GP24 Media

LATEST POSTS

GP24 Racing Ladies: Patricia Sirbu – vicecampioana la 16 ani.

Vizualizări: 14043

Materialul zilei 29 ne aduce alături o tânără cu o poveste de-a dreptul impresionanta. “Numele meu este Patricia Sirbu, am 16 ani, iar în 2019 am debutat în Campionatul National de Rallycross, reușind că la final de campionat să obțin titlul de vicecampioana la clasa Junior 2.”

GP24 Racing Ladies: Patricia Sirbu - vicecampioana la 16 ani.

De unde pasiunea pentru motorsport?
Pasiunea pentru motorsport am avut-o dintotdeauna. Încă de când eram foarte mica adoram plimbările cu mașină alături de tatăl meu în care-l rugam mereu „să dea goneta”, adică să accelereze. Pentru mine zgomotul unui motor puternic e că pentru alții ascultarea unei melodii de suflet.

Ce înseamnă curaj în viziunea ta?
În motorsport, fata de alte sporturi, exista mult mai multe pericole majore. Dorință de ajunge pe primele locuri la finalul unei curse, sau de a obține cel mai bun timp mă determina să nu fiu influențată de aceste aspecte și să-mi asum orice risc (lovirea mașinii, defectarea ei, răsturnarea, etc).

GP24 Racing Ladies: Patricia Sirbu - vicecampioana la 16 ani.

Ai debutat în anul 2019. Cum a fost prima interacțiune cu linia de start?
Prima mea cursa a avut suișuri și coborâșuri. Pot spune că din momentul în care am călcat în parcul service am înțeles că locul meu este aici, în lumea motorsportului. Primele manșe au decurs mai bine decât m-aș fi așteptat, după primele ture eram pe prima poziție, dar din cauza unor probleme tehnice (spargerea cutiei de viteze), nu am mai putut continua și am fost nevoita să abandonez, lucru care m-a clasat la final de etapa pe locul 3. În ciuda acestui fapt, îmi reamintesc cu drag și mult entuziasm acea experiență.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Cum reușești să iți stăpânești emoțiile?
De cele mai multe ori încerc să mă concentrez pe ceea ce am de făcut și să ignor restul lucrurilor care nu sunt legate de cursa. Cred că cel mai dificil moment pentru mine este acela când sunt la start și aștept începerea cursei. Acele secunde sunt foarte lungi, parca nu se mai termina.Atunci am cele mai mari emoții, dar o dată cu coborârea steagului toate acestea dispar și mă concentrez la cursa.

GP24 Racing Ladies: Patricia Sirbu - vicecampioana la 16 ani.

Cum reușești să faci fata tuturor situațiilor și provocărilor?
De fiecare data când apar situații tensionate sau mai puțin plăcute, încerc să văd partea buna a lucrurilor, chiar daca uneori pare a fi imposibil. Încerc să mă bucur de cursa și să nu dau importanta atât de mare momentelor neplăcute. În cazul situațiilor tensionate de obicei încerc să gândesc rațional și să găsesc cea mai bună soluție pentru problema respectiva.

Crezi în super puterea combinezonului?
Cu siguranță. Momentul în care îmi pun combinezonul, casca și mânușile este momentul în care încep să simt cu adevărat emoțiile dinaintea cursei. Când îmi pun echipamentul prind cumva încredere în mine și încep să mă concentrez exclusiv pe cursa.

GP24 Racing Ladies: Patricia Sirbu - vicecampioana la 16 ani.

Cum reușești să treci peste momentele mai puțin plăcute? Știm că în motorsport se întâmplă frecvent asta.
Pe moment sunt nervi, dar apoi încerc să privesc situația obiect, să înțeleg de ce nu a mers conform așteptărilor mele și să nu mai repet greșeală. Desigur că apar și incidente care nu țin de mine, ci de mașină sau de ceilalți concurenți. În acele cazuri încerc să nu mă consum foarte mult cu acea problema, să merg mai departe și să mă bucur de restul cursei.

Cum iți împarți activitățile de zi cu zi cu pasiunea pentru motorsport?
Încerc să urmăresc un program care îmi oferă posibilitatea de a avea timp atât pentru activitățile mele de zi cu zi, dar și pentru motorsport. Pot spune că la acest capitol sunt norocoasa, deoarece scoală mă susține în aceasta activitate și înțeleg daca din când în când nu pot preda o tema la timp, pentru că am avut cursa în weekend.

GP24 Racing Ladies: Patricia Sirbu - vicecampioana la 16 ani.

Care sunt planurile pentru sezonul 2020?
În momentul de fata, îmi doresc foarte mult să se tina campionatul. Până la începerea acestuia mă pregătesc cât de bine pot pentru că la final de an să termin pe cea mai înaltă treapta a podiumului.

29 de zile de proiect și tot atâtea povesti interesante, motivaționale, pline de adrenalina și curaj. Revenim în ziua 30 cu noi povesti interesante.

Sursa: GP24 Author, Ana Maria Florea
Photocredit: Arhiva Personală - Patricia Sirbu
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES