Latest Posts

GP24 Racing Ladies: Patricia Sirbu-Marculet, Motorsport, o pasiune moștenită.

Vizualizări: 24358

Patricia recunoaște că a atras-o dintotdeauna această lume a mașinilor; cu siguranță a moștenit această pasiune de la tatăl și bunicul ei.

Una dintre primele ei amintiri este o duminică caniculară în care tatăl ei se uita la o cursă de Formula 1. L-a întrebat la un moment dat „de ce te uiți la așa ceva? Doar merg în cerc. Nu înțeleg de ce ar vrea să facă cineva așa ceva”. În timp, a înțeles că nu este vorba despre mersul în cerc, apăsarea unor pedale sau schimbarea vitezelor. Este mai mult decât atât. Mult mai mult…

Pasiunea pentru mașini a continuat și în anii următori până când în septembrie 2018 a fost spectatoare, împreună cu tatăl ei, la o etapă de Rallycross. La câteva zile de la cursă, tatăl ei s-a decis să concureze în anul următor. În acel moment nimeni nu se gândea că ar fi putut participa și Patricia.

Patricia

La scurt timp părinții i-au spus că va urma niște cursuri de conducere sportivă. A fost foarte curioasă pentru că nu știa la ce să se aștepte. Până la urmă acele cursuri s-au transformat în participarea la competiții. Nu are cum să descrie într-un singur cuvânt tot ceea ce s-a întâmplat în acea primă cursă, pentru că a avut parte de o multitudine de emoții, de la extazul și bucuria calificării în toate manșele pe prima poziție până la dezamăgirea cauzată de un abandon tehnic.

După cinci etape s-a tras linie și s-a stabilit podiumul anului competițional 2019. Ea a reușit să obțină titlul de Vicecampioană al clasei Junior 2. Ar putea descrie acel sentiment ca fericire absolută.

Anul 2020 a început cu o incertitudine totală, dar după câteva luni de pandemie și numai vești neplăcute, a primit și unele bune: competițiile sportive se vor desfășura și pe perioada pandemiei. După un timp relativ scurt de pregătire a început campionatul, la finalul căruia a obținut  locul 4 la aceeași clasă. Fiecare etapă a fost unică în felul ei, dar un lucru este clar: de la fiecare a avut ceva de învățat.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Patricia

În anul următor, 2021, au existat schimbări pe plan competițional. A făcut trecerea de la Rallycross la Slalom Paralel și totodată și-a încheiat perioada de juniorat, participând la o clasă de seniori. Sezonul a însumat 5 etape pe macadamul de la Sibiu și de la Șura Mare.

Stilul ei de pilotaj a evoluat gradual, de la o etapă la alta, fapt susținut de clasările constante pe podium, dar și de cele două titluri obținute la finalul sezonului: Vicecampioană la Clasa 1, Patricia devenind prima fată care reușește ocuparea unui loc pe podiumul anual al unei clasei de juniori sau seniori, și Campioană la Clasa Femina. Când își amintește de acea zi, încă zâmbește, bucurându-se în continuare de acele rezultate.

Totodată, a avut parte de o experiență unică, atunci când a avut șansa de a-l însoți pe George Grigorescu la Raliul Bucovinei, din postura de copilot.

Patricia

Planul pentru acest an este unul ambițios pentru Patricia. Pe plan competițional vor exista multe schimbări: de la materialul de concurs, până la campionatul în care va participa, iar pe plan personal se pregătește pentru susținerea examenului de bacalaureat și pentru admiterea la facultate. Patricia ne transmite că va reveni în curând cu mai multe detalii despre programul ei pentru acest an.

Cu ocazia lunii Martie și implicit sărbătorirea femeilor, dorește să folosească acest prilej pentru a încuraja toate fetele și femeile care doresc să facă un pas în această direcție, să îl facă. Chiar dacă din exterior motorsportul pare o lume a bărbaților, în care prezențele feminine sunt o raritate, nu este chiar așa. Da, este un sport complex, dar deosebit de frumos.

De asemenea, dorește să felicite toate participantele feminine din acest sport, fie că se află la start, fac posibilă buna desfășurare a competițiilor sau susțin persoanele apropiate ce iau startul în cursă.

Patricia

Tânăra pilotă româncă este susținută în sezonul 2022 de partenerii săi:  RepsolFabi Total GrupPilotAviCompact, Femei în MotorsportEDB Racing by Fane MotorsportGP24 F1 Știri Motorsports&F1Consterra Optim, Terra Plast, Bollhoff, ALP Service și Voltaj.

  • Mai multe articole din categoria GP24 Racing Ladies pot fi găsite AICI.
Sursa: GP24 Racing Ladies
Photocredit: Arhiva Personală - Patricia Sirbu-Marculet
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Racing Ladies

Latest Posts

Don't Miss