Latest Posts

GP24 Inside: Interviu cu Răzvan Teodorescu, cel mai tânăr pilot al IQ Racing Managment

Vizualizări: 31191

Răzvan Teodorescu, are 12 ani, este cel mai tânăr pilot din cadrul Campionatelor de Motociclism Viteză pe Circuit din România, face parte din echipa Clubului IQ Racing Managment. Mulțumesc GP24 pentru acest interviu și vă mulțumesc vouă sponsorilor Farmacia Tei, Bebe Tei, Radox și Pancos Construct Instal. Partenerilor Posta Panduri, Plați On line și ITOTEM.

Când ați debutat în Motorsport? Și ce ne puteți spune despre prima dvs. experiență?  
În Motorsport am debutat odată cu clasa 300 stock, (clasa care a apărut datorită implicării Team IQ Racing Managment sub conducerea lui Florin Daniel în colaborare cu MotoRc) la îndrumarea Team Managerului de la IQRM, care mi-a creat oportunitatea de-a deveni cel mai tânăr pilot al clasei, și, susținut de colegul și antrenorul echipei Ionuț Mistode, fără de care nu aș fi putut evolua atât de rapid. Însă începuturile in lumea sportului cu motor vin mult mai devreme, la vârsta de 5 ani, unde sub îndrumarea antrenorului Mihai Pascu am participat la prima etapă de MOTOCROSS clasa 50cc din cadru FRM.și am devenit Vicecampion Național la clasa 50 cc.

GP24 Inside: Interviu cu Răzvan Teodorescu, cel mai tânăr pilot al IQ Racing Managment

Ce te-a determinat să alegi această disciplină și de unde ai obținut pasiunea pentru ea?
Pasiunea pentru motociclete vine de mic de la vârsta de 3 ani, unde întâmplarea face ca primul om care m-a pus pe motocicleta sa, să fie chiar actualul manager al echipei, IQ Racing Managment care la momentul respectiv îmi era vecin și avea un atelier de reparat motociclete.

Ce ne puteți spune despre celelalte interese și hobby-uri?
Mă regăsesc în tot ce înseamnă sporturi cu motor (moto, atv, kart)

Cine este cel mai mare idol din Motorsport?
Valentino Rossi

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

GP24 Inside: Interviu cu Răzvan Teodorescu, cel mai tânăr pilot al IQ Racing Managment

 

Există ritualuri specifice pe care să le observați pentru a vă pregăti pentru următorul eveniment Motorsport?
Momentan nu pot spune că am ritualuri.

Cum ați descrie pasiunea dvs. pentru Motorsport și ce o menține în viață?
Este ceva unic când ești pe motocicletă. Ce o menține în viață?….fiecare tur făcut și îmbunătățit, fiecare etapă, fiecare întâlnire cu echipa.

Ai emoții înainte, în timpul sau după o cursă și, dacă da, cum te descurci cu acele emoții?
Da, am foarte mari emoții înainte de cursa (de fapt la start) dar după primul viraj dispar și intervine adrenalina, revin însă după trecerea liniei de sosire, mai ales că până în prezent au fost victorioase

Cum reușiți să vă combinați activitățile în Motorsport cu viața de zi cu zi, cu locul de muncă (sau școală) și familia?
În timpul școlii este mai greu cu antrenamentul pe circuit, lipsa timpului își face simțită prezența, însă ne putem pregăti fizic,un aspect foarte important în viața unui sportiv.

GP24 Inside: Interviu cu Răzvan Teodorescu, cel mai tânăr pilot al IQ Racing Managment

Care sunt obiectivele tale sportive pentru sezonul 2020 și cum au fost acestea influențate de Covid-19?
Obiectivul echipei pentru acest an a fost să particip la toate etapele, să mă acomodez cu noua motocicletă. Doar datorită echipei am progresat foarte mult, și în primele două etape am luat două podiumuri, două locuri trei.

Credeți că a fi activ în Motorsport (karting necesită calități speciale, cum ar fi curajul, răbdarea sau orice altă calitate?
Nu știu dacă necesită calități speciale, cred că trebuie doar să-ți placă, să simți ceea ce faci.

Care este cea mai mare provocare pentru tine în conducerea unui vehicul de curse și cum ai parte de goana de adrenalină?
Să-l stăpânesc

GP24 Inside: Interviu cu Răzvan Teodorescu, cel mai tânăr pilot al IQ Racing Managment

Off-Topic: Care este mâncarea și băutura ta preferată în timpul unui weekend de cursă?
Îmi plac pastele foarte mult, ca băutură, apa plată și mai nou un anumit tip de apă minerală 🙂 pe care-l bea managerul echipei.

Doriți să vă împărtășiți cel mai special moment în Motorsport cu noi?
Cel mai special moment de până acum, a fost prima etapă de Campionat unde așa cum am mai spus am obținut locul trei pe podium.

Dacă ați putea participa la un eveniment Motorsport oriunde în lume, de o singură dată, fără să vă îngrijorați de buget, care ar fi?
Pe orice circuit din Spania sau Italia.

GP24 Inside: Interviu cu Răzvan Teodorescu, cel mai tânăr pilot al IQ Racing Managment

Din păcate, o carieră în Motorsport nu este făcută doar din momente frumoase, ci și din unele dificile. Cum te descurci cu acele momente și vrei să ne dai un exemplu?
Primul moment dificil a fost la prima căzătură pe circuit, a fost ceva nou pentru mine contactul cu asfaltul, la MotoCross Viteză este mai mică și cazi pe pământ. Dar te ridici și mergi mai departe. Este adevărat că următoarele câteva ture mergi mai temperat, după care uiți și mergi mai departe.

Ce le-ați sugera oamenilor care doresc să intre în lumea interesantă a Motorsport?
Să aiba încredere în ei și în echipa lor. Chiar dacă nu se vede,motociclismul este un sport de echipă.  Fără echipă, în acest domeniu nu reușești.

GP24 Inside: Interviu cu Răzvan Teodorescu, cel mai tânăr pilot al IQ Racing Managment

Există ceva care nu a fost acoperit în acest interviu pe care dorești să le spui fanilor și urmăritori tăi?
Să urmărească Campionatul MotoRC.

GP24 Inside: Interviu cu Răzvan Teodorescu, cel mai tânăr pilot al IQ Racing Managment

Vă mulțumim pentru acest interviu, în numele echipei de la GP24, vă dorim tot ce este mai bun pentru sezonul 2020 și sperăm să ne întâlnim din nou. Succes!!

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss