GP24 Media

LATEST POSTS

GP24 Racing Ladies: Diana Hategan – Cu atitudinea potrivita poti fi o lady si in rochie si in combinezon!

Vizualizări: 24936

Daca ieri am povestit cu Cristiana Oprea, astăzi vom cunoaște cealaltă jumătate a echipajului feminin din Campionatul National de Raliuri. Diana Hațegan ne aduce povesti interesante despre experiențele din timpul etapelor, senzațiile probelor speciale și multe altele.

GP24 Racing Ladies: Diana Hategan - Cu atitudinea potrivita poti fi o lady si in rochie si in combinezon!

Când ai debutat și ce te-a împins să faci asta?
Încă din copilărie am fost atrasa de mașini și urmăream cursele de pe margine, iar în anul 2014 am avut oportunitatea de a participa oficial în calitate de copilot la Sibiu Rally Challenge. Mi-a plăcut foarte mult, am fost instant “virusata”, astfel încât în următorul an am debutat oficial în Campionatul National de Raliuri.

De ce motorsport, mai ales pentru o lady?
Cu atitudinea potrivita poți fi o lady și în rochie și în combinezon! În combinezon însă ești provocata să iți depășești limitele, să fii rezistenta, flexibila și organizata, alergând cu viteza pe un drum virajat, făcând calcule de timp și pregătind o strategie care să te urce pe podium. Nu exista o explicație de ce o faci, o faci pentru că te reprezintă.

GP24 Racing Ladies: Diana Hategan - Cu atitudinea potrivita poti fi o lady si in rochie si in combinezon!

Crezi în barierele acelea cum că motorsportul este un “loc de joaca” destinat bărbaților?
Nu consider că motorsportul este un loc de joaca destinat doar bărbaților, chiar daca majoritatea participanților sunt bărbați și, da, jocul poate să fie puțin mai dur pentru o femeie. În ultima perioada am observat însă că tot mai multe femei pasionate intra în acest joc, încep să apară și echipamente create special pentru femei precum și competiții destinate exclusiv femeilor, deci cred că acele bariere au fost depășite.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Ce înseamnă adrenalina pentru voi? Crezi că se poate numi un “mod de viață?”
Nu cred că adrenalina sau nevoia de adrenalina primează în acest sport, și nu aș numi asta un mod de viață. Exista într-adevăr o atracție pentru viteza, însă dincolo de asta e tehnica, strategie, perseverenta și curaj. Cred că acestea sunt calitățile importante în acest sport.

GP24 Racing Ladies: Diana Hategan - Cu atitudinea potrivita poti fi o lady si in rochie si in combinezon!

Te consideri superstițioasă?
Îmi place să cred că nu… dar recunosc că am anumite tabieturi înainte de cursa de care nu mă pot lipsi.

Cum reușești să gestionezi și să depășești o situație mai puțin plăcuta?
Un lucru interesant la acest sport este că totul se întâmplă contra cronometru, chiar și în afara probelor speciale. Deciziile trebuie luate rapid, folosind minimul de resurse la potențial maxim. Sunt o fire pragmatica, încerc să minimizez efectul negativ al unei situații neplăcute și să găsesc soluții pentru a continua cursa.

 

Crezi că în sportul asta exista limite?
Doar cele impuse de regulament (și de buget).

GP24 Racing Ladies: Diana Hategan - Cu atitudinea potrivita poti fi o lady si in rochie si in combinezon!

Care sunt atribuțiile unui navigator?
Una din cele mai importante atribuții o reprezintă dictarea. Înainte de cursa pilotul și copilotul fac recunoașteri pe traseul de concurs și notează traseul într-un limbaj codificat. În timpul cursei copilotul este responsabil să redea acel traseu astfel încât pilotul să știe ce viraj urmează. De asemenea navigatorul este responsabil și de urmărirea traseului pe etapele de legătură dintre probe.

 

Pe lângă acestea, de la partea administrativa, relația cu organizatorii, cronometrare, traseu, câteodată chiar și aspecte tehnice… un bun navigator este implicat în tot ce reprezintă un raliu, mai puțin pilotajul.

Ce ne poți spune despre participările externe din 2019?
În 2019 am participat la doua raliuri în afara tarii, Sliven Rally în Bulgaria și ERC Rally di Roma Capitale. Participarea de la Sliven nu a fost în premiera, și ne așteptam să fim la start încă se la începutul anului. ERC Roma însă, a fost o idee spontana și o experiență foarte frumoasa. Ne-am întors acasă cu victoria în cadrul ERC Ladies’ Trophy, cu experiență unei alte culturi a raliului, lecții importante învățate și multe amintiri frumoase.

GP24 Racing Ladies: Diana Hategan - Cu atitudinea potrivita poti fi o lady si in rochie si in combinezon!

Care sunt planurile pentru 2020?
Pentru 2020 ne dorim schimbarea mașinii și cât mai multe participări în afara tarii, dar deocamdată planurile sunt încă în lucru

Mâine vom avea alături de noi o mama, o soție dar mai ales o susținătoare a sportului cu motor ce ne vă povesti despre ce înseamnă susținere necondiționată, putere, curaj dar și viață de familie.

Sursa: GP24 Author, Ana Maria Florea
Photocredit: Arhiva Personala Diana Hategan / Nim-Fotos
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES