Latest Posts

GP24 Racing Ladies: Andreea Aldea – “Motorsportul pentru mine in primul rand este o pasiune, fiecare pas facut in acest sport este o provocare.”

Vizualizări: 30899

Din postul de arbitru ne îndreptăm astăzi atenția spre postul “de lucru” al copilotului. În această lume a motorsportului, sincronizarea, munca în echipă, încrederea și legătură dintre pilot, navigator și mășînă sunt elemente esențiale pentru a duce probele la bun sfârșit.
Debutând în motorsport din postura de arbitru, în prezent Andreea experimentează postul de navigator în Campionatul Național de Raliuri.

De unde pasiunea ta pentru motorsport?
Pasiunea pentru motorsport mi-a fost insuflata de când eram mica, părinții mei fiind arbitrii de dinainte că eu să mă nasc. Mergeam cu ei la competițiile la care participau, deci pot spune că am crescut în ‘lumea’ motorsportului, de aici și aceasta pasiune.

GP24 Racing Ladies: Andreea Aldea - “Motorsportul pentru mine in primul rand este o pasiune, fiecare pas facut in acest sport este o provocare.”

Când ai debutat că și navigator?
Că navigator am debutat în septembrie 2019 la Raliul Iașului.

Ce ne poți spune despre participarea ta la Women Rally?
Fiind un eveniment dedicat exclusiv femeilor, mi s-a părut o oportunitate și în același timp o provocare să particip. A fost o experiență frumoasa, am câștigat prima competiție organizata în 2018 la Cluj, apoi în 2019 am participat la cele 3 etape, însă doar una singura am reușit să o termin pe podium, la celelalte doua din păcate am abandonat din cauza problemelor tehnice apărute la mașină. Este un eveniment la care cu siguranță voi mai participa și în viitor.

GP24 Racing Ladies: Andreea Aldea - “Motorsportul pentru mine in primul rand este o pasiune, fiecare pas facut in acest sport este o provocare.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cum reușești să faci fata tuturor provocărilor?
De provocări pot spune că ne lovim în viață de zi cu zi. Motorsportul pentru mine în primul rand este o pasiune, fiecare pas făcut în acest sport este o provocare. Provocările venite dintr-o pasiune, întotdeauna le-am considerat că fiind experiențe pozitive.

Ce înseamnă concentrare din punctul de vedere al unui navigator?
Concentrarea este cea mai importantă, altfel nu ai cum să menții ritmul.

GP24 Racing Ladies: Andreea Aldea - “Motorsportul pentru mine in primul rand este o pasiune, fiecare pas facut in acest sport este o provocare.”

Ce părere ai despre stereotipurile cum că motorsportul este un “loc de joaca” al bărbaților?
Pentru simplul fapt că sunt femeie și că fac parte din acest sport, nu consider că este un ‘loc de joaca’ doar al bărbaților. Avem și noi loc.

Navigator sau pilot, ce te pasionează mai tare?
Este frumos și în stânga, și în dreapta. Am avut ocazia să particip la mici competiții și în postura de pilot și mi-a plăcut, ba chiar am avut rezultate chiar mai bune decât mă așteptam. Că și navigator am participat în alt fel de competiții, mult mai ample. Pentru moment voi rămâne în postura de navigator.

GP24 Racing Ladies: Andreea Aldea - “Motorsportul pentru mine in primul rand este o pasiune, fiecare pas facut in acest sport este o provocare.”

Cât de mult contează legătură dintre navigator și pilot?
Enorm. Este foarte important că pilotul să aibă încredere deplina în navigator.

Ce te determina pe tine să treci peste momentele mai puțin plăcute?
Pasiunea te determina să treci peste momentele mai puțin plăcute și să mergi mai departe.

Te consideri superstițioasă?
Nu mă pot considera superstițioasă. Fiecare lucru are rostul lui.
Femeile sunt puternice și au demonstrat asta de fiecare dată, din orice postură. Fie că se află în postura de concurente, arbitri, organizatoare, mame sau soții ale concurenților, au demonstrat mereu că înainte de toate se află curajul, ambiția dar și pasiunea pentru noi aventuri și experiențe.
Materialul dedicat zilei de 8 martie, zi cu însemnătate pentru toate doamnele ne vă aduce în seria noastră specială o alta femeie puternică, o mamă și o soție pentru care motorsportul este o pasiune dusă la extrem.

Sursa: GP24 Author, Ana Maria Florea
Photocredit: Arhiva Personală - Andreea Aldea / RallyZoom.ro
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Author, Ana Maria Florea

Latest Posts

Don't Miss