Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  GP24 Inside: La Mulți Ani, vouă suflete feminine ale Motorsportului Part 3

  Carmen Poienaru- Pilot
  De ce copilot?
  Dintotdeauna mi-a plăcut foarte mult să conduc și visam să devin pilot. Pe vremea aceea era foarte greu să te urci într-o masina de curse în afara competiției. Foarte rar se făceau teste, nu exista shakedown. Am făcut presiuni să se permită invitat în dreapta în competițiile de viteză în coastă, fără rezultat. Am ales să merg în dreapta pentru că mi se părea mult mai accesibil, doar pentru a înțelege ce se întâmpla într-o mașina de curse. Am avut norocul ca prima mea cursă să fie alături de un pilot care m-a făcut să conștientizez importanța copilotului. Este foarte greu de explicat și de înțeles din afara ce înseamnă să controlezi ritmul unui echipaj pe proba specială doar citind un caiet.
  Experienta ta in motorsport este una vasta. Cum definești tu curajul?
  Este foarte important ca toți cei implicați în motorsport să conștientizeze riscurile la care se expun. Ca să ai continuitate este nevoie de foarte multă pasiune. Și atunci toate aceste riscuri devin normalul activității noastre. Cei care ne privesc din exterior probabil consideră că ești curajos doar pentru că te urci într-o masina de curse, purtând atât de mult echipament de protecție. Cred că am curaj pentru că îmi doresc în continuare să evoluez, pentru că îmi impun să respect standarde înalte ale meseriei mele, pentru că nu mă abat de la principiile în care cred, pentru că muncesc mult că sa fiu competitivă.
  Ce înseamnă pentru tine relația pilot-copilot?
  Cred a ar fi suficient să spun că majoritatea echipajelor campioane mondiale s-au format încă de la începutul carierelor ambilor sportivi. Pe termen lung, aceasta înseamna un cumul de componente: încredere, respect, compatibilitate, echilibru, puterea de a ierta și a trece peste greșeli sau momente dificile, capacitatea de motivare corectă a celuilalt.

  Ana-Maria Florea-jurnalist GP24
  Este greu să mă descriu, dar pot spune despre mine că sunt o Persoană dinamică, pasionată de fotografie și tot ce înseamnă motorsport. Îmi place să surprind în imagini și cuvinte momente cheie, trăiri, emoții, sentimente.

  Sursa: GP24 Author, Gabriela Malutan (Tripon)

  Photocredit: Ana Maria Florea  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare?
  Dacă reușești, noi te premiem!

  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.

  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss