GP24 Media

LATEST POSTS

GP24 Inside : Întrebări și răspunsuri cu Gusti Paul și Bogdan Gornea

Vizualizări: 13716

De unde s-a născut pasiunea pentru Motorsport și Anduranță?

  • BG: Am fost dintotdeauna pasionat de mașini. Cel mai probabil pasiunea pentru Motorsport a fost declanșată în momentul în care am participat la prima cursa de automodele. Au urmat mai multe experimente cu aeromodele, Rally raid-uri cu prietenii pana anul trecut când am fost invitat de către Gusti la o etapă de anduranță. Cred că în primele minute de la începerea curse am realizat cât de tentantă este experiența și de aici a mai fost un pas. L-am întrebat pe Gusti care ar fi pașii de urmat pentru a mă înscrie în campionat, am luat câteva lecții de circuit și mi-am dat seama că mi-a intrat în sânge.
  • GP: Încă din copilărie am fost pasionat de mașini. Am desfăcut și făcut la loc primul motor la 12 ani, cu ajutorul unui vecin. Eram fascinat de cursele de mașini, urmăream orice cursa puteam. Deși mi-am dorit dintotdeauna sa particip la curse, lipsa de informație m-a făcut să cred ca este ceva inaccesibil și m-am rezumat la a vedea. În anul 2011 am participat, ca spectator,la o etapa de VTM și am început sa aflu mai multe detalii și sa vad ca se poate participa la curse cu un buget decent și multă pasiune.

La ce vârstă ați început, dar și etapele din cariera voastră?

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

  • GB: În anul 2011 un prieten foarte bun mi-a făcut cadou o zi cu o mașină de off-road pentru a experimenta acest sport. Nu a trecut mult și am achiziționat prima mea mașină de off-road. Între timp am fost de mai multe ori pe AutoCross arena unde îmi alimentam nevoia de adrenalină. Soarta a făcut ca la firma unde lucram să se angajeze Gusti. Am început să vorbim și am descoperit că este pilot de curse de anduranță  Am mers cu el la o etapă de anduranță și anul trecut am luat primele lecții de condus pe circuit. De atunci am tot adunat ore pe simulator și urmează câteva antrenamente pe circuit  Aștept cu nerăbdare începerea campionatului și debutul meu în campionatul de anduranță.
  • GP: Târziu, dar asta nu mă împiedica sa nu o fac cu plăcere și motivație. La 26 de ani.Am început cu 1 sezon în Campionatul de Îndemânare unde am și câștigat clasa la care am participat în 2012. În acel an a apărut și Campionatul de Autoslalom și am fost invitat la prima etapa. Chiar dacă a fost pe un circuit de karting, m-am îndrăgostit de ideea de circuit. În 2013 am avut un an nu prea bun, am spart 2 motoare. După ce am reușit sa refac mașina, în 2014 a apărut și primul circuit adevărat, Motorpark România, și de acolo pana la Campionatul de Anduranța a mai fost doar un pas.Am participat între timp și la câteva etape ale Campionatului de Turisme. Cel mai bun an a fost 2018 când am terminat clasa pe locul 2 și pe locul 3 în clasamentul general.În 2019 am reușit să termin tot pe locul 2 la clasa dar din păcate nu am reușit să fac un sezon complet.

De ce ați ales Motorsportul și Anduranța?

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

  • BG: Este un sport nou pentru mine și momentan consider că răspunde cel mai bine nevoi de adrenalină, siguranța și distracție.
  • GP: Motorsportul este sportul în care mă regăsesc și anduranța este ceea ce mi se potrivește cel mai bine.

Care sunt obiectivele în acest campionat?

  • BG: Să terminăm toate etapele fără evenimente neplăcute, să îmbunătățim timpii actuali, să fim competitivi ca echipă și, poate cel mai important, să ne distrăm.
  • GP: Cum eu și Bogdan vom forma un echipaj nou, obiectivul principal este de a ne suda ca echipa, sa terminăm toate cursele și să ne distram cat mai mult.

Ne puteți descrie noțiunea de anduranță?

  • BG: Din punctul meu de vedere, nu este suficient sa faci o tura de circuit foarte bună. Important este să menții ritmul pe tot parcursul cursei. Este vorba de coordonare a ta cât și a echipajului. O strategie bună câștigă cursa. Anduranța presupune atingerea și depășirea limitelor tale fizice.
  • GP: Anduranța nu este doar despre a merge tare. Aici este nevoie de o echipa și toți trebuie sa își facă treaba bine. Chiar și cel mai mic detaliu contează și s-au văzut cazuri în care cineva fără nici o șansa să câștige cursa, cu o strategie bună și bine pusă în practică, a reușit.

În Motorsport există și evenimente mai puțin plăcute, cum ați trecut peste ele?

  • BG: Dacă discutăm de accidente, ideal este să evităm pe cât posibil producerea de astfel de evenimente. Condusul periculos nu definește acest sport. Dacă ne referim la probleme mecanice, acestea se pot rezolva cu piese de schimb.Încă nu am avut parte de astfel de evenimente și sper să le evit și pe viitor.
  • GP  În orice domeniu există și nu vad de ce motorsportul ar face rabat de la asta. Am avut destule momente grele, majoritatea legate strâns de buget. Important este sa cauți soluții sa depășești aceste momente și să nu le lași sa iți răpească din plăcerea pentru motorsport.

Puteți defini pasiunea despre anduranță?

  • BG: Nu exista o definiție a pasiunii sau cel puțin nu una completa. Este acel moment când faci un lucru care îți place și te face sa te simți bine. Nu doar pe parcursul cursei ci și după. Este o experienta completa din toate punctele de vedere.
  • GP: Anduranța este genul de cursa în care mă regăsesc, sa faci într-un weekend de cursa aproximativ 1000 de km alături de ceilalți participanți este fantastic.

Cum îi îndrumați pe cei care vor să înceapă în Motorsport ?

  • BG: Ar trebui să se înscrie la o școală de pilotaj. Sunt foarte multe lucruri de învățat iar un pilot experimentat te poate ajuta să îți îmbunătățești timpii, să pilotezi în siguranță, să folosești mai eficient mașina fără să o forțezi inutil.
  • GP: Sa depășească orice obstacol cu capul sus, să ajungă ei la limitele mașinii și nu să își ia o mașina care să le ascundă lipsurile și să plece de acasă la cursă cu gândul doar la victorie.

Cum faceți față emoțiilor la linia de start?

  • BG: Emoții apar înainte de orice cursă. Îți vin o mie de gânduri înainte de începerea cursei, oare ai verificat toată mașina, ți-o fi scăpat ceva? Odată pornită mașina, nu mai este loc de emoții. Emoțiile pot să reapară dacă începi să auzi sunete noi în timpul cursei 🙂
  • GP: Deși am emoții înainte de orice cursa, după ce urc in mașina reușesc sa le depășesc și să mă concentrez doar la ceea ce am de făcut pe circuit.
Sursa: GP24 Author, Gabriela Malutan (Tripon)
Photocredit: Bogdan Gornea
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES