Latest Posts

GP24 Inside: Întrebări și răspunsuri cu Iulian Andrei Aldoiu, pilot al KRR

Vizualizări: 47190

Iulian Andrei Aldoiu ne explică astăzi despre pasiunea sa din lumea Mortorsportului, face parte din marea familie, Klausenburg Retro Racing. Mașina lui cu, care participă la etape este un IFA Trabant 1.1 – 1990. Mulțumesc GP24 pentru acest interviu.

De unde s-a născut pasiunea pentru Motorsport?
Încă din adolescență am fost pasionat de automobile, când am început să repar și apoi să recondiționez un Trabant 601 din 1969. Acesta a fost și primul automobil condus de mine, care m-a condus către profesia de inginer autovehicule rutiere, în timpul facultății participând la prima competiție.

La ce vârstă ați început, dar și etapele din cariera voastră?
Am început cariera în motorsport la 21 de ani, în cadrul proiectului studențesc româno- francez Kart Low Cost, la Nevers, pe circuitul de Karting de la MagnyCours. Apoi am continuat cu participarea în Campionatul KRR, Retromobil Fest, unde am obținut locul 3 la categoria Youngtimer în 2018 cu auto VW Polo Mk1 si locul 2 la Bucharest On track Fest în 2019 cu Ifa Trabant 1.1. Din 2018 și până în prezent am participat și la câteva etape din Campionatul Brașovean, Promo Rally, pentru a experimenta și acest tip de competiție, ce se adresează tuturor autovehiculelor, nu doar celor clasice.

GP24 Inside: Întrebări și răspunsuri cu Iulian Andrei Aldoiu, pilot al KRR De ce ați ales Motorsportul?
Am ales sportul cu motor, pentru că astfel pot îmbină pasiunea pentru automobile cu profesia de inginer autovehicule, pentru a pune în aplicare cunoștințele tehnice pentru îmbunătățirea materialului sportiv dar și pentru disciplina ce o impune în timpul concursurilor. De asemenea prin intermediu acestui sport am cunoscut multi oameni noi și am legat noi prietenii.

Care sunt obiectivele in acest campionat?
În ediția de anul acesta a Campionatului, obiectivul este să ajung la majoritatea etapelor și să nu abandonez datorită problemelor tehnice.

GP24 Inside: Întrebări și răspunsuri cu Iulian Andrei Aldoiu, pilot al KRR

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Ne puteți descrie noțiunea de motorsport?
Motorsportul reprezintă un grup de evenimente sportive competitive care implică utilizarea vehiculelor motorizate prin intermediu cărora pilotul își poate pune în valoare abilitățile de concentrare și conducere, într-un cadru organizat.

În Motorsport există și evenimente mai puțin plăcute, cum ați trecut peste ele?
Singurele evenimente neplăcute au fost defecțiunile tehnice, pe care le-am remediat pe parcurs.

GP24 Inside: Întrebări și răspunsuri cu Iulian Andrei Aldoiu, pilot al KRR

Cum îi îndrumați pe cei care vor să înceapă în Motorsport ?
Pe cei care vor să intre în motorsport, îi sfătuiesc să înceapă cu un autoturism ieftin de reparat și cu masa mică, care să îi ajute să se obișnuiască cu regimul de concurs, diferit de condusul stradal, dar și cu modul de comportare al vehiculului în condiții de utilizare la limită. Ca și punct de plecare se poate participa la Campionatul KRR, unde etapele au localizare națională, sau la Promo Rally, cu localizare în județul Brașov doar, unde noul concurent se v-a obișnui inclusiv cu startul, regulile și cronometrările folosite în Campionatele Naționale de Motorsport.
Cum faceți față emoțiilor la linia de start?
Odată cu trecerea etapelor și participarea la diverse competiții emoțiile de la start au mai scăzut iar cele ramase încerc să le înlătur concentrându-ma la traseu.

GP24 Inside: Întrebări și răspunsuri cu Iulian Andrei Aldoiu, pilot al KRR

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss