Latest Posts

GP24 Inside: La Mulți Ani, vouă suflete feminine ale Motorsportului Part 3

Vizualizări: 21359

Carmen Poienaru- Pilot
De ce copilot?
Dintotdeauna mi-a plăcut foarte mult să conduc și visam să devin pilot. Pe vremea aceea era foarte greu să te urci într-o masina de curse în afara competiției. Foarte rar se făceau teste, nu exista shakedown. Am făcut presiuni să se permită invitat în dreapta în competițiile de viteză în coastă, fără rezultat. Am ales să merg în dreapta pentru că mi se părea mult mai accesibil, doar pentru a înțelege ce se întâmpla într-o mașina de curse. Am avut norocul ca prima mea cursă să fie alături de un pilot care m-a făcut să conștientizez importanța copilotului. Este foarte greu de explicat și de înțeles din afara ce înseamnă să controlezi ritmul unui echipaj pe proba specială doar citind un caiet.
Experienta ta in motorsport este una vasta. Cum definești tu curajul?
Este foarte important ca toți cei implicați în motorsport să conștientizeze riscurile la care se expun. Ca să ai continuitate este nevoie de foarte multă pasiune. Și atunci toate aceste riscuri devin normalul activității noastre. Cei care ne privesc din exterior probabil consideră că ești curajos doar pentru că te urci într-o masina de curse, purtând atât de mult echipament de protecție. Cred că am curaj pentru că îmi doresc în continuare să evoluez, pentru că îmi impun să respect standarde înalte ale meseriei mele, pentru că nu mă abat de la principiile în care cred, pentru că muncesc mult că sa fiu competitivă.
Ce înseamnă pentru tine relația pilot-copilot?
Cred a ar fi suficient să spun că majoritatea echipajelor campioane mondiale s-au format încă de la începutul carierelor ambilor sportivi. Pe termen lung, aceasta înseamna un cumul de componente: încredere, respect, compatibilitate, echilibru, puterea de a ierta și a trece peste greșeli sau momente dificile, capacitatea de motivare corectă a celuilalt.

GP24 Inside: La Mulți Ani, vouă suflete feminine ale Motorsportului Part 3

Ana-Maria Florea-jurnalist GP24
Este greu să mă descriu, dar pot spune despre mine că sunt o Persoană dinamică, pasionată de fotografie și tot ce înseamnă motorsport. Îmi place să surprind în imagini și cuvinte momente cheie, trăiri, emoții, sentimente.

GP24 Inside: La Mulți Ani, vouă suflete feminine ale Motorsportului Part 3

Sursa: GP24 Author, Gabriela Malutan (Tripon)
Photocredit: Ana Maria Florea
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Author, Gabriela Malutan (Tripon)

Latest Posts

Don't Miss