More

  GP24 Inside: Întrebări și răspunsuri cu Adrian Marcovici (aka MAO) – Drift

  Adrian Marcovici – „Sunt foarte fericit de fiecare data când mă urc la volanul mașini de drift. Pentru mine mașină de drift este o eliberare și distracție.”

  La fel de nebun că o tura de drift în Campionatul National, materialul de astăzi ni-l prezintă pe Adrian Marcovici, pasionat de motorsport și proaspăt licențiat în Campionatul National. Nefiind străin de tainele motorsportului, Mao a debutat la o vârstă foarte frageda, tatăl sau fiindu-i aproape la fiecare pas, fiecare etapa și fiecare antrenament.

  Mă numesc Marcovici Adrian aka MAO, am 24 de ani și motorsportul este o pasiune de când m-am născut!

  De unde a început pasiunea ta pentru motorsport?
  Totul a început de mic copil. Am crescut intre mașini de Off-Road și de acolo a început pasiunea pentru acest sport.

  De ce drift?
  Aceasta ramura este foarte frumoasa iar adrenalina este din plin, tehnica foarte multa, iar senzația și stările atunci când mașină glisează la o viteza mare este de nedescris.

  Sezonul 2019 ți-a adus o licență în Campionatul National de Drift. Cum a fost momentul în care ai reușit să participi la prima etapa oficiala?
  Din fericire am obținut licență în campionatul național de drift după doar o tura de calificări din 3 ture și m-am calificat pe locul 5! A fost o senzație de maxima fericire! Fiecare start era un pas înainte. Din păcate după în a 2 a tura de calificări am avut un accident destul de grav pentru mașină și nu am putut să mai particip în etapa. Ghinionul nostru fiind ultima etapa pe anul 2019…

  Ce ne poți spune despre materialul de concurs?
  Mașină este un BMW E30 V8 cu specificații de drift și un aspect ce atrage multe priviri – POLICE. Mașină a suferit deja noi modificări, fiind adăugat turbo la motorul V8 și alte modificări pe partea de stabilitate și siguranță. Sunt nerăbdător să înceapă noul an competițional pentru a învață mașină cât mai bine! Intre timp să o finalizam și să mergem la antrenamente.

  Cum a început totul?
  Am început cu karting la vârstă de 7 ani până la 11 ani trecând la rallycross județean până la vârstă de 13 ani. De la 13 ani am început cu concursuri de automobilism județean Timiș. La 16 ani am participat și în Ungaria în campionatul de rallycross și am fost vicecampion în Ungaria. Intre timp am achiziționat și un BMW E30 cu care mă antrenam să învăț și partea de drift. Am început în 2012 să particip în paralel și la clasa drift în campionatul de automobilism și karting Timiș. Am continuat să particip în campionatul județean cu 2 mașini la fiecare etapa (una fiind de circuit și una de drift) până în 2015. În 2016 am avut oportunitatea de a mă întoarce la prima dragoste OFF ROAD unde am participat tot anul în campionatul național de off road și am câștigat locul 3 pe clasament pe an. În 2017 m-am întors în campionatul județean dar doar cu o mașină și acea fiind de drift. O mașină noua, un BMW e30 V8. Era o mașină mult peste celelalte mașini din campionat. Am încercat să promovam partea de drift show în campionatul județean și încă promovam. Din păcate 2019 a fost un an destul de prost. Instalația mașini a făcut foarte multe probleme și din păcate nu am ajuns la multe etape.

  Cum reușești să iți stăpânești emoțiile?
  Cu greu. Emoțiile de fericire sunt foarte greu de stăpânit. Sunt foarte fericit de fiecare data când mă urc la volanul mașinii de drift. Pentru mine mașină de drift este eliberare și distracție, lăsând la o parte toate probleme și grijile din viață de zi cu zi și concentrându-mă la traseu. Indiferent că a fost o etapa reușită sau una cu ghinion cum a fost la București tot fericit sunt că am ieșit sănătos din mașină.

  Te consideri superstițios?
  Nu. Încerc să mă bucur de fiecare pas făcut spre a-mi îndeplini visul.

  Ce sentimente te încearcă la linia de start?
  Linia de start este un cumul enorm de sentimente.Fericire, adrenalina dar și curiozitate.

  Definește pasiunea ta pentru motorsport în trei cuvinte.
  Nu las accelerația!!!

  Ce planuri ai pentru sezonul 2020?
  Participare întreg sezonul în Campionatul National de Drift și cate etape reușim din Campionatul european DriftKings! Și bine înțeles atacarea podiumului! Sper să fie un an foarte bun și fără evenimente majore!

  Ce ne poți spune despre sponsorii ce ți-au fost alături?
  Sponsori din păcate au fost putini dar cei mai buni. Prezenți la etape, implicare din partea lor a fost cel mai mare ajutor posibil. Un exemplu: La etapa de la București unul dintre sponsori fiind și prieten în viață de zi cu zi, m-a ajutat cu drumul și asistenta la parcul tehnic. În momentul în care am lovit mașină a început să lucreze la mașină asta fiind de la ora 14 și a reușit să o termine la ora 01:30 noaptea. Nu s-a oprit deloc din munca pentru a nu abandona! A reușit să facă mașină dar din păcate a 2 a zi la start s-a defectat pompa de benzina ceea ce a dus la abandon definitiv pentru că nu mai aveam timp să o facem. Unul dintre cei mai importanți oameni alături fiind tatăl meu! Fără el nici nu începeam aceasta pasiune pentru mașini! Indiferent de situație că era de bine sau de rău, îi persoana care m-a ridica moral! La etapa de la București nu a fost prezent dar a urmărit transmisiile live iar când a văzut că am avut accidentul m-a încurajat telefonic că putem să o facem să continuam!

  Sper că anul 2020 să ne fie unu cu noroc! Să ne vedem cu bine pe cât mai multe probe!
  La final putem spune despre Mao că este dovada clara a ambiției și a curajului. Este tânărul care lupta pentru a-și depăși limitele cu orice preț, iar pasiunea să pentru motorsport nu are limite.

  Sursa: GP24 Author, Ana Maria Florea

  Photocredit: Mihnea Tatu / Abys Photography / Tudor Marius Photo  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare?
  Dacă reușești, noi te premiem!

  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.

  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.