GP24 Media

LATEST POSTS

GP24 Inside: Interviu cu Filip Ugran, pilot al Formulei 4

Vizualizări: 15890

Ugran Filip Ioan, are 17 ani și este pilot în Campionatul Italian de Formula 4, alături de echipa elvețiană Jenzer Motorsport. Anul trecut, a făcut pasul de la Karting la Formulă, tot în Campionatul Italian de Formula 4, fiind rookie, alături de echipa italiana BVM Motorsport.

Când ați debutat în Motorsport? Și ce ne puteți spune despre prima dvs. experiență?
Am debutat în Motorsport, în anul 2015, în Campionatul Germaniei de Karting KTWB, cu echipa R&R Racing Team, unde am câștigat trei etape.  De două ori,am ocupat locul secund și tot de două ori,am câștigat locul al treilea, ieșind astfel Campion,la cea mai mică categorie.

Ce te-a determinat să alegi această disciplină și de unde ai obținut pasiunea pentru ea? 
La vârsta de  11 ani, părintii mei mi-au făcut un cadou de ziua mea, un test de karting cu o Echipă Austriacă, unde am făcut câteva teste, dar în scurt timp,am luat legătura cu R&R Racing Team și am început cursele.

GP24 Inside: Interviu cu Filip Ugran, pilot al Formulei 4

Ce ne puteți spune despre celelalte interese și hobby-uri? 
În afară

Cum ați descrie pasiunea dvs. pentru Motorsport și ce o menține în viață?
Pasiunea mea pentru Motorsport este susținută de faptul, că îmi doresc să ajung pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Formula 1,alături de Lewis Hamilton, Daniel Ricciardo și Lando Norris.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

GP24 Inside: Interviu cu Filip Ugran, pilot al Formulei 4

Ai emoții înainte, în timpul sau după o cursă și, dacă da, cum te descurci cu acele emoții?
Da, am puține emoții, înaintea unei curse, dar mă concentrez la ceea ce trebuie să fac și le las deoparte.

Cum reușiți să vă combinați activitățile în Motorsport cu viața de zi cu zi, cu locul de muncă (sau școală) și familia? 
Pentru mine, Motorsportul este pe primul loc, alături de familie, care mă susține în tot ceea ce fac. În timpul liber, în afara antrenamentelor, mă întâlnesc cu prietenii, dar cele mai importante, rămân antrenamentele, pentru a putea progresa cât mai repede.

GP24 Inside: Interviu cu Filip Ugran, pilot al Formulei 4

Care sunt obiectivele tale sportive pentru sezonul 2020 și cum au fost acestea influențate de Covid-19?
Obiectivul meu pentru anul 2020 este top 3 în Campionatul Italian de Formulă 4. Covid-19 a întârziat începutul campionatului, anularea unei etape și a multor antrenamente.

Care este cea mai mare provocare pentru tine în conducerea unui vehicul de curse și cum ai parte de goana de adrenalină?
Da, pentru a fi pilot de curse,ai nevoie de mult curaj și răbdare. De curaj,ai nevoie, mai ales, în realizarea depășirilor. Dacă forțezi o depășire,în momentul nepotrivit, te poate costa eliminarea din cursa. De răbdare, ai nevoie mereu. Atât în timpul curselor, când trebuie să găsești momentul oportun pentru diferite manevre, cât și în viața de zi cu zi, când trebuie să te antrenezi cu sârguința, pentru a ajunge cât mai sus.

Off-Topic: Care este mâncarea și băutura ta preferată în timpul unui weekend de cursă?
În weekend, îmi place să mănânc mușchi de vită cu cartofi, la cuptor, iar băutura mea preferată este apa minerală cu lămâie.

Doriți să vă împărtășiți cel mai special moment în Motorsport cu noi?
Momentul special,din Motorsport, a fost la finalul anului trecut, la ultima etapă din Campionatul Spaniei de Formula 4. A fost prima dată,când am participat cu echipa elvețiană, urcând pentru prima dată pe podium. M-am clasat pe locul 2 în prima cursă, pe locul 2, în a 2-a cursă și pe locul 3, în a 3-a cursă.

Dacă ați putea participa la un eveniment Motorsport oriunde în lume, de o singură dată, fără să vă îngrijorați de buget, care ar fi?
Aș dori sa particip la cursa de Formula 1 de la Monaco.

GP24 Inside: Interviu cu Filip Ugran, pilot al Formulei 4

Din păcate, o carieră în Motorsport nu este făcută doar din momente frumoase, ci și din unele dificile. Cum te descurci cu acele momente și vrei să ne dai un exemplu?
În momentele dificile, mă gândesc că pot mai mult. Întotdeauna,se poate mai mult. Anul trecut, în prima cursă de la Red Bull Ring,în calificări,unde nu am avut rezultatele dorite, am pornit din spatele grilei am reușit să ajung pe poziția a14-a,la finalul cursei. Însa,în primul tur, pentru a evita să mă bag în 2 piloși, am tras dreapta si m-am apropiat de alt pilot, care a crezut că mă bag în el și a ieșit pe pământ. Din acest motiv,am fost penalizat cu 30 de secunde, deoarece mașina lui nu mai putea porni de pe pământ.

Ce le-ați sugera oamenilor care doresc să intre în lumea interesantă a Motorsport?
Eu le-as sugera, să înceapă kartingul la vârsta de 8 ani și la vârsta de 13 ani, să înceapă antrenamentele pentru formula, dacă își doresc să ajungă undeva sus.

Există ceva care nu a fost acoperit în acest interviu pe care dorești să le spui fanilor și urmăritori tăi?
Vreau să le mulțumesc sponsorilor mei: ThreePharm, Triplast, EGS și Labradors pentru susținerea lor. De asemenea, le sunt recunoscător echipei Jenzer Motorsport,pentru mașina de anul acesta.

Vă mulțumim pentru acest interviu, în numele echipei de la GP24, vă dorim tot ce este mai bun pentru sezonul 2020 și sperăm să ne întâlnim din nou. Succes!!

GP24 Inside: Interviu cu Filip Ugran, pilot al Formulei 4

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES