Latest Posts

„GP24 Racing Ladies” cu Daria Gănescu, pilot în Campionatul National de Motociclism Viteza cât și în Campionatul Est European BMU.

Vizualizări: 24492

Luna martie marchează o serie de evenimente dedicate femeilor, precum 1 Martie și Ziua internațională a femeii. În această lună, vom avea interviuri cu femei remarcabile prezente atât în motorsportul național, cât și în cel internațional. Unele dintre ele sunt de prezențe regulate la volan, altele pe scaunul din dreapta din postura de copilot, iar altele se ocupă de partea de organizarea curselor și evenimentelor din lumea motorsportului. Vrem să folosim luna martie că ocazie ideală pentru a pune femeile în centrul atenției. Următoarea domnișoară din această serie „GP24 Racing Ladies” este Daria Gănescu, pilot în Campionatul National de Motociclism Viteza cât și în Campionatul Est European BMU, Campioană Est-Europeană la Viteza clasa 300 cc și Vicecampioană Națională a României 2020 la Viteză – Clasa 300cc.

Motociclism

Când ați debutat în Motorsport? Și ce ne puteți spune despre prima dvs. experiență?
De mic copil, împreună cu familia am mers la circuite prin toată Europa și râdeau mereu ca reușeam să adorm înconjurată de motoarele turate prin paddock. Însa totul a început după 6 ani de echitație, cum spune tata: “Daria a trecut de la un căluț, la mai mulți”. La 12 ani am participat pentru prima dată la o cursă şi, deși am căzut, nu am realizat riscul. Credeam ca e normal să cazi şi mai mult ca sigur, asta a fost cheia succesului în cariera mea: lipsa fricilor.

Cine este cel mai mare idol din Motorsport?
Idolul meu este Marc Marquez. Fană înfocată de când am văzut o cursa MotoGP. Și eu cred că suntem destul de asemănători, el aparținând generației noi de piloți atunci când începusem să-l urmăresc cu atenție.  Nu cred că în sportul acesta exista cineva cu o motivație mai mare decât el, deși a dovedit deja cine e si ce poate.

Motociclism

Cum ați descrie pasiunea dvs. pentru Motorsport și ce o menține în viață?
Pasiunea este preluată din familie. E în sânge și sper eu că în viitor, o să am și eu o fiica sau un fiu cu același “microb”. Sincer, pasiunea mea pentru motociclism este powered de încăpățânarea specifică. Nu sunt o fată căreia atunci când i se pun obstacole, renunță sau caută căi ocolitoare, ci preferă să se zbată, indiferent de rezultat.

Privind înapoi la sezonul 2020, ce părere aveți despre ceea ce ați realizat? Și ce înseamnă pentru tine?
Anul trecut, alături de echipa din care fac parte, ACSRU Racing, am obținut cel mai important titlu din cariera mea până în prezent. A fost un campionat greu, dar câștigat, în care gelurile antiinflamatorii și pungile de gheață mi-au fost cele mai bune prietene.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Motociclism

Am căzut de multe ori, atât fizic, cât și psihic, întâmpinând momente pe care încă încerc să le dau uitării, dar m-am ridicat de fiecare dată și mai puternică, și mai încăpățânată decât eram. Și asta, cred eu, că a însemnat mai mult decât un titlu de Campion Est-european și un titlu de Vicecampion Național.

Care sunt obiectivele tale sportive pentru sezonul 2021 și cum au fost acestea influențate de Covid-19?
2021, fiind anul terminal de liceu, preconizasem deja ca va fi un an complicat. Si apoi Covid-19 a zis “Hey! Hai să facem totul mai interesant”. Din punctul meu de vedere, dacă in 2020 am avut rezultatele către care ținteam, anul acesta obiectivul este să particip la cât mai multe curse, pe cât mai multe circuite astfel încât, în 2022 să intrăm ready to win.

Motociclism

Credeți că a fi activ în Motorsport necesită calități speciale, cum ar fi curajul, răbdarea sau orice altă calitate?
Am ales să mă bazez mai mult pe o gândire logică, decât pe instinct. Deci, deși curajul este baza sportului, capacitatea de a gândi logic la peste 180 de km/h și răbdarea sunt cele 2 lucruri ce nu-ți pot lipsi dacă vrei să progresezi.

Cum reușiți să vă combinați activitățile în Motorsport cu viața de zi cu zi, cu școală și familia?
Familia mă susține necondiționat. Cu ajutorului lor, urmez pregătiri pentru BAC și admiterea la Facultatea de Medicină, și,  în paralel, mă antrenez pentru campionate. E greu, n-am să mint, pentru că deși performanța în motociclism este foarte importantă, educația va fi mereu pe primul loc. Astfel timpul meu e împărțit în funcție de examene și învățat, mai apoi după curse si antrenamente.

Motociclism

Care este cea mai mare provocare pentru tine în conducerea unui motocicleta de curse și cum ai parte de goana de adrenalină?

Cea mai mare provocare este atunci când pilotezi o motocicletă în care nu ai încredere. Am avut astfel de momente în trecut și s-au soldat cu accidentări. Însă in 2020, am avut norocul de a avea o motocicletă perfectă, în care am avut deplină încredere. Fiind pe o motocicletă mai puternică, într-adevăr simțeam o urmă de nesiguranță pe frânări de la viteze mai mari decât cunoșteam până atunci. Dar ne-am înțeles repede si am excelat.

Doriți să ne împărtășiți cu noi cel mai special moment din motorsport?
Cele mai importante momente din carieră au fost atunci când am auzit Imnul National cântat pentru mine, când am câștigat curse în Campionatul Est-European BMU. Prima dată, cântam imnul și plângeam de fericire. Dar același lucru s-a întâmplat și la următoarele victorii.

Motociclism

Dacă ați putea participa la un eveniment Motorsport oriunde în lume, de o singură dată, fără să vă îngrijorați de buget, care ar fi?
Chiar acum în MotoGP urmează cursa din Qatar. Cred că acolo ar fi cel mai interesant de pilotat, noaptea. Și de abia aștept să urmăresc Grand Prix-ul, dat fiind faptul că anul trecut nu a mai avut loc.

Cum te simți ca femeie în lumea de Motorsport, tipic orientată spre bărbați?

Uneori mă simt defavorizată, pentru că cine ia în seamă o “fetiță” într-un astfel de sport. Recunosc că o fată se afirmă cu greu, lucrul asta fiindu-mi dovedit de câteva ori in decursul anului 2020, noi fiind nevoite să depunem de 2 ori mai mult efort față de ceilalți. Dar am fi la fel de mândre daca ar fi totul mai ușor? 🙂 NU

Motociclism

Vă simțiți în dezavantaj față de bărbați sau simțiți că trebuie să vă dovediți?
Nu cred că “să ne dovedim” este un termen corect totuși. Noi nu trebuie sa ne dovedim nimănui. Cel puțin eu nu asta caut sau încerc. Singurii a căror opinie contează pentru mine sunt familia și echipa. Dacă reușesc să-i fac pe ei mândrii, nu-mi trebuie nimic mai mult. Eu știu ce pot și ei știu ce pot. Nu am concurat niciodată ca să impresionez pe cineva, fie sponsor, spectator, concurent, și sunt mândră de asta.

Vă mulțumim pentru acest interviu, în numele echipei de la GP24, vrem să vă dorim tot ce este mai bun pentru sezonul 2020 și sperăm să ne întâlnim din nou. Succes!! 

Pentru a urmări seria GP24 Racing Ladies, faceți clic AICI.

Sursa: GP24 Racing Ladies
Photocredit: Arhiva Personală - Daria Gănescu / Cristina Udrescu
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Racing Ladies

Latest Posts

Don't Miss