Latest Posts

GP24 Inside: Marius Musat – Klausenburg Retro Racing – “Pasiunea pentru motorsport s-a născut din dorință de a face ceva frumos și distractiv.”

Vizualizări: 29564

Seria dedicata Klausenburg Retro Racing revine cu interviul lui Marius Musat. Alături de el am povestit despre ce înseamnă aceasta competitive pentru el dar și despre pasiunea să pentru motorsport.

De unde pasiunea pentru motorsport?
Pasiunea pentru motorsport s-a născut din dorință de a face ceva frumos și distractiv, fiind alegerea ideala în acest domeniu.”

La ce vârstă ați început, dar și etapele din cariera dumneavoastră?
Am început la vârstă de 40 de ani și am participat prima data la etapa de la Ploiești în anul 2018, apoi la cea de la Bacău în 2019 cu un BMW 633 CSI, vehicul istoric cu care am câștigat locurile 3 la categoria Clasice 4 dar și Best exterior. Pentru a proteja aceasta mașină am ales un alt BMW, 325 ix din 1988, cu care am participat la etapa de la Târgu Secuiesc și la cea de la Ploiești.

GP24 Inside: Marius Musat - Klausenburg Retro Racing - “Pasiunea pentru motorsport s-a născut din dorință de a face ceva frumos și distractiv.”

De ce ați ales motorsport?
Menționez că îmi plac mașinile clasice iar motorsportul este o “extensie” fireasca a acestui microb.

Care sunt obiectivele?
Concurenții sunt unii foarte experimentați iar scopul meu este Acela de a învață de la ei pentru a deveni și eu din ce în ce mai bun în ceea ce fac.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Noțiunea de motorsport?
Un club de prieteni cu aceleași interese dar cu orgolii diferite.

În motorsport exista și momente mai puțin plăcute. Cum ați trecut peste ele?
Atunci când particip la o cursa sunt destul de rațional (nivelul meu e mai apropiat de dinamica șoselei decât de dinamica circuitului) și din acest motiv nici nu am avut timpi de locul întâi, dar nici evenimente mai puțin plăcute.

Cum îi îndrumați pe cei ce vor să înceapă în motorsport?
Prudenta la început, apoi experiență își vă spune cuvântul. Poate niște cursuri de pilotaj pentru mai multa performanta.

Cum faceți fata emoțiilor?
Cu casca în cap și centura pusa…Așa începe totul!
În următorul material dedicate seriei Klausenburg Retro Racing vom descoperi și alte povesti interesante din lumea motorsportului.

Sursa: GP24 Author, Ana Maria Florea
Photocredit: Arhiva Personală - Marius Musat
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Author, Ana Maria Florea

Latest Posts

Don't Miss