedes se bucură de titlul cu numărul 7.

Grand Prix-ul Emilia Romagna-Imola

Sursa: formula 1 live broadcast
Photocredit: formula1.com
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

formula 1 live broadcast

Latest Posts

Don't Miss