Latest Posts

„GP24 Racing Ladies” cu Carmen Poenaru, Co-pilot în Campionatul Național de Raliuri Betano.

Vizualizări: 14319

Luna martie marchează o serie de evenimente dedicate femeilor, precum 1 Martie și Ziua internațională a femeii. În această lună, vom avea interviuri cu femei remarcabile prezente atât în motorsportul național, cât și în cel internațional. Unele dintre ele sunt de prezențe regulate la volan, altele pe scaunul din dreapta din postura de copilot, iar altele se ocupă de partea de organizarea curselor și evenimentelor din lumea motorsportului. Vrem să folosim luna martie ca ocazie ideală pentru a pune femeile în centrul atenției. Următoarea femeie din această serie „GP24 Racing Ladies” este Carmen Poenaru, Co-pilot în Campionatul Național de Raliu în scaunul din dreapta lui Enis Arif.

Racing Ladies

Când ați debutat în Motorsport? Și ce ne puteți spune despre prima dvs. experiență?
2007 a fost anul meu de debut și prima experiență a fost una revelatoare. În toți anii cât am fost spectatoare pe marginea probelor speciale visam să practic raliurile că pe un hobby. Am avut șansă să merg în dreapta unui campion, Bogdan Marișca, pe o mașină de top pe vremea aceea și acela a fost „declicul”, am știut că vreau și pot să practic motorsport într-un mod profesionist.

Ce te-a determinat să alegi această disciplină de raliuri și de unde ai obținut pasiunea pentru ea?
Mi-au plăcut mașinile din copilărie și de-a lungul timpului am urmărit numeroase ramuri de motorsport, dar raliurile au fost dragoste la prima vedere. E vorba de sentimentul acela că ceva ți se potrivește, greu de descris în cuvinte.

Racing Ladies

Care sunt obiectivele tale sportive pentru sezonul 2021 și cum au fost acestea influențate de Covid-19?
Calendarul raliurilor este unul generos anul acesta, 11 etape, și încercam să bifam etapele clasice și în funcție de influenta virusului din toate domeniile, vom încercă să participam și la unele din cursele noi.

Cine este cel mai mare idol din Motorsport?
Sunt multe persoane pe care le admir în motorsport, dar nu pot spune că am idoli. Însă sportivul pe care îl admir cel mai mult vine din tenis și este Roger Federer.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Racing Ladies

Ai emoții înainte, în timpul sau după o cursă și, dacă da, cum te descurci cu acele emoții?
Nu cred că exista persoana implicata într-un sport care să nu aibă emoții. În orice domeniu este important să te pregătești cât mai bine, astfel încât acele emoții să te motiveze.

Cum reușiți să vă combinați activitățile în Raliuri cu viața de zi cu zi, cu locul de muncă (sau școală) și familia?
Din păcate, în viață oricărui sportiv familia este în planul secund. Și nu pentru că nu este la fel de importanta, ci pentru că viață noastră este în permanenta mișcare. De aceea e important să fii înconjurat de oameni care te înțeleg și te susțin. În ultimii ani am avut șansă că activitățile mele în afara curselor să fie legate tot de mașini și sunt foarte recunoscătoare pentru asta.

Racing Ladies

Doriți să vă împărtășiți cel mai special moment în Motorsport cu noi?
Sunt multe momente din cariera mea care îmi sunt foarte dragi, dar cele mai semnificative sunt câștigarea titlului național absolut și titlurile din campionatul european de raliuri.

Există ritualuri specifice pe care să le observați pentru a vă pregăti pentru următorul Raliul?
Intre curse mă pregătesc fizic, încerc să citesc cât mai mult din regulamente, punem la punct logistica pentru fiecare eveniment, iar în mașină de curse am un mod specific în care îmi aranjez tot ceea ce am nevoie pe parcursul etapei.

Racing Ladies

Dacă ați putea participa la un eveniment Motorsport oriunde în lume, de o singură dată, fără să vă îngrijorați de buget, care ar fi?
Oricare etapa din Campionatul Mondial de Raliuri.

Există ceva care nu a fost acoperit în acest interviu pe care dorești să le spui fanilor și urmăritori tăi?
Îmi doresc să îi văd pe cât mai mulți pe marginea probelor speciale, alături de noi în service și sper că perioada aceasta de restricții să se încheie cât mai repede.

Racing Ladies

Ce le-ați sugera oamenilor care doresc să intre în lumea interesantă a Motorsport?
Nu exista o rețetă anume, în primul rand pasionații trebuie să înțeleagă că sunt sporturi periculoase, costisitoare și consuma foarte multe resurse, chiar daca de afara se văd doar părțile frumoase.

Cum te simți că femeie în lumea de Motorsport, tipic orientată spre bărbați?
În motorsport, dar mai ales în calitate de copilot de raliuri, concuram de la egal la egal, nu m-am amăgit niciodată cu rezultatele sau titlurile care încep cu “prima/singura femeie care….

Racing Ladies

Vă simțiți în dezavantaj față de bărbați sau simțiți că trebuie să vă dovediți?
Singurul dezavantaj poate fi forță fizica, pe care încerc să îl depășesc prin pregătire sportiva. În rest, nu m-am împiedicat niciodată de părerile oamenilor cu care nu am lucrat.

Care este ideea ta despre seriale de curse doar pentru femei, precum W-Series?
La nivel mondial se încearcă promovarea egalității de șanse, dar din păcate trecem printr-o perioada dificila și chiar și înainte de pandemie finanțarea sportului era deficitara. Profit de aceasta ocazie de a vă mulțumi vouă, jurnaliștilor auto și tuturor pasionaților, pentru implicare și pasiune.

Vă mulțumim pentru acest interviu, în numele echipei de la GP24, vrem să vă dorim tot ce este mai bun pentru sezonul 2021 și sperăm să ne întâlnim din nou. Succes!!

Mai multe știri despre „GP24 Racing Ladies” găsiți AICI.

Sursa: GP24 Racing Ladies
Photocredit: RallyZoom.ro / RallyPhoto.ro / Arhiva Personala - Carmen Poenaru
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Racing Ladies

Latest Posts

Don't Miss