Latest Posts

GP24 Inside : Întrebări și răspunsuri cu Peter Pasko by MRT Motorsport, TG-Mureș

Vizualizări: 34344

De unde s-a născut pasiunea pentru Motorsport?  
Pasiunea mea a început ca spectator la o competiție auto.  Atunci am început să concurăm și noi. Întotdeauna am fost fascinat de mașini. De când eram copil, Tatăl meu îmi cumpăra mașinuțe Matchbox și obișnuiam să urmărim împreună curse. Am fost interesat de cursele cu mașini de la o vârsta fragedă

GP24 Inside : Întrebări și răspunsuri cu Peter Pasko by MRT Motorsport, TG-Mureș

La ce vârsta ați început, dar și etapele din cariera voastră?
Eu am început la vârsta de14 ani și am participat la Campionatul de Rally Sprint ACR, după aceea la Campionatul Regional de Viteză în Coasta, iar mai departe am concurat la Campionatul Național de Viteză în Coastă Divizia 2 unde am câștigat locul 1 la grupa juniori si locul 2 la clasa A1 anul 2019 organizat de Federația Română. În 2016 tatăl meu pasionat și el la rândul lui de mașini tari m-a dus la o competiție auto. A fost un moment de răscruce.

De ce a-ți ales Motorsportul și Anduranța?
Am ales Motorsportul pentru că mi-a plăcut să concurez si tot timpul forțez propria mea cunoștința ca să scot un timp mai bun după fiecare etapă. Anduranța m-a ajutat mult  pentru că am învățat să mă duc disciplinat și la limita mașinii fără să distrug sau să risc. La vârsta de14 ani am participat la Campionatul de Rally Sprint ACR; atunci am început să mă provoc pe mine însămi în mod constant pentru a-mi atinge visul … să fiu unul dintre cei mai buni piloți.

GP24 Inside : Întrebări și răspunsuri cu Peter Pasko by MRT Motorsport, TG-Mureș

Care sunt obiectivele în acest campionat?
În acest Campionat vreau să mă testez limitele mele si să învăț lucruri noi si tehnici de condus care mă vor ajuta in viitor. După debut am continuat să mă întrec la diferite competiții cum ar fi : Campionatul Regional de Viteză in Coasta, Campionatul Național de Viteză în Coastă Divizia 2 unde am câștigat locul 1 la grupa juniori si locul 2 la clasa A1în anul 2019 organizat de Federația Româna de Automobilism Sportiv.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Ne puteți descrie noțiunea de anduranță?
Noțiunea de Anduranța după mine este o competiție care te învață să fii disciplinat si corect cu concurenții si respect fată de alți piloți de la care poți învață mult si la limita maximă. Cursele de anduranța m-au ajutat mult; am învățat să pilotez disciplinat și la capacitatea mașinii fără să o distrug sau să mă distrug.

GP24 Inside : Întrebări și răspunsuri cu Peter Pasko by MRT Motorsport, TG-Mureș

În Motorsport există și evenimente mai puțin plăcute, cum a-ți trecut peste ele?
Am avut evenimente neplăcute dar am trecut peste ele fără regrete și am căutat rezolvarea în loc de vinovăție față de cele întâmplate. În această Cursă de Anduranță 4H aș dori să-mi forțez un pic limitele si să învăț lucruri si tehnici noi de condus pe care mă pot baza pe viitor. Ca și toți piloții bineînțeles și eu am avut evenimente neplăcute, de fapt la CNVCD2 am o curbă doar a mea :))) doi ani consecutiv acolo m-am răsturnat cu răni ușoare bineînțeles dar am trecut peste ele și încerc să învăț din aceste greșeli.

Puteți defini pasiunea despre anduranță?
Pasiunea față de Anduranța este că să faci multe ture de pistă la care trebuie să ai grijă de mașina de cauciucuri și consum,i ar tot timpul te ții în viteză maximă dar cu disciplina pe pistă. În afară de cele de sus anduranța este o competiție de echipă, înseamnă disciplină corectitudine și lucru în echipa cu adrenalină maximă.

GP24 Inside : Întrebări și răspunsuri cu Peter Pasko by MRT Motorsport, TG-Mureș

Cum îi îndrumați pe cei care vor să înceapă în Motorsport ?
Îndrum pe toți care vor să înceapă un Motorsport să fie corecți si disciplinați și să construiască un hobby sau o meserie din asta, pentru că este un sport frumos si periculos. Merită încercat

Cum faceți față emoțiilor la linia de start?
Pentru mine ar fi o realizare să termin cursa. Vreau să mă descurc minunat și voi fi foarte fericit să trec linia de finish știind că am dat tot ce am putut și am condus fără greșeala. Nu am emoții la start pentru că am încredere în mașina mea si in oamenii care mă susțin.

Cu Respect, Peter Pasko, pilot din TG-Mureș.

GP24 Inside : Întrebări și răspunsuri cu Peter Pasko by MRT Motorsport, TG-Mureș

Sursa: GP24 Author, Gabriela Malutan (Tripon)
Photocredit: MRT Motorsport
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Author, Gabriela Malutan (Tripon)

Latest Posts

Don't Miss