Latest Posts

GP24 Inside: Sorin Pop, pasionat de Motociclism Viteză, MRM București

Vizualizări: 73675

Azi vi-l prezint pe  Pop Sorin Ilie, este din Bistrița, participă în Competiție de Motociclism Viteză și Colaborator cu ACR OLD Motorsport, Liu Orza, un adevărat îndrăgostit de motoare și mașini de curse. 
GP24 Inside: Sorin Pop, pasionat de Motociclism Viteză, MRM București
De mic am fost în preajma motoarelor, din Clasa A Patra am fost câțiva ani la Karting după care am început să învăț să merg pe doua roți pe o motoreta Mobra de 50 cm. Când am împlinit 18 ani am luat permisul cat A și am intrat în lumea competițiilor moto. Am  concurat trei ani în Campionatul Național de Motociclism Viteză legitimat la Clubul Voința Bistrița,  primul an la clasa 50 începători cu Mobra 50, al doilea an la clasa 50 Avansați cu o motoreta Hoinar de 50 cm, pe circuite stradale. În următorul an m-am înscris la clasa 125 cm cu un motor CZ 125 care l-am primit de la club, din păcate nu m-am bucurat prea mult de acel motor, la un antrenament înaintea etapei de la Bistrița, mi s-a calat motorul fapt care a dus la ruperea bielei.
GP24 Inside: Sorin Pop, pasionat de Motociclism Viteză, MRM București
Anul competițional a fost compromis iar lipsa fondurilor și susțineri financiare a clubului a dus la desființarea lui. Participarea în 2016 ca și spectator la o etapă din Campionatul ROSBK pe Hungaroring m-a reactivat și am achiziționat o motocicleta de viteză, un Suzuki GSXR 1000 K7 cu care m-am înscris în sezonul competițional 2018 în Campionatul Național și European BMU De Motociclism Viteză, an de acomodare cu motocicleta și cu ce înseamnă acum cursele de viteză am ieșit pe locul 5 în clasamentul general.
GP24 Inside: Sorin Pop, pasionat de Motociclism Viteză, MRM București
Anul 2019 am participat în Campionatul MOTORC care mi-a adus un loc 4 in clasamentul general la clasa Rookies 1000, iar în Campionatul Național și European BMU De Motociclism Viteză un titlu de Campion Clasa Gold 1000.Nu cred ca ai de ales, dacă îți place nu poți să stai departe de sunetul motoarelor.  Anul competițional 2020 doresc să progresez, să scad timpii pe tur de circuit, să învăț cât mai mult de la cei mai buni piloți moto și bineînțeles să și câștig. Înseamna disciplină, multă muncă, efort fizic și financiar dar totodată libertate, spirit competițional, prietenii, distracție și oameni adevărați. Atunci când intervin lipsurile, dotarea tehnică mai slabă ca și a celorlalți concurenți, lipsa unei echipe, merg singur la curse, dar compensează senzațiile mersului pe circuit, când mergi ok acasă și totul se termină cu bine. Dacă muncești și iți place cu adevărat, vei reuși.  Oricât ai fi de puternic adrenalina din momentul startului își spune cuvântul, încerc să mă activez, să fiu mai concentrat ca și ceilalți piloti.

GP24 Inside: Sorin Pop, pasionat de Motociclism Viteză, MRM București

Sursa: GP24 Author, Gabriela Malutan (Tripon)
Photocredit: OLD Motorsport / Sorin Pop / ACR Bistrița / Căpalnș Gabriel
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Author, Gabriela Malutan (Tripon)

Latest Posts

Don't Miss