More

  Latest Posts

  GP24 Racing Ladies: Silvia Roca – Că mamă, încărcătura emoțională este la cote maxime la fiecare start.

  În nenumărate rânduri am menționat despre femei că sunt puternice, curajoase și gata oricând să își ofere susținerea necondiționată. Ziua 19 a proiectului nostru ne aduce alături o prezentă speciala, o mama pentru care motorsportul este cu adevărat un stil de viață. Silvia Roca ne-a povestit despre cum se văd lucrurile din parcul de service, despre emoții și adrenalina la cote maxime.

  Că mamă de pilot, cum simțiți emoțiile de la linia de start?
  Că mamă, încărcătura emoțională este la cote maxime la fiecare start. Și acum, după 7 ani, emoțiile mă copleșesc, la fel că la început!

  Ce înseamnă pentru dumneavoastră curajul?
  Nu am o definiție a curajului. Cred că este o sumă de emoții, încredere în Horia și gândul că totul vă fi bine.

  Știm că emoțiile sunt, poate, duble din parcul de service. Cum reușiți să le stăpâniți?
  În parcul de service emoțiile din timpul cursei sunt dublate de cele generate de pregătirea echipamentului. Orice mică problemă amplifică emoțiile, dar, trec mai ușor prin situație ajutând echipa cu partea administrativă.

  Care este ritualul unei mame înainte de cursă?
  Întotdeauna, înaintea unei curse, mă asigur că Horia are tot echipamentul necesar – de la tricouri la cască. Apoi, pregătesc tableta sau telefonul pentru filmările din prefinală și finală. Și încerc, deși nu prea îmi reușește, să mă gândesc că este doar o cursă și vă trece cu bine!

  Emoțiile, de cele mai multe ori, sunt constructive. Care sunt sentimentele atunci când știți că totul s-a terminat cu bine, iar misiunea a fost dusă la bun sfârșit?
  Când totul s-a terminat cu bine, pe lângă bucurie simt și ușurare. Este momentul în care emoțiile încep, pentru prima oară de la începutul etapei, să scadă în intensitate.

  Ce emoții aduce cu el podiumul?
  Sentimentele de bucurie și mândrie sunt imense la fiecare podium.

  Știm că pentru un copil implicarea familiei este foarte importantă. Cum vedeți dumneavoastră acest lucru?
  Horia reușește mereu să țină în priză toată familia. Contează că suntem uniți, indiferent de rezultat.

  Adrenalina se resimte chiar și de pe margine?
  Cred că toți cei implicați simt adrenalina, chiar dacă nu sunt la volan! Uneori, cred că pe margine e mai intens! Că să trec mai ușor peste, filmez cursa.

  Cum reușiți să treceți peste momentele mai puțin plăcute?
  Că în orice sport, există și momente mai puțin plăcute! Deși nu reușesc întotdeauna să-mi stăpânesc nervii, încerc să fiu alături de Horia și să îl încurajez pentru data viitoare, deoarece, pentru el, dezamăgirea este, întotdeauna, mai intensă, pentru că este un pilot care dă totul pe pistă.

  Ce încurajați părinții care vor să își dea copiii la karting?
  Kartingul este un sport care generează foarte multe satisfacții, atât pilotului, cât și părinților care îl susțin. De asemenea, este un sport are disciplinează foarte mult un tânăr în formare. În același timp, părinții ar trebui să știe, de la bun început, că motorsportul este un domeniu costisitor, care vă genera cheltuieli substanțiale, însă satisfacțiile oferite sunt pe măsură.

  Daca astăzi am vorbit despre emoțiile din parcul de service, materialul zilei 20 ne vă duce direct la linia de start a adrenalinei.

  Sursa: GP24 Author, Ana Maria Florea

  Photocredit: Arhiva personala Silvia Roca / Ana Maria Florea Photography


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss