Latest Posts

GP24 Inside: Interviu cu Radu Benea, Campion la CNVC debutanți și clasa A1

Vizualizări: 22818

Deținătorul sălii gazde Galei Campionilor FRAS 2019, Radu Benea este campion la CNVC Debutanți și Clasa A1, Foarte încântat de rezultatul său, proprietarul sălii Venue ne-a răspuns cu entuziasm întrebărilor:

Cum a fost sezonul 2019 pentru tine?
Sezonul 2019 a fost un sezon bun, am avut și câteva probleme tehnice la anumite etape, dar în mare parte am câștigat majoritatea etapelor. Am ieșit campion la debutanți si clasa A1 iar împreuna cu colegii de echipa am devenit si campioni naționali si pe echipe.

Este mai palpitant la coastă decât la raliu?
Sunt două lucruri total diferite. Ca să fac o echivalență cu o probă de atletism, la coastă este ca la o probă de 100 m plat în care trebuie să dai totul pe un traseu scurt și virajat, unde trebuie să dai toată energia pe cei 4-5 km ai probei.

GP24 Inside: Interviu cu Radu Benea, Campion la CNVC debutanți și clasa A1

Raliul este o probă de anduranță unde trebuie șa știi cum să dozezi puterea mașinii cât și presiunea pe care o pui pe ea, ca să poți ajunge la capăt fiindcă probele au mulți kilometri.

Cum s-a comportat mașina pe probe?
Anul acesta am fost debutanți și am avut o mașină de Clasa A1 cu un maxim de 185 Cp. Este o mașină foarte interesantă, o mașină care poate pentru raliu este foarte performantă. La coastă, pentru clasa ei este foarte bună, dar este o mașina pe care dacă nu pui presiune în viraje nu ai cum să scoți viteză în linie dreaptă. Te obligă să intri foarte tare în viraje, ca atunci când ieși din ele să nu pierzi mult timp pe drum drept.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

GP24 Inside: Interviu cu Radu Benea, Campion la CNVC debutanți și clasa A1

Care sunt planurile pentru sezonul 2020?
Pentru sezonul 2020 am achiziționat o mașină nou cu care voi participa la altă clasă, este vorba despre un Mitsubishi Lancer Evo VIII cu tracțiune integrală și de peste 700 Cp. Asta înseamnă că nu este o mașină cu care te poți juca, trebuie neapărat să o înveți și cred că cel mai important este să înțelegi mașina ca să te poți bucura de ea.

GP24 Inside: Interviu cu Radu Benea, Campion la CNVC debutanți și clasa A1

Echipa GP24 îi mulțumește lui Radu Benea pentru acordarea interviului și îi urează mult succes cu noua sa mașina pentru sezonul 2020 din CNVC.

Sursa: GP24 Author Adrian Gros
Photocredit: Rally Cow / Liana Toma
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Author Adrian Gros

Latest Posts

Don't Miss