More

  Latest Posts

  GP24 Inside: Întrebări și răspunsuri cu Kádár Loránd, pilot al Clubului Klausenburg Retro Racing,

  “Astazi vi-l prezint pe Kádár Loránd, un pasionat al Motorsportului de când era copil, această iubire a moștenito din familie, deoarece a avut pe tatăl și alte persoane apropiate, care erau piloți de renume pe acea vreme. Find și părinte, dacă pe viitor copii săi vor dori să-i calce pe urme, acesta îi v-a învăța cu toată dragostea, ceea ce înseamnă acestă dragoste, ce îi curge prin vene. Mulțumesc GP24 pentru promovare și interviu, iar ție Horațiu doar cuvinte de apreciere!

  De unde s-a născut pasiunea pentru Motorsport?
  – De mic copil aveam o pasiune nebună pentru mașini, mai ales că bărbații din familia mea, începând cu tatăl meu, unchii mei, toți concurau la diferite concursuri. Ei erau primii mei Campioni, adevăratele modele de urmat. Am avut tot felul de mașini, începând cu Renault Gordini, Dacia 1100, Golf 1, Golf 2, etc, mașini vechi pe care am învățat tot ce trebuie știut despre mecanica mașinilor. Cel mai mult îmi pare râu că Tatăl meu nu a mai apucat să mă vadă concurând la competiții legale…
  La ce vârsta ati început, dar si etapele din cariera voastră?
  – Competițiile adevărate le-am început târziu, de-abia la 34 de ani am participat prima dată la Klausenburg Retro Racing, din anul 2016 cu un BMW e30, fabricație 1984. După care, la restul competițiilor am participat cu un BMW e34, an 1993, motor 2.5

  Etapele:
  2016 – KRR etapa 3 Cluj-Napoca (grupa 3) – locul II
  2017 – KRR – etapa 4 Târgu Secuiesc (grupa 4) – locul II
  2017 – Trofeul Făgărașului – etapa 5 (grupa 4) – locul III
  2017 – KRR – etapa 5 Cluj-Napoca (grupa 4) – locul II
  2018 – KRR – etapa 6 Arad (grupa 3) – locul I
  2018 – KRR – etapa 7 Târgu Secuiesc (grupa 3) – locul I
  2018 – KRR – etapa 8 Dej (grupa 3) – locul I
  2019 – KRR – etapa 10 Bacău (grupa 3) – locul I
  2019 – KRR – etapa 11 Satu-Mare (grupa 3) – locul I
  2019 – KRR – etapa 12 Târgu Secuiesc (grupa 3) – locul I
  2019 – KRR – etapa 13 Arad – (grupa 3) – locul I
  2019 – KRR – etapa 14 Dej (grupa 3) – locul III (cu VW Golf 2)

  bmw TG SECUIESC 6

  De ce ati ales Motorsportul?
  – Am ales Motorsportul pentru ca, fiind un fan înrăit al mașinilor clasice vechi, mi s-a părut categoria cea mai potrivită pentru acest hobby. Îmi plac competițiile și provocările,  dar și tot ce ține de cai putere.
  Care sunt obiectivele in acest campionat?
  – Obiective ar fi, desigur, către cea mai înaltă treaptă a podiumului, dar din păcate aceasta pandemie ne-a cam tăiat aripile. Dar sunt optimist că totul va fi bine și cu puțină răbdare lucrurile se vor îmbunătății. În momentul de față cel mai important e să rămânem acasă, sănătoși, ca în viitorul apropiat să putem concura și să ne putem întrece din nou cu prietenii noștri piloți.
  Ne puteți descrie noțiunea de Motorsport?
  – Motorsport este, după părerea mea ca un drog..După ce ai gustat din experienta ce îți dă o mașină pe un circuit, greu te poți lasă de aceasta pasiune..E un sport cu riscuri mari, de ce să nu recunoaștem, dar îți oferă și satisfacții greu de obținut în alt sport.
  În Motorsport există și evenimente mai puțin plăcute, cum ați trecut peste ele?
  – Până în momentul de față, in timpul competițiilor am fost ocolit de momente neplăcute sau de defecțiuni ale mașinii. Dar, din păcate anul trecut, venind spre casa de la o competiție am fost implicați într-un accident rutier destul de grav, o autoutilitară nu ne-a acordat prioritate si masina mea de competiții s-a ales cu dauna totala. Într-o fracțiune de secundă s-a distrus tot ce am lucrat în ultimii 2 ani.. A fost un moment dificil, dar cumva am reușit să trec peste, cu ajutorul celor apropiați, în special cu ajutorul soției mele, care a fost tot timpul alaturi de mine.
  Cum ii îndrumați pe cei care vor să înceapă in Motorsport?
  – În primul rând să nu se creadă invincibili. Cred că toți am trecut prin această fază. Cel mai important este, dacă au acest microb în sânge, să fie ambițioși, cu gândul că data viitoare v-a fi mai bine și garantat v-a fi, pentru că cu fiecare etapă parcursă obții alte și alte experiențe, care te vor ajuta să fi din ce în ce mai bun. Sunt tatăl a doi băieți de 8, respectiv 10 ani și jumătate și pot spune cu mâna pe inima că nu îi încurajez spre acest sport, dar dacă totuși vor fi atrași la un moment dat, voi încerca să fiu alaturi de ei și sper să-i pot ajuta cu experiența mea dobândită ca și pilot în ultimii ani.
  Cum faceți față emoțiilor la linia de start?
  – Sunt genul de om care, în primul rând, se dă de plăcere. Fiecare ocazie la linia de start este un prilej de a mă deconecta total de tot ce ma înconjoară, mă concentrez doar la ce ma așteaptă, știu ce am de făcut pe circuit și sunt cu gândul la acel sentiment de satisfacție de la momentul trecerii liniei de sosire, care nu se compara cu nimic 🙂

  Media Partner KRR

  Sursa: GP24 Author, Gabriela Malutan (Tripon)

  Photocredit: Klausenburg Retro Racing / Fabian Robert


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss