Latest Posts

GP24 Racing Ladies: Ioana Lazăr – Atunci când în sfârșit ajungi să faci ce îți dorești este o mare bucurie presărată cu emoțîi constructive.

Vizualizări: 20915

Femeile sunt puternice și au demonstrat asta cu fiecare ocazie, mai ales în motorsport. Materialul zilei 14 ne aduce alături nu neapărat o concurentă, ci o soție, o mamă și o co-echipieră ce a demonstrat tuturor că mai presus de toate, de orice mit, stă dorința, pasiunea dar și ideea de echipă, de întreg. Ioana Lazăr, căci despre ea este vorba, ne-a povestit în acest material despre ceea ce înseamnă viața de familie, viața la curse.

Pasionata de motorsport?
Da! Pasiunea ne-au insuflat-o niște prieteni, care erau deja de ceva timp în Motorsport și tot mergând cu ei la etape, susținându-i de pe margine, chiar ne-am îndrăgostit de motorsport.
I-ai fost alături lui Calin la majoritatea etapelor.

GP24 Racing Ladies: Ioana Lazăr - Atunci când în sfârșit ajungi să faci ce îți dorești este o mare bucurie presărată cu emoțîi constructive.

Cum se simt emoțiile din parcul de service?
I-am fost alături la toate etapele pentru că noi așa funcționam. El spune că noi îi aducem noroc, iar eu… sunt convinsă de asta. E mult mai greu pe margine decât în mașina de concurs ! Îmi doresc tare mult că el să se bucure de fiecare urcare și să fie concentrat și astfel încerc să nu îi transmit emoțiile mele. Cel mai greu este atunci când nu primește timp. Mereu aștept telefonul lui cu inima cât un purice.

Te consideri superstițioasă?
Nu! Nu cred în pisica neagră, însă cred în semnele pe care le mai primim uneori de la viață.

GP24 Racing Ladies: Ioana Lazăr - Atunci când în sfârșit ajungi să faci ce îți dorești este o mare bucurie presărată cu emoțîi constructive.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Ce înseamnă curaj din perspectiva unei neveste de pilot?
Wow! Să îi fii alături necondiționat, că soție și că și copilot, în viață de zi cu zi și la etape. Este o provocare care necesită curaj.

Cum reușești să faci fata emoțiilor?
După cum am mai spus deja mi-e mult mai ușor să fiu în dreapta lui decât pe margine sau în parcul service. În toți acești ani am făcut față cu brio ! Atunci când în sfârșit ajungi să faci ce îți dorești este o mare bucurie presărată cu emoții constructive.

GP24 Racing Ladies: Ioana Lazăr - Atunci când în sfârșit ajungi să faci ce îți dorești este o mare bucurie presărată cu emoțîi constructive.

Cum reușești să te împarți intre viață de familie și cea de curse?
Când simțim că nu mai facem față vieții de zi cu zi, munca, stres, copil, casă, ne încărcam bateriile la curse. Asta ne tine pe noi “în priză”.

Din perspectiva ta, ce înseamnă susținere necondiționată?
Să îi fiu alături, să-l încurajez, să îl susțin, să-l înțeleg chiar și atunci când vin coletele cu piese pentru mășînă, iar banii erau de pantofi. Glumesc! Încă nu mi s-a întâmplat asta!

GP24 Racing Ladies: Ioana Lazăr - Atunci când în sfârșit ajungi să faci ce îți dorești este o mare bucurie presărată cu emoțîi constructive.

Mai devreme vorbeam despre viață de familie. Crezi că Dominic vă moștenește pasiunea?
Nu cred, sunt convinsă!!! Dominic ar dormi în mașina de competiție, este foarte incantat de tot ce tine de mașini. Deja își fac planuri că vor merge împreună la competiții, fie îmi voi face o mașină până atunci, fie mă vor scoate din schema.

Ai încercat și etapele de rally. Ce înseamnă emoții din postura de copilot?
Dacă tot m-ai întrebat asta, recunosc că mi-ar plăcea mai mult la rally și sper în acest context să-mi atrag și soțul la mai multe etape de rally în anii următori. Este mult mai frumos!!! Suntem tineri, suntem dinamici, ne place neprevăzutul, ne place faptul că fiind împreună acolo, în mășînă, altfel trăim fiecare clipă, deși mare parte dintre prietenii noștri sunt la Coasta și cred că “Ea” vă rămâne marea dragoste a soțului meu pentru proiectele minunate pe care le-a creat din pasiune pentru motorsport.

GP24 Racing Ladies: Ioana Lazăr - Atunci când în sfârșit ajungi să faci ce îți dorești este o mare bucurie presărată cu emoțîi constructive.

În viață de zi cu zi ești “copilot” în cea mai frumoasă etapa, jucând perfect rolul de mama și de soție. Consideri asta un avantaj?
Sigur! Faptul că îi am pe ei este punctul meu forte, dar și o mare provocare zilnică. Este mare lucru să întâlnești un om pe aceeași lungime de undă cu tine, cu aceleași pasiuni, planuri, dar mai ales cu aceeași nebunie, iar eu mă consider o norocoasă că l-am întâlnit pe el și că Dominic ne vă călca pe urme în ceea ce privește aceasta pasiune.

Care sunt planurile voastre pentru sezonul 2020?
Pentru 2020 avem planuri mari! Intenționam să mai aducem la start un viitor pilot, pe lângă Dominic, ceea ce înseamnă alte costuri, o locuință mai spațioasă, iar pe plan competițional vom continua, atât cât ne permite bugetul, sper eu cu mai multe etape de Rally, acum vedem cine câștigă.

Vom încheia săptămâna doi din seria noastră specială alături de o prezență pentru care ideea de copilotaj este și în viața reală.

Sursa: GP24 Author, Ana Maria Florea
Photocredit: Arhiva Personală - Ioana Lazăr / RallyZoom.ro
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Author, Ana Maria Florea

Latest Posts

Don't Miss