Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  GP24 Racing Ladies: Delia Năstase – “Într-un echipaj, este foarte importantă încrederea, abilitatea de a te completa reciproc

  Ziua de 8 martie marchează în calendarul românesc ziua mamei sau ziua internațională a femeii. În materialul dedicat acestei zile vom descoperi o prezență specială, o mama, soție dar și navigator în Campionatul Național de Raliuri. Delia Năstase, căci despre ea este vorba în materialul de astăzi, ne vă împărtăși câteva din experiențele sale.

  Cum reușești să te împarți intre viață de familie, locul de munca și sezoanele de rally?
  Cred că nimic nu este întâmplător, și spun asta pentru că am avut norocul că pasiunea pentru motorsport să o împărtășească întreaga familie, atât soțul -evident- datorită lui am ajuns în această lume-, cât și copiii care au fost alături de noi la etapele de raliu… La job, am parte de niște oameni minunați, o echipă care mi-a oferit sprijin și înțelegere, reușind astfel să particip și în CNR!

  Ce te-a determinat să faci asta împreună cu soțul tău?
  Eram spectator de mulți ani, susțineam de pe margine echipajele, și mai ales pe Bogdan… M-a atras foarte mult zona asta, iar la propunerea lui de a merge în dreapta, nu am ezitat nicio clipă

  Consideri un avantaj faptul că sunteți un echipaj și în viață reala?
  Cu siguranță da! Într-un echipaj, este foarte importantă încrederea, abilitatea de a te completa reciproc, de a echilibra situațiile neprevăzute… Noi deja ne cunoaștem reacțiile, anticipăm anumite lucruri, ceea ce ne-a adus un plus în timpul competițiilor.

  Ați reușit să le împărtășiți și celor mici pasiunea voastră pentru motorsport?
  Cred că inevitabil le-am ”prezentat” lumea motorsportului că fiind parte din ei. Victor este pasionat de tot ce înseamnă mașini, curse, sport cu motor, iar Ania ”se vă face pilot” – asta spune acum la 3 ani jumătate… Pasiunea clar există, iar noi îi susținem în orice ar alege!

  Consideri că pasiunile tale se împletesc cu pasiunea pentru motorsport?
  Mai de mult, afirmam că psihologia este pasiunea mea. Și atât… Acum, aș zice că pasiunea pentru curse este mai accentuată… Ideea este că, pe undeva, au o legătură… Personalitatea sportivilor este una particulară și interesantă. Sunt anumite caracteristici care îi țin în priză și îi motivează pentru fiecare cursă: echilibrul, nevoia afirmării de sine, rezistență la frustrare, stabilitate emoțională cu posibilitatea de a se adapta la situații limită… Aceste trăsături sunt comune atât piloților, cât și copiloților, fiind antrenate permanent, iar dacă privim ușor în spate, majoritatea sunt persoane care excelează în domeniile lor de activitate. Frumusețea este că, fără să vreau, ”scanez” oamenii și le simt emoțiile, fricile, așteptările, nevoile…
  În motorsport sunt niște oameni extraordinari pe care mă bucur că i-am cunoscut!

  Te vezi navigând în etapele de rally și cu altcineva în afara de soțul tău?
  Nu m-am gândit la asta! Cred că nu…

  Ce înseamnă încredere?
  Se așteaptă, în general, un răspuns clisei, însă, este un concept complex, o abilitate pe care, cred eu, o au oamenii puternici și dezvoltați spiritual, intelectual și emoțional. Este vorba de a acorda ”șansa” celuilalt fără a avea așteptări, iar dacă acea persoană nu se ridică la nivelul intuit de tine, este pierderea lui, nu a ta… Îmi place să acord încredere celorlalți… Copiilor dacă le spui că sunt deștepți, printr-o ”lege a Universului,” devin… Așa cred că este și cu încrederea…

  Se poate spune că în timpul probelor de raliu vă hrăniți cu adrenalina. De cât timp practicați aceasta ramura a motorsportului?
  Că echipaj, am debutat în anul 2017 la Raliul Bacăului, cu Dacia Logan. Doza de adrenalină creștea odată cu evoluția noastră, și bineînțeles, cu schimbarea mașinii de concurs – Mitsubishi Lancer Evo. Am avut un parcurs bun, ritmul a fost progresiv, iar rezultatele din ce în ce mai frumoase…

  Pantofi cu toc sau ghetele de curse?
  Nu exclud pantofii cu toc, dar prefer ghetele de curse

  Cum vezi tu femeile care practica acest sport? Crezi că este doar un mit faptul că este un “loc de joaca” destinat bărbaților?
  Din păcate, prejudecățile există, însă femeile au dovedit că fac totul la superlativ atunci când sunt motivate și există pasiune… Avem exemple nenumărate și în România… Este ”un loc de joacă,” însă comun celor ce au în sânge motorsportul

  Ce te determina să mergi mai departe în momentele dificile?
  În general, sunt destul de ambițioasă și trec ușor peste momentele dificile! Am re/surse care nu își pierd energia pozitivă și mă inspiră zi de zi: copiii. Merg pe premisa că nimic nu este întâmplător, că totul se întâmplă în favoarea noastră! Diversele situații dificile vin pentru a ne oferi lecțiile de care avem nevoie, chiar dacă în momentele acelea nu le conștientizăm!

  Care sunt planurile voastre pentru sezonul 2020?
  Planuri… Din păcate, nu reușim să participăm la un sezon complet… Vom concura la două etape, una de asfalt și una de macadam. Argeșul vă fi una dintre ele, fiind etapa de casă, unde, alături de DTO, ne vom implica activ în organizare. Și la Raliul Sibiului vom fi probabil prezenți.
  Vrem să revenim mai puternici în viitor

  Înainte de încheiere, vreau să mulțumesc partenerilor noștri din 2019: DOLO TRANS OLIMP, PLACĂRI FAINE GROUP, TRUST MOTORS, CATENA, IMBOLD, OSCAR, TOTAL, TELLUR, familiei și tuturor celor care ne-au urmărit și ne-au încurajat!
  Prin prezența, ambiția și curajul său Delia a demonstrat tuturor faptul că mai presus de toate este dorința, este pasiunea de a face ceea ce îți place și de a împărtăși asta cu cei din jur.
  Materialul de mâine ne vă aduce o prezență cu renume în motorsportul romanesc.

  Sursa: GP24 Author, Ana Maria Florea

  Photocredit: Arhiva Personala - Delia Nastase / RallyZoom.ro / RallyPhoto.ro  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare?
  Dacă reușești, noi te premiem!

  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.

  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss