Latest Posts

GP24 Inside: La o vorbă cu Dragoș Bîzoi, pilot Klausenburg Retro Racing

Vizualizări: 21421

Din această lună, GP24 a devenit partener media al Klausenburg Racing și totodată lansăm o serie de interviuri cu protagoniștii acestui campionat. Primul care deschide această serie este Dragoș Bîzoi, un pilot vâlcean ce a reușit anul trecut să iasă vicecampion la clasa Modificate 2 în KRR, dar și locul 2 la clasa D2 din International Autotest Challenge, ambele performanțe fiind realizate anul trecut.

Salutare, Dragoș! Îți mulțumim că ai acceptat interviul pentru site-ul nostru. Așa ca de inceput, spune-ne de când te-ai apucat de motorsport?

D.B: Salutare GP24! M-am apucat de motorsport prin 2018. Am achiziționat un VW Golf 2 GTI și împreună cu colegii mei de la muncă am început să modificăm mașina de la 0. Au fost foarte multe nopți nedormite in atelierul de colantări și înfolieri auto pe care îl dețin ca să pregătim mașina. Aici este plăcerea cea mai mare când concurez, știind că tot ce am realizat la mașină este făcut de mine.

Câteva detalii despre mașina de concurs?

D.B: Mașina este un VW Golf 2 GTI cu un motor de 1.8 16v cu 2 carburatoare duble, puterea ei e de 160 CP, iar greutatea ajunge la 800 de KG.

GP24 Inside: La o vorbă cu Dragoș Bîzoi, pilot Klausenburg Retro Racing

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

 

Despre performanțele tale sportive ce ne poți spune?

D.B: La debut în 2018 am reușit să adun câteva cupe, dar anul 2019 a fost unul bogat în performanțe. Am devenit vicecampion în două campionate, mai exact la clasa Modificate 2 în Campionatul Național Klausenburg Retro Racing, dar și la International Autotest Challenge clasa D2. Am reușit să ajung anul trecut și la Gala Campionilor F.R.A.S alături de cei mai importanți piloți din România. De-a lungul timpului am reușit să strâng 25 de cupe.

GP24 Inside: La o vorbă cu Dragoș Bîzoi, pilot Klausenburg Retro Racing

Pentru 2020, pregătești ceva noutăți legate de materialul de concurs. La ce să ne așteptăm?

D.B: Da, anul acesta am planuri mari pentru mașină. Deja lucrăm la un update începând cu rollcage-ul și totodată, doresc să realizez un kit exterior unicat pentru un Golf 2 la noi în țară.

Dar pe plan sportiv ce ai pregătit?

D.B: În 2020 voi trece la clasa Rally in KRR, mă voi mai da la Campionatul Național de Super Slalom, am sa încerc câteva etape din Campionatul Regional ACR din Dolj și sper să iau startul la cateva runde din CNVC(viteză în coastă).

Pentru tine care este cel mai mare vis în materie de motorsport?

D.B: Visez la un VW Polo R5 sau monopost ? dar pot spune că până acum mi-am îndeplinit toate visele.

Provii dintr-un județ în care motorsportul incepe să își revină încetul cu încetul. Cum ți se pare că progresează județul Vâlcea la acest capitol?

D.B: Încerc să promovez cât mai mult motorsportul și mai ales să îl aduc cât mai aproape de vâlceni, deoarece sunt destul de multi iubitori ai sportului cu motor în județ. Pe lângă prezențele mele la circuit și VTM, avem deja piloți la Drag Racing, Off-road și Karting.

Dragoș, îți mulțumim pentru timpul acordat și la final, ai cuvântul!

D.B: Îmi place foarte mult motorsportul și sper ca Vâlcea să fie un nume important in lumea motorsportului. Vreau să le mulțumesc tuturor prietenilor, colegilor de la muncă, cât și familiei pentru că mă ajută și mă motivează să fiu prezent la etape și să îmi îndeplinesc acest vis frumos numit motorsport.

Sursa: Author-Andrei Mangalia
Photocredit: Facebook-Dragos Bîzoi
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Author-Andrei Mangalia

Latest Posts

Don't Miss