GP24 Media

LATEST POSTS

GP24 Racing Ladies: Interviu cu Francesca Maior, “tânăr, puternic și ambițios”

Vizualizări: 20260

Cu siguranță cei mai mari susținători ai noștri sunt părinții. Încă de când eram mici au fost alături de noi în tot ce ne-am dorit să facem, chiar daca de multe ori nu le-a fost ușor.

Ne păstrăm doza de nebunie caracteristică și descoperim astăzi o tânără extrem de puternică și ambițioasă, pentru care motorsportul este un “virus” moștenit încă din copilărie. 2016 a fost anul ei de debut oficial în lumea raliurilor, până la aceasta vârstă avându-i că exemple pe tatăl și fratele său.

GP24 Racing Ladies: Interviu cu Francesca Maior, "tânăr, puternic și ambițios"

Știm că pasiunea pentru motorsport este că un fel de “virus” în familia voastră. Cum văd părinții tai aceasta experiență?
După cum ai spus și tu este că un virus în familia noastră, tata a fost pilot o perioada lunga de timp, iar acum este copilot. Fratele meu încă de când era mic participa la competițiile de karting, iar eu întotdeauna am fost pe lângă ei și i-am urmat. Cu siguranță cei mai mari susținători ai noștri sunt părinții. Încă de când eram mici au fost alături de noi în tot ce ne-am dorit să facem, chiar daca de multe ori nu le-a fost ușor.

De când a apărut pasiunea ta pentru motorsport?
Cel mai probabil încă de când eram mica, când îi furam mașinuțele fratelui meu. Ulterior am crescut în jurul unor mașini “adevărate”, iar când am început să înțeleg ce atribuții are un copilot și ce implica raliurile, am decis că asta vreau să fac și am început să mă pregătesc împreună cu Norbert și cu tatăl meu. Când am împlinit vârstă de 16 ani, am fost pregătită să iau startul pentru prima data și de atunci îmi doresc să devina mai mult decât un hobby.

GP24 Racing Ladies: Interviu cu Francesca Maior, "tânăr, puternic și ambițios"

Formezi un echipaj deosebit împreună cu fratele tău. Cum reușiți să vă “împacați” pe manșele de concurs?
Relația pe care o avem atât în mașină de curse, cât și în afara, constituie unul dintre avantajele noastre. Pentru un echipaj cel mai important lucru este să aibă încredere deplina unul în celalalt, iar pentru noi, fiind frați, a fost destul de ușor să facem asta.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Te vezi pilot în viitorul apropiat?
Întotdeauna mi-a plăcut să fiu și pe locul din stânga, dar ceea ce îmi doresc cu adevărat este să evoluez pe partea de co-pilotaj. Foarte mulți oameni au impresia că un copilot doar sta în mașină și îi spune pilotului pe unde să meargă, dar pe mine m-a atras ceea ce face un copilot cu adevărat și pot să garantez că este mai mult decât pare.

GP24 Racing Ladies: Interviu cu Francesca Maior, "tânăr, puternic și ambițios"

Ce ne poți spune despre participările voastre externe?
În 2019 am luat startul pentru prima data la raliuri în afara tarii și pot spune că a fost o experiență foarte buna. După 4 raliuri în Ungaria, dintre care am reușit să câștigam doua în cadrul Peugeot 208 Rally Cup, am luat titlul de vicecampioni atât în cadrul cupei, cât și în cadrul mașinilor cu doua roti motrice.

Cum reușești să te concentrezi?
Încerc să uit de orice nu are legătură cu cursă respectiva și mă focusez pe ce am eu de făcut. Pregătirile pentru mine încep cu câteva săptămâni înainte, când trebuie să îmi fac un program cât mai exact, astfel în momentul în care ajung acolo să stiu exact ce trebuie să fac.

GP24 Racing Ladies: Interviu cu Francesca Maior, "tânăr, puternic și ambițios"

Ce înseamnă linia de start pentru tine?
Pe scurt, momentul în care toate emoțiile dispar și intram pe “Stage Mode”.

Cât de importanta este comunicarea dintre pilot și navigator?
După părerea mea poate fi cel mai important element din mașină de curse. O relația buna dintre pilot și copilot constituie un mare avantaj.

Cum reușești să faci fata tuturor provocărilor?
Provocările fac parte din joc, iar pe mine de cele mai multe ori mă motivează să îmi depășesc limitele și să evoluez.

GP24 Racing Ladies: Interviu cu Francesca Maior, "tânăr, puternic și ambițios"

Ce planuri aveți pentru sezonul 2020?
Anul trecut a fost un an bun pentru noi, am reușit să luam titlul de Campioni Naționali la Juniori și la clasa RC5 și să devenim vicecampioni în cadrul Peugeot 208 Rally Cup Hungary. Sezonul 2020 însă, are multe semne de întrebare, deoarece încă lucram la buget, dar cu siguranță ne dorim să evoluam în acest an și să participam cu o mașină cu specificații R2.

Motorsport nu înseamnă doar concurenți, înseamnă mai mult de atât iar implicarea este din partea fiecăruia în mod egal. Materialul zilei 14 ne vă aduce alături o femeie puternică, o soție și o mama care ne vă demonstra că…orice vis poate deveni realitate, trebuie doar să crezi. Cum reușește ea să se împartă între viața de familie, viteza în coastă și etapele de rally vom afla în materialul dedicat zilei de mâine.

Sursa: GP24 Author, Ana Maria Florea
Photocredit: Arhiva Personală - Francesca Maior / RallyZoom.ro
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES