More

  Latest Posts

  GP24 Inside: Întrebări și răspunsuri cu Mihai Giminadis, Pilot al Club de Tuning , 4 Speed Squad”

  “Mihai Giminadis ne explică astăzi despre cum a început în lumea Motorsportul. mașina cu care a participat în trecut la KRR, este o Lada 2105 din 1987, căreia i-a montat motor și transmisie de BMW 318is din 1997. In prezent pregătește un Seat Ibiza 1.9 tdi pentru Klausenburg Youngtimer, 12H, Macadam și Winter Rally. Mulțumesc GP24 pentru acest interviu”
  De unde s-a născut pasiunea pentru Motorsport?
  A fost insuflată de tatăl meu.
  La ce vârsta ați început, dar și etapele din cariera voastră?
  Interesul către lumea curselor, modificărilor de mașini și a mecanicii a început la 16 ani. Prima etapa a fost sa citesc tot ce găseam în legătură cu domeniul, la 18 ani luam permisul și la 20 reușeam să am prima mașină cu care am putut să ies  in lumea curselor din București. Apoi am luat legătura cu un prim club de tuning din București, 4 Speedy Squad. Cu ei am participat la mai multe show-uri de tuning, cum era moda in anii respectivi. Următoarea etapă am început sa restaurez mașini mai vechi, 3 Lada, din 1979, 1984 și ultima din 1987, pentru simplu motiv că nimeni nu făcea nicio Ladă și îmi place designul lor simplu și tracțiunea spate. Cam în același timp am fost între primii membrii din Škoda Toys, un club al pasionaților mărcii, timp în care am modificat o Škoda Octavia 1.9 TDI ce a participat într-un final la Romanian Tuning Show.
  De ce a-ți ales Motorsportul?
  Altceva n-a fost.
  Care sunt obiectivele in acest campionat?
  Terminarea pregătitor mașinii în timp util pentru a participa la cel puțin 2 etape.
  Ne puteți descrie noțiunea de motorsport?
  Cea mai bună definiție o poate da Senna: Fiind pilot de curse, ești tot timpul în pericol. Prin faptul că ești pilot, de curse înseamnă că concurezi cu alți oameni. Și dacă nu mai mergeți pentru un loc care există, nu mai sunteți piloți de curse pentru că suntem în concurență, concurăm pentru a câștiga. Iar principala motivație pentru noi toți este să concurăm pentru victorie, nu este să venim pe 3, 4, 5 sau 6. Alerg pentru a câștiga atât timp cât simt că este posibil.
  În Motorsport există și evenimente mai puțin plăcute, cum a-ți trecut peste ele?
  Dacă ne referim la tragedii, pot sa spun că asta îți pune dă lumea peste cap și te face sa te întrebi de ce faci asta, atunci când ai copii acasă și responsabilități. Dar microbul este prezent și infiltrat adânc iar după o perioadă inevitabilă de pauză m-am întors la pasiune și la ceea ce mă face fericit.
  Cum îi îndrumați pe cei care vor să înceapă în Motorsport ?
  Să înceapă de cât mai tineri pentru dezvoltarea reflexelor și să se dedice in totalitate.
  Cum faceți față emoțiilor la linia de start?
  Cu mare satisfacție, pentru că le aștept luni de zile.

  Sursa: Gabriela Malutan

  Photocredit: Arhiva Personala - Mihai Giminadis


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss