Latest Posts

GP24 Trackday, AMG vs. Ferrari.

Vizualizări: 10033

Vineri 02/10 am ajuns pe circuitul Transilvania Motor Ring din Târgu Mureș cu Cristian Rusu (Ferrari 488 Pista Piloți), Florin Roman (Ferrari 488 Spider), Leonard Hantig (Mercedes AMG 63 GT), Gaburici Matei (Mercedes AMG 63 GT), Catalin Dobre (Alfa Romeo Giulia JTDM), Alexandru Krepelka (Krepelka Motorsport) și Frank van Nunen (GP24 Motorsports) pentru o experiență inedita.

GP24 Trackday, AMG vs. Ferrari.

Scopul principal al acestei întâlniri a fost de a oferi piloților posibilitatea de a-și cunoaște mașinile și limitele acestora în condiții de siguranță. Desigur, nu există un loc mai bun pentru a testa acești bolizi, capabili să ajungă la viteze foarte mari, decât o pistă special concepută.Transilvania Motor Ring (https://transilvaniamotorring.com/), din Cerghid (Târgu Mureș) oferă aceste condiții, deoarece este construit la standarde europene, cu zone de scurgere ample, garduri de siguranță și protecție în jurul pistei și elemente de siguranță suplimentare (în cazul în care este nevoie). Autodromul este situat central în România, la doar 4 ore de la locația noastră din Timișoara.

GP24 Trackday, AMG vs. Ferrari.

Când am ajuns pe circuit vineri dimineață, ploua ușor, iar pista era destul de umeda, contrar prognozei meteo. Cu siguranță nu era ceea ce ne doream. Cu toate acestea, am parcurs teoretic circuitul împreună cu piloții și am fost ajutați de Paul Ungureanu de la Transilvania Motor Ring, care a explicat în continuare caracteristicile particulare ale pistei.

GP24 Trackday, AMG vs. Ferrari.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

După aceasta, am mers pe circuit cu mașinile noastre normale pentru a-l explora în câteva tururi și pentru a vorbi cu piloții despre limitele pistei, punctele de frânare și cele de accelerare. După câteva tururi și niște discuții suplimentare pe linia boxelor, am decis că, în ciuda condițiilor meteo neprielnice, vom continua experimentul. În această primă parte a zilei, AMG-urile s-au dovedit a fi într-un ușor avantaj, deoarece au toate sistemele de tracțiune care le-au permis să aducă 639 CP mai sigur la roți și să iasă din viraje cu mai multă încredere decât Ferrari, ambele echipate cu un V8 de 720 CP, care transferă acea cantitate de putere doar pe puntea spate.

GP24 Trackday, AMG vs. Ferrari.

Din fericire, zeii vremii au cooperat bine cu noi și în jurul prânzului, pista a început să se usuce și a apărut o linie uscata pentru întrecere. Acest lucru i-a încurajat pe toți piloții, deoarece noile condiții au crescut și încrederea în bolizi. După-amiaza a decurs foarte bine și toți s-au bucurat de experiența de pe circuit. Când pista a fost complet uscată, a fost foarte clar că Ferrari-urile cu o putere mai mare a motorului și o greutate mult mai mică au fost mult mai rapide decât AMG-urile, spre deosebire de situația actuală din Formula 1, și ambii piloți Ferrari au făcut multe progrese în îmblânzirea cailor și au început să producă tururi respectabile. Același lucru a fost valabil și pentru piloții AMG, care au fost ușor mai lenți decât Ferrari, în principal datorită greutății mai mari și a poziționării centrului de greutate al acestor bolizi.

GP24 Trackday, AMG vs. Ferrari.

Conducerea acestor mașini la viteze mari nu este pentru drumurile publice. Nici măcar pentru șoferii experimentați, deoarece un accident nu este neapărat vina lor și orice se poate întâmpla, deoarece comportamentul altor persoane din trafic nu poate fi prezis. Așadar, îi felicităm pe acești piloți pentru că au ales să-și ducă dorința de a explora limitele mașinilor lor pe circuit. În general, să dovedit a fi o sesiune minunata și vrem să mulțumim tuturor celor care au participat, iar acum așteptăm cu nerăbdare următorul eveniment Driving Experience.

GP24 Trackday, AMG vs. Ferrari.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss