Latest Posts

GP24 Racing Ladies: Despre limite, dorințe curaj și pasiune alături de Georgiana Gologan

Vizualizări: 42763

Femeile reușesc să ne surprindă și să ne demonstreze la fiecare pas, în fiecare domeniu că sunt puternice, curajoase, extreme de pasionate și responsabile. Săptămână patru ne-o aduce alatu pe Georgiana Gologan alături de care am povestit despre ce înseamnă Motorsportul pentru ea, despre curajul de a concura alături de un puști de 16 ani.

GP24 Racing Ladies: Despre limite, dorințe curaj și pasiune alături de Georgiana Gologan

Cu ce își ocupa Georgiana timpul, atunci când nu este în mașină de curse?
Tot timpul liber din ultimii ani l-am dedicat motorsportului. Pe cel “rămas” l-am investit în cariera de inginer. În prezent mă ocup de coordonarea unui departament de testare al SW-urilor de semnalizare ce urmează a fi folosite pe marile coridoare de transport feroviar.

GP24 Racing Ladies: Despre limite, dorințe curaj și pasiune alături de Georgiana Gologan

Cât este de important să iți urmezi visurile?
Visurile, cu siguranță, nu sunt lucruri ușor de obținut. Ne trecem la categoria “Vis” doar acele lucruri mărețe, care par de neatins și care ne produc fericire numai la gândul că le-am putea atinge, asta e marele lor avantaj. Cât despre importanta de a le urma, depinde numai de cât de mult te mulțumește să le păstrezi în categoria “Vis” și cât timp ești dispus să faci asta. Că iubitor al științelor exacte, pentru mine sunt foarte importante lucrurile palpabile.

Exista limite în motorsport?
În orice exista limite, dar când vine vorba de motorsport, eu cred că limitele sunt acolo doar că să ne dăm seama când le depășim.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

GP24 Racing Ladies: Despre limite, dorințe curaj și pasiune alături de Georgiana Gologan

Ce te determina să mergi mai departe în momentele mai dificile?
Personal mă ajuta foarte mult să am oameni lângă mine. Îmi este infinit mai ușor să fac lucruri pentru mine și ceilalți decât doar pentru mine. Mă și simt iubita de cei din jurul meu și empatizez foarte mult cu suferință celorlalți, tocmai de asta, de cele mai multe ori, momentele cele mai dificile pentru mine nu sunt de fapt ale mele și atunci încerc să trec peste ele ajutând cât pot de mult!

Ce înseamnă curaj?
Mereu aud: “Ai curaj să faci asta!”, “Cât curaj să dictezi în dreapta unui puști de 16 ani!”, “Ai mai avut curaj să te urci în mașină după ce ați rămas suspendați deasupra lacului Vădraru?!” … Eu nu cred că e vorba de curaj aici. Curajul îl văd în cei care își reiau cursul normal al vieții după ce viață însăși i-a lovit dramatic și uneori nefiind vorba de o consecință a faptelor lor; îl văd în cei care rișca de 10 ori că să câștige o dată; și mai ales îl văd în cei care sunt exact așa cum vor să fie într-o societate care impune atâtea șabloane și modele, că cea de azi.

GP24 Racing Ladies: Despre limite, dorințe curaj și pasiune alături de Georgiana Gologan

Crezi că pasiunile tale se împletesc cu Motorsportul?
Atunci când timpul îmi permite, pe lângă motorsport, îmi place foarte mult să merg la echitație. Mereu am apreciat caii și caii putere și pe lângă aceasta “asemănare”, cred că și în echitație este vorba de multa concentrare, dominare, adrenalina și eleganta.

De ce Motorsport?
Cu siguranță acest atașament s-a produs în copilărie și în mare parte datorita tatălui meu, care sigur și-ar fi dorit și un băiat, dar s-a descurcat foarte bine și să crească o fata foarte aproape de pasiunea lui. Apoi au contribuit mai mulți factori: diplomația și fairplay-ul inspirate de acest sport, adrenalina, concentrarea pe care o impune și în special experiențele trăite acolo de noi toți cei implicați, experiențe care ne provoacă dependenta.

GP24 Racing Ladies: Despre limite, dorințe curaj și pasiune alături de Georgiana Gologan

Cum a fost sezonul 2019 pentru voi?
Am avut multe momente dificile sezonul acesta, de la ieșiri în decor la abandonuri tehnice, dar chiar și așa, etapele pe care am reușit să le terminăm au fost de fiecare data pe podiumul debutanților. Au fost mult prea multe cumpene și cred că reușită cea mai mare este faptul că am putut creste ritmul constant chiar și în aceste condiții dificile.

Care a fost etapa preferata din acest sezon?
Nu vreau să sune cliseic dar de data asta chiar așa a fost. Etapa de la Brașov mi-a plăcut cel mai mult din mai multe motive: a fost una dintre puținele etape terminate sezonul asta, mi-am dorit mereu să fiu pe podium acasă și de când am intrat în motorsport, mi-am spus că etapele de acasă vor fi cele mai dificile din cauza presiunii dar asta a fost cu adevărat o etapa de neuitat.

GP24 Racing Ladies: Despre limite, dorințe curaj și pasiune alături de Georgiana Gologan

Care sunt planurile tale pentru sezonul 2020?
Pentru mine 2020 nu vă fii un sezon cu participări la întreg campionatul. Evoluțiile rapide din aria profesionala îmi mănâncă destul de multa energie și astfel am decis că în acest an să îmi conserv o parte din timpul liber, dar cu siguranță nu voi putea sta foarte departe.

Materialul de mâine ne vă aduce alte povesti curajoase din Motorsportul Romanesc alături de femei frumoase, talentate și curajoase.

Sursa: GP24 Author, Ana Maria Florea
Photocredit: Arhiva Personală - Georgiana Gologan / RallyZoom.ro / RallyPhoto.ro
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Author, Ana Maria Florea

Latest Posts

Don't Miss