More

  Latest Posts

  GP24 Inside: Interviu cu Radu Benea, Campion la CNVC debutanți și clasa A1

  Deținătorul sălii gazde Galei Campionilor FRAS 2019, Radu Benea este campion la CNVC Debutanți și Clasa A1, Foarte încântat de rezultatul său, proprietarul sălii Venue ne-a răspuns cu entuziasm întrebărilor:

  Cum a fost sezonul 2019 pentru tine?
  Sezonul 2019 a fost un sezon bun, am avut și câteva probleme tehnice la anumite etape, dar în mare parte am câștigat majoritatea etapelor. Am ieșit campion la debutanți si clasa A1 iar împreuna cu colegii de echipa am devenit si campioni naționali si pe echipe.

  Este mai palpitant la coastă decât la raliu?
  Sunt două lucruri total diferite. Ca să fac o echivalență cu o probă de atletism, la coastă este ca la o probă de 100 m plat în care trebuie să dai totul pe un traseu scurt și virajat, unde trebuie să dai toată energia pe cei 4-5 km ai probei.

  Raliul este o probă de anduranță unde trebuie șa știi cum să dozezi puterea mașinii cât și presiunea pe care o pui pe ea, ca să poți ajunge la capăt fiindcă probele au mulți kilometri.

  Cum s-a comportat mașina pe probe?
  Anul acesta am fost debutanți și am avut o mașină de Clasa A1 cu un maxim de 185 Cp. Este o mașină foarte interesantă, o mașină care poate pentru raliu este foarte performantă. La coastă, pentru clasa ei este foarte bună, dar este o mașina pe care dacă nu pui presiune în viraje nu ai cum să scoți viteză în linie dreaptă. Te obligă să intri foarte tare în viraje, ca atunci când ieși din ele să nu pierzi mult timp pe drum drept.

  Care sunt planurile pentru sezonul 2020?
  Pentru sezonul 2020 am achiziționat o mașină nou cu care voi participa la altă clasă, este vorba despre un Mitsubishi Lancer Evo VIII cu tracțiune integrală și de peste 700 Cp. Asta înseamnă că nu este o mașină cu care te poți juca, trebuie neapărat să o înveți și cred că cel mai important este să înțelegi mașina ca să te poți bucura de ea.

  Echipa GP24 îi mulțumește lui Radu Benea pentru acordarea interviului și îi urează mult succes cu noua sa mașina pentru sezonul 2020 din CNVC.

  Sursa: GP24 Author Adrian Gros

  Photocredit: Rally Cow / Liana Toma


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss