Latest Posts

GP24 Racing Ladies: Mihaela Borlovan cu o Traditie de Familie !

Vizualizări: 28342

Bine ați venit la GP24 Racing Ladies, deoarece în fiecare an, în luna martie, onorăm doamnele implicate în motorsport. În această categorie, împărtășim poveștile femeilor care au cucerit și au ajutat sau au contribuit la scena curselor de-a lungul anilor.

Pentru această ediție dorim să v-o prezentăm pe doamna Mihaela Borlovan, mama pilotului Leo Borlovan și soția lui Sandy Borlovan.

Familia Borlovan este un nume consacrat în motorsportul romanesc, automobilismul fiind un sport cu o tradiție de 3 generații în aceasta familie. Aceasta pasiune și tradiție a luat naștere prin Dorin Borlovan în anii ’60 câștigând raliul banatului în 1967 și 1969, urmând să facă parte din prima generație de antrenori de automobilism fiind și antrenorul echipei de raliuri a României.

Dorin Borlovan a cucerit 27 de titluri de campion național că antrenor al echipei IOB la viteza în coasta, viteza pe circuit și raliuri. Dorin Borlovan a fost membru fondator a Federației Romane de Automobilism și Karting și primul arbitru internațional al automobilismului romanesc. Deosebit de apreciat pentru spiritul organizatoric în virtutea căreia a organizat în majoritatea județelor din tara primele concursuri automobilistice.

Racing Ladies

Stafeta a fost preluata de Sandy Borlovan, începându-și cariera la raliuri și viteza în coasta în anii ’90 adunând numeroase victorii an de an. În anul 2000 Sandy Borlovan a înființat primul campionat județean și a organizat primul concurs județean automobilistic din istoria româniei. Sandy a adunat peste 40 de titluri de campion și vicecampion de-a lungul carierei sale, iar în anul 2009 a fost desemnat Maestru al Automobilismului Sportiv gratie cuceririi a 4 titluri consecutive de campion național absolut de viteza în coasta sub tutela ACR (Automobil Clubul Roman).

Actualmente Sandy preda cursuri de pilotaj de automobilism și karting. Mai departe, stafeta a fost preluata foarte devreme de către tânărul Leo Borlovan, care și-a început cariera în karting încă din 2004 la vârstă de 3 ani ! Până în prezent cucerind numeroase titluri de campion național la karting și un titlu de campion proaspăt cucerit în 2021 la automobilism, mai exact noua serie de prototipuri Radical Cup. Leo și-a încheiat anul de succes reprezentând Romania în Portugalia pe circuitul de la Portimao la Radical Intercontinental Cup.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Mihaela a împărtășit pasiunea automobilistică a familiei Borlovan, participând și ea că și pilot de raliuri și reușind performanțe remarcabile obținând la clasa FEMININ 4 titluri de campioană județeană (2008, 2009, 2013, 2014) și un titlu de campioană națională în 2013.

Racing Ladies

„În 2006 am luat primul start la Raliul Femina, cum se numea pe vremea aceea, a fost primul meu raliu. Ca și timp am venit atunci foarte bine, aș fi fost pe locul I, dar neavând experienta multă, am făcut o greșeală de traseu și am venit pe locul 4. Oricum, pentru mine a fost un an frumos, atunci am început să cunosc sportul acesta din punct de vedere al pilotului, pentru că de pe margine îl cunoșteam deja”.

Îl cunoșteam pe soțul meu(multiplul campion de automobilism Alexandru Borlovan) de doi ani și știam ce înseamnă. Apoi, în 2008 a fost anul meu de vârf, am avut concurență mare, a fost cel mai frumos an din cariera mea, am ieșit campioană. Mi-am câștigat titlul în ultima etapă. Ne băteam la titlu, eu și Viorica Stanoiev, Dumnezeu s-o odihnească, ea era o referința dintre femeile-pilot pentru mine.

„Treptat, am îndrăgit tot mai mult sportul acesta, am mai reușit să obțin un titlu de campioană națională în 2013 și unul județean în 2014, iar de atunci nu am mai concurat. Acum mă bucur să îl văd pe Leo la concursuri, îl susțin cu tot posibilul și sper să ajungă cât mai departe”. – ne spune Mihaela.

Racing Ladies

Mihaela este prezentă la fiecare cursă a fiului ei, Leo Borlovan încă de când Leo mergea la karting și trăiește intens fiecare moment la cursele lui de pe circuit. „Mama este întotdeauna acolo când am nevoie, mă motivează și mă susține în toate momentele. Mă bucur foarte mult când este cu mine la curse, îmi face mare plăcere să vorbesc cu ea câteodată intre sesiuni în zilele de antrenamente sau concursuri” – ne spune Leo Borlovan

Racing Ladies

  • Mai multe articole din categoria GP24 Racing Ladies pot fi găsite AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Arhiva Personală - Mihaela Borlovan
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss