GP24 Media

LATEST POSTS

GP24 Racing Ladies” cu Florina-Stela Pascu, pilot în Campionatul Național de Women Rally.

Vizualizări: 29510

Luna martie marchează o serie de evenimente dedicate femeilor, precum 1 Martie și Ziua internațională a femeii. În această lună, vom avea interviuri cu femei remarcabile prezente atât în motorsportul național, cât și în cel internațional. Unele dintre ele sunt de prezențe regulate la volan, altele pe scaunul din dreapta din postura de Co-pilot, iar altele se ocupă de partea de organizarea curselor și evenimentelor din lumea motorsportului. Vrem să folosim luna martie că ocazie ideală pentru a pune femeile în centrul atenției. Următoarea femeie din această serie „GP24 Racing Ladies” este Florina-Stela Pascu, pilot Timișorean în Campionatul Național de Women Rally.

GP24 Racing Ladies” cu Florina-Stela Pascu, pilot în Campionatul Național de Women Rally.

Când ați debutat în Motorsport? Și ce ne puteți spune despre prima dvs. experiență?
Am debutat în anul 2018, în cadrul Campionatului Județean “Sports Masters Year 2012”, a fost mai mult din dorință de a vedea cum este să participi la un asemenea eveniment într-un cadru organizat. Faptul că majoritatea concurenților erau bărbați m-a făcut să mă simt oarecum descurajata, dar o aveam alături pe Diana Stefanescu, care mă încurajă și încercă să mă calmeze în același timp. Aveam niște emoții de nedescris. Tremuram incontrolabil, dar după momentul stratului a fost adrenalina pura.

Am ieșit locul 13 din aproximativ 30 de piloți, deci pentru mine se vedea că o mare realizare, având în vedere că eram înaintea unui prieten din gașca noastră pe care îl admiram pentru modul în care conduce. În acel moment mi-am spus că daca nu am fost ultima, se poate să fiu printre primii.

GP24 Racing Ladies” cu Florina-Stela Pascu, pilot în Campionatul Național de Women Rally.

Cine este cel mai mare idol din Motorsport?
Pentru că sunt o feministă, idolul meu în Motorsport este Michelle Mouton.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cum ați descrie pasiunea dvs. pentru Motorsport (sau Raliu, Viteză în Coastă etc.) și ce o menține în viață?
Pasiunea mea pentru Motorsport este ceea ce mă time în priza, îmi umple bateriile, mă tine treaza noaptea de multe ori, adrenalina este ceva necesar în viață mea. Faptul că am un soț și un băiețel care mă susțin și se bucura pentru fiecare reușită a mea, asta mă face să merg mai departe și mă face să îmi doresc să fiu mai buna. Plus că o dată ce ai luat microbul, nu mă scapi de el.

GP24 Racing Ladies” cu Florina-Stela Pascu, pilot în Campionatul Național de Women Rally.

Care sunt obiectivele tale sportive pentru sezonul 2021 și cum au fost acestea influențate de Covid-19?
Obiectivele sportive pentru 2021 sunt să particip și anul aceasta la Campionatului National Women Rally unde sper să obțin rezultate mai bune decât anul precedent și aici mă refer la clasamentul general, pentru că visul oricărui sportiv este să ajungă locul I, deși chiar și faptul că ajungi pe podium, e lucru mare.

Îmi doresc să particip și la “Campionatul Județean “Sport Masters Year 2012” care speram că anul aceasta să se organizeze toate etapele, pentru că anul trecut din cauza pandemiei s-au organizat doar doua etape, ambele în aceeași zi. Îmi doresc că totul să revină la normal cât mai repede, să se poată organiza etapele chiar și fără spectatori deși totul este foarte trist așa. Sper că și aici să fiu alături de băieți pe podium, pentru că “lupta“ cu ei e destul de grea

GP24 Racing Ladies” cu Florina-Stela Pascu, pilot în Campionatul Național de Women Rally.

Credeți că a fi activ în Motorsport (Raliu, Viteză în Coastă etc.) necesită calități speciale, cum ar fi curajul, răbdarea sau orice altă calitate?
Pentru a fi activ în Motorsport trebuie să iți dorești extrem de mult acest lucru. Motosportul este scump, financiar trebuie fie să iți permiți, fie să iți cauți sponsori, iar apoi să dai tot ce ai mai bun. Că și calități speciale eu zic că da, ai nevoie de curaj, un strop de nebunie, să fi extrem de calculat și tot o dată să te distrezi când o faci.

Care este cea mai mare provocare pentru tine în conducerea unui vehicul de curse și cum ai parte de goana de adrenalină?
Provocarea în a conduce un vehicul de curse e să ajungi să cunoști mașină, să fi una cu ea. Să ști că daca ai virat puțin mai mult fie ieși în decor, fie o întorci invers. În momentul în care tu ești conectat cu mașină și ajungi să o forțezi la maxim, atunci și adrenalina e la cote maxime. Când te dai jos din mașină și te lași înapoi pe scaun că nu poți să mergi atunci zic că ați ajuns la cote maxime și tu și mașină.

GP24 Racing Ladies” cu Florina-Stela Pascu, pilot în Campionatul Național de Women Rally.

Doriți să vă împărtășiți cel mai special moment în Motorsport cu noi?
Cel mai special moment a fost anul trecut în cadrul Campionatului National Women Rally, la etapa de la București, când pe o canicula extraordinara, înainte să intru pe traseu mașină nu mai pornea. Am tot norocul din lume că soțul e mecanic și împreună cu un sponsor din București, care deține și el un service auto și e mecanic de meserie, au fost mai ceva că la Formula 1, în doua minute, cu doua chei și niște plastice rupe prin mașină, au făcut-o să pornească. După toată agitația dinaintea startului am reușit să scot un timp mai bun, pot spune că atunci a fost acel moment când dai tot ce ai mai bun iar după nu mai poți merge din cauza adrenalinei.

Dacă ați putea participa la un eveniment Motorsport oriunde în lume, de o singură dată, fără să vă îngrijorați de buget, care ar fi?
Formula 1. Mă uitam împreună cu tatăl meu când eram mica și îmi doream să fiu și eu pilot.

GP24 Racing Ladies” cu Florina-Stela Pascu, pilot în Campionatul Național de Women Rally.

Cum te simți că femeie în lumea de Motorsport, tipic orientată spre bărbați?
Să fi femeie în Motorsport e fain, e tare fain ! E greu pentru că prima data bărbații rad de tine, dar e și mai fain când razi tu de ei.

Vă simțiți în dezavantaj față de bărbați sau simțiți că trebuie să vă dovediți?
La început m-am simțit copleșită participând cu bărbați și mă întrebam “Oare o să pot ?, Oare o să fiu ultima?” dar când urcam la volan, îmi spuneam că o să pot, o să reușesc. După toate evenimentele am sesizat că sunt bărbați care conduc mai prost decât mine și că eu pot conduce mai bine decar majoritatea bărbaților. Deci pot !

Care este ideea ta despre seriale de curse doar pentru femei, precum W-Series?
Cursele doar pentru femei sunt cele mai interesante. Pentru că demonstrează că și femeile pot face ce fac bărbații. Doar că femeile o pot face în ambele tabere, în schimb nici un bărbat nu poate participa singur intre femei.

GP24 Racing Ladies” cu Florina-Stela Pascu, pilot în Campionatul Național de Women Rally.

Vă mulțumim pentru acest interviu, în numele echipei de la GP24, vrem să vă dorim tot ce este mai bun pentru sezonul 2021 și sperăm să ne întâlnim din nou. Succes!!

Sursa: GP24 Racing Ladies
Photocredit: Arhiva Personală - Florina-Stela Pascu / RallyCow / Mcraft
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES