Latest Posts

GP24 Racing Ladies: Întrebări și răspunsuri cu Cristina Sârbu.

Vizualizări: 20077

Adrenalină este ceea ce simți când dai gaz că știi că trebuie să scazi câteva sutimi și mergi la limită și nu-ți pușcă turbina stock

Cu siguranță materialul zilei de astăzi este despre nebunie curată, despre curaj, adrenalină și foarte multă ambiție. Cristina, curajoasa zilei 11 din seria noastră ne-a povestit despre debutul ei în motorsport, despre adrenalină dar și dozele de nebunie trăite în timpul curselor.

De unde pasiunea ta pentru motorsport?
Cred că părintii au vină. Și-au dorit mult un băiat.
Din totdeauna mi-au plăcut mașinile, să le văd, să le studiez, să repar una-alta, iar în primăvara asta am mers la VTM că și spectator și astfel s-a scurtcircuitat ceva în creierașul meu. Am simțit că vreau să ajung acolo neapărat. Așa că m-am apucat de treabă.

Ce ne poți spune despre participarea ta la Women Rally?
A fost un dezastru, am mers rău, răăăău…Însă pentru mine a fost o victorie faptul că numele meu era pe listă, chiar dacă eram departe de locurile bune. Recomand tuturor fetelor pasionate sau celor iubitoare de provocări să încerce această experiență.

GP24 Racing Ladies: Întrebări și răspunsuri cu Cristina Sârbu.

Cum a fost primul start?
Îți amintești sentimental acela când ești la examen la școala de șofer și trebuie să dai drumul ambreiajului dar piciorul tău tremură de parcă vrea să reproducă cutremurul din ’77? Same… Dar în momentul în care am terminat cursa, m-am simțit foarte mândră de mine. Parcă am mai crescut 2 centimetri. Sentimentele pe care le simți la start, finish și timpul cursei sunt unice și nu ți le poate lua nimeni!

Te consideri superstițioasă?
Nu pot spune că sunt superstițioasă dar nici nu mi-e totuna dacă mă întorc din drum de 2 ori dacă am uitat ceva. Iar eu cum sunt mai împrăștiată, mi se întâmplă asta des, dar nu îi amintesc să fi avut ghinion după.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Ce înseamnă adrenalina?
Adrenalina este ceva ce dacă simți o dată, devii dependent să simți de cât mai multe ori! Adrenalină este ceea ce simți când dai gaz că știi că trebuie să scazi câteva sutimi și mergi la limită și nu-ți pușcă turbina stock

Știm că ești pasionata de fotografie. Cum reușești să îmbini ambele pasiuni?
Da, am transformat pasiunea în meserie. Mi-am dorit mult să fiu fotograf de familie și am reușit. Cum le îmbin? Păi super simplu…Ce produc din foto, papă mașina…și tot așa… Nu-I chiar fain, dar asta înseamnă să fii #săracMotorsport. Îmi prinde foarte bine o duminică pe circuit, după o lună în care am lucrat mult cu mulți copii și oameni. Se balansează bine împreună. Poate reușesc totuși să găsesc măcar un partener pentru curse și vă fi mai ușor.

GP24 Racing Ladies: Întrebări și răspunsuri cu Cristina Sârbu.

Cum se desfășoară aceste curse în viziunea unui fotograf pasionat?
E destul de frustrant să te concentrezi pe cursă și totuși să vrei să faci și niște poze că apune super spectaculos soarele și tipul care tocmai a intrat pe pistă face fum și se văd frumos razele soarelui și…oh…e complicat…cred că am și puțin ADHD…

Ce înseamnă curaj?
Curaj înseamnă să te lupți în fiecare zi și să-ți înfrângi frica față de virajul la dreapta de care mereu ți-a fost cumva teamă. Curaj îndeamnă să mergi cu capul înainte pentru a-ți atinge scopul. Pentru a-ți urma visul.

Care sunt planurile tale pentru sezonul 2020?
Planul cel mai mare și totodată dificil este de a participa la toate cele 9 competiții din cadrul Klausenburg Youngtimer Trophy. Este dificil deoarece toate cursele vor fi la Bacă și la Tg. Secuiesc… Dar nu mă las. Mă descurc. În rest… poate un mic upgrade la mășînă, mă interesez și de o școală de piloți și să lucrez cât mai mult că să pot ajunge unde-mi doresc cât mai repede. Am și un proiect colosal în minte și pe hârtie, dar încă nu pot spune nimic despre că aduce ghinion. Hahaha.

Consideri faptul că, combinezonul iți da super puteri? Te consideri speciala?
Tot râdeam de Ironman și de Batman, dar să știi că atunci când îmbrac combinezonul, parcă merge altfel treaba. Îmi crește încrederea în mine și e foarte important că să pot învinge piedicile pe care încă le am și mi-e greu să scap de ele…

GP24 Racing Ladies: Întrebări și răspunsuri cu Cristina Sârbu.

De la etapele de circuit ne îndreptăm atenția spre o altă prezență feminină de excepție ce a reușit să se impună atât pe plan intern cât și internațional.

Sursa: GP24 Author, Ana Maria Florea
Photocredit: Arhiva personala - Cristina Sârbu
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Author, Ana Maria Florea

Latest Posts

Don't Miss