GP24 Media

LATEST POSTS

GP24 Inside : Întrebări și răspunsuri cu Peter Pasko by MRT Motorsport, TG-Mureș

Vizualizări: 32046

De unde s-a născut pasiunea pentru Motorsport?  
Pasiunea mea a început ca spectator la o competiție auto.  Atunci am început să concurăm și noi. Întotdeauna am fost fascinat de mașini. De când eram copil, Tatăl meu îmi cumpăra mașinuțe Matchbox și obișnuiam să urmărim împreună curse. Am fost interesat de cursele cu mașini de la o vârsta fragedă

La ce vârsta ați început, dar și etapele din cariera voastră?
Eu am început la vârsta de14 ani și am participat la Campionatul de Rally Sprint ACR, după aceea la Campionatul Regional de Viteză în Coasta, iar mai departe am concurat la Campionatul Național de Viteză în Coastă Divizia 2 unde am câștigat locul 1 la grupa juniori si locul 2 la clasa A1 anul 2019 organizat de Federația Română. În 2016 tatăl meu pasionat și el la rândul lui de mașini tari m-a dus la o competiție auto. A fost un moment de răscruce.

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

De ce a-ți ales Motorsportul și Anduranța?
Am ales Motorsportul pentru că mi-a plăcut să concurez si tot timpul forțez propria mea cunoștința ca să scot un timp mai bun după fiecare etapă. Anduranța m-a ajutat mult  pentru că am învățat să mă duc disciplinat și la limita mașinii fără să distrug sau să risc. La vârsta de14 ani am participat la Campionatul de Rally Sprint ACR; atunci am început să mă provoc pe mine însămi în mod constant pentru a-mi atinge visul … să fiu unul dintre cei mai buni piloți.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Care sunt obiectivele în acest campionat?
În acest Campionat vreau să mă testez limitele mele si să învăț lucruri noi si tehnici de condus care mă vor ajuta in viitor. După debut am continuat să mă întrec la diferite competiții cum ar fi : Campionatul Regional de Viteză in Coasta, Campionatul Național de Viteză în Coastă Divizia 2 unde am câștigat locul 1 la grupa juniori si locul 2 la clasa A1în anul 2019 organizat de Federația Româna de Automobilism Sportiv.

Ne puteți descrie noțiunea de anduranță?
Noțiunea de Anduranța după mine este o competiție care te învață să fii disciplinat si corect cu concurenții si respect fată de alți piloți de la care poți învață mult si la limita maximă. Cursele de anduranța m-au ajutat mult; am învățat să pilotez disciplinat și la capacitatea mașinii fără să o distrug sau să mă distrug.

În Motorsport există și evenimente mai puțin plăcute, cum a-ți trecut peste ele?
Am avut evenimente neplăcute dar am trecut peste ele fără regrete și am căutat rezolvarea în loc de vinovăție față de cele întâmplate. În această Cursă de Anduranță 4H aș dori să-mi forțez un pic limitele si să învăț lucruri si tehnici noi de condus pe care mă pot baza pe viitor. Ca și toți piloții bineînțeles și eu am avut evenimente neplăcute, de fapt la CNVCD2 am o curbă doar a mea :))) doi ani consecutiv acolo m-am răsturnat cu răni ușoare bineînțeles dar am trecut peste ele și încerc să învăț din aceste greșeli.

Puteți defini pasiunea despre anduranță?
Pasiunea față de Anduranța este că să faci multe ture de pistă la care trebuie să ai grijă de mașina de cauciucuri și consum,i ar tot timpul te ții în viteză maximă dar cu disciplina pe pistă. În afară de cele de sus anduranța este o competiție de echipă, înseamnă disciplină corectitudine și lucru în echipa cu adrenalină maximă.

Cum îi îndrumați pe cei care vor să înceapă în Motorsport ?
Îndrum pe toți care vor să înceapă un Motorsport să fie corecți si disciplinați și să construiască un hobby sau o meserie din asta, pentru că este un sport frumos si periculos. Merită încercat

Cum faceți față emoțiilor la linia de start?
Pentru mine ar fi o realizare să termin cursa. Vreau să mă descurc minunat și voi fi foarte fericit să trec linia de finish știind că am dat tot ce am putut și am condus fără greșeala. Nu am emoții la start pentru că am încredere în mașina mea si in oamenii care mă susțin.

Cu Respect, Peter Pasko, pilot din TG-Mureș.

Sursa: GP24 Author, Gabriela Malutan (Tripon)
Photocredit: MRT Motorsport
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES