GP24 Media

LATEST POSTS

GP24 Inside: Întrebări și răspunsuri cu Horatiu Anghel – Klausenburg Retro Racing

Vizualizări: 15213

„Noi spunem că acest eveniment a urmat cursul firesc al dezvoltării fiind un eveniment care a luat naștere în urma cu 5 ani iar de atunci este într-o continua dezvoltare și expansiune.” Un nou an, noi evenimente în lumea motorsportului. Pentru articolul de astăzi Horațiu Anghel, inițiatorul proiectului Klausenburg Retro Racing ne-a mărturisit câteva momente cheie de la prima etapa până în prezent.

GP24 Inside: Întrebări și răspunsuri cu Horatiu Anghel - Klausenburg Retro Racing

Campionatul National Klausenburg Retro Racing, desfășurat sub egida FRAS (Federației Romane de Automobilism Sportiv) a luat naștere oficial în anul 2019. „În anul 2018 putem spune că a fost primul an off record, având loc 4 etape.”

Horațiu, inițiatorul acestui concept unic și-a descoperit pasiunea pentru motorsport în copilărie. „O întrebare la care răspund cu drag mereu,” indiferent de cate ori am făcut-o până acum. Cred că la fel că fiecare dintre noi, totul a început în copilărie. Cred că urmărind probele Raliului Clujului în anii ’90 și 2000 m-au făcut să îndrăgesc sportul cu motor. Bineînțeles că apoi în adolescenta aceasta pasiune „s-a adâncit” prin atenția acordata pentru diferite modele auto iar în final concretizându-se și ajungând la maturitate odată cu absolvirea Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

GP24 Inside: Întrebări și răspunsuri cu Horatiu Anghel - Klausenburg Retro Racing

Ce înseamnă acest concept pentru tine?
Tot conceptul și brandul de Klausenburg reprezintă locul și prilejul perfect pentru fiecare pasionat de motorsport să se desfășoare și să concureze într-un mediu organizat. Conceptul cum am spus câteva rânduri mai sus, s-a dezvoltat treptat ajungând în acest an să conțină evenimente din ramuri diferite de motorsport și auto. Campionatul National Klausenburg Retro Racing, Campionatul Klausenburg Young timer Trophy, Concursul de Eleganta Klausenburg, Klausenburg Winter Race, Cluj-Napoca Motor Show, Romania E-Championship.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Cum a fost sezonul 2019 pentru tine că și organizator?
Pff a fost un an extraordinar, un an așa cum l-am visat la final de 2018. Un an în care am dus la bun sfârșit tot ceea ce ne-am propus, un an de succes care ne “obliga” să facem din anul 2020 un an și mai frumos și cu mai multe etape și evenimente reușite.

GP24 Inside: Întrebări și răspunsuri cu Horatiu Anghel - Klausenburg Retro Racing

Cate etape a avut campionatul?
Campionatul National Klausenburg Retro Racing 2019 a avut 6 etape.

Știm că sub egida KRR mai sunt și alte doua competiții. Ce ne poți spune despre ele?
Parca am și anticipat aceasta întrebare, enumerând mai sus o parte din evenimentele pe care le desfășuram. Nu de alta, dar avem în plan și în proiect alte câteva concepte despre care vom vorbi doar în momentul implementării lor.

Revenind la evenimentele desfășurate sub umbrela Klausenburg Racing:

  • Concursul de Eleganta Klausenburg – desfășurat an de an în incinta Parcului Central/ Casino Cluj-Napoca, un eveniment superb care reunește și desemnează cele mai bine conservate/restaurate automobile din Romania și din străinătate.
  • Cluj-Napoca Motor Show – desfășurat în luna mai a fiecărui an – reunește sub același acoperiș toate ramurile și domeniile auto.
  • Klausenburg Winter Race – cursa desfășurată la începutul fiecărui an, pe zăpadă/macadam.
  • Campionatul Klausenburg Young timer Trophy – etapele desfășurate pe circuit și dedicate mașinilor de generație mai noua.
  • Romania E-Championship – Campionatul automobilelor electrice și hybrid

GP24 Inside: Întrebări și răspunsuri cu Horatiu Anghel - Klausenburg Retro Racing

Klausenburg Young timer Trophy este noul campionat. Cum vă propuneți să veniți în ajutorul tinerilor și care sunt gândurile pentru sezonul 2020?
În primul rand mereu am susținut și încurajat tinerii sportivi și tinerii, cei ce au sub 18 ani dar sunt sportivi legitimați și bineînțeles cei ce au împlinit 18 ani și dețin permis de conducere, să se întreacă într-un mediu securizat și organizat. Venim în întâmpinarea lor și nu numai, cu 8 etape pentru anul 2020, împărțite în 2 perioade principale : primăvara 2020 și toamna 2020. La final de 2020 putând să desemnam campionii KYT.

Știm că în weekend s-a desfășurat prima etapa Klausenburg Young timer Trophy. Cum a fost?
A fost o prima ediție reușită, cu 9 mașini la start. Suntem convinși că de la etapa la etapa numărul participanților vă creste exponențial. A fost un eveniment reușit, cu o atmosfera plăcuta, exact „ingredientele” la care ținem noi cel mai mult.

GP24 Inside: Întrebări și răspunsuri cu Horatiu Anghel - Klausenburg Retro Racing

Ce înseamnă organizarea unui eveniment?
Ah e o întrebare la care răspunsul s-ar întinde pe câteva pagini pline de proceduri. Eu însă am să sintetizez acest răspuns într-o simpla fraza. Organizarea unui eveniment presupune întâi de toate cei trei “P” Pasiune, Placere și Perseverenta.

Sursa: GP24 Author, Ana Maria Florea
Photocredit: Fabian Robert Photography / FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv)
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES