GP24 Media

LATEST POSTS

GP24 Inside: Interviu cu Călin Daniel, pilot al ACSGE BADEA RALLY TEAM

Vizualizări: 22704

Călin Daniel, a început cariera în Motorsport în anul 2013 cu Campionatul de Slalom Paralel, apoi a continuat cu VTM, iar acum continuă cu podiumuri la CNVC2. Mulțumesc GP24 pentru această oportunitate. Îți dorim mult succes la etapa de la Râșnov!!!

Când ați debutat în Motorsport? Și ce ne puteți spune despre prima dvs. experiență?
Am debutat în Motorsport în anul 2013, la Slalom Paralel, unde am concurat ca pilot nelicențiat, după care am debutat la VTM în anul 2017, cu o Škoda Fabia ,Diesel, mașina curse a fost a bunului meu prieten Alin Troacă. Prima experiență într-o mașină de curse a fost un vis care a devenit realitate, după două etape de VTM în 2017,  cu Škoda lui Nea, am hotărât să achiziționez o mașină cu o putere mai mică, ca să încep de jos și să cresc progresiv.

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

Ce te-a determinat să alegi această disciplină și de unde ai obținut pasiunea pentru ea?
Am ales această disciplină pentru că de mic copil am avut o pasiune pentru mașini.

Ce ne puteți spune despre celelalte interese și hobby-uri?
Îmi place să călătoresc iar cursele ajută foarte mult iar interesul și scopul fiecărei etape este ca să termin cu bine și să urcăm mașina pe platformă fără ajutor.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Cine este cel mai mare idol din Motorsport?
Cel mai mare idol este și rămâne Colin McRae.

Există ritualuri specifice pe care să le observați pentru a vă pregăti pentru următorul eveniment Motorsport?
Nu există un ritual exceptând o verificare foarte atentă a mașinii de concurs și a mașinii de asistență dar și de obicei tot uităm ceva acasă.

Cum ați descrie pasiunea dvs. pentru Motorsport și ce o menține în viață?
Este o mare pasiune pe care încerc să o stăpânesc cât mai bine, de bine pot și este ținută în viață de prieteni și de minunata mea soție, care mă susține necondiționat în tot ceea ce fac.

Ai emoții înainte, în timpul sau după o cursă și, dacă da, cum te descurci cu acele emoții?
Emoții sunt tot timpul dar mai dispar din cauza adrenalinei, încerc să stăpânesc cât de bine pot și să rămân concentrat pe tot parcursul evenimentului.

Cum reușiți să vă combinați activitățile în Motorsport cu viața de zi cu zi, cu locul de muncă (sau școală) și familia?
Aici este un pic mai ușor, dețin un mic service auto în Sibiu, iar totul se învârte în jurul mașinilor și când ai parte de susținea familiei(mulțumesc din tot sufletul soției mele) dar și a prietenilor, Paul Zamacu find mecanicul meu, Gigi Badea și Alin Troaca, cu ei este totul mai ușor.

Care sunt obiectivele tale sportive pentru sezonul 2020 și cum au fost acestea influențate de Covid-19?
Obiectul este unul singur, acela de a mă acomoda cu noua mașină, un SEAT IBIZA 1,8 TURBO AKA STRUMFUL, pregătit de noi și da, au fost influențate de COVID-19, deoarece Campionatul a început târziu iar acum etapele sunt aproape în fiecare weekend și este foarte greu să putem participa la toate, pentru că sponsorii sunt aproape inexistenți.

Credeți că a fi activ în Motorsport (karting necesită calități speciale, cum ar fi curajul, răbdarea sau orice altă calitate?
Da a fi activ în Motorsport necesită curaj foarte mult dar și concentrare dar și determinare.

Care este cea mai mare provocare pentru tine în conducerea unui vehicul de curse și cum ai parte de goana de adrenalină?
Cea mai mare provocare este la fiecare start, scopul meu find să ajung la finish iar adrenalina pe mine mă ajută să rămân concentrat.

Off-Topic: Care este mâncarea și băutura ta preferată în timpul unui weekend de cursă?
Mâncarea mea preferată la curse este grătarul iar dacă este făcut împreună cu oameni dragi mie este cel mai gustos iar băutura preferată este apa.

Doriți să vă împărtășiți cel mai special moment în Motorsport cu noi?
Momentan cel mai special moment în Motorsport este rezultatul de la ultima etapă de CNVC2 Șugas Băi, adică căștigarea Clasei A3 și Locul 3 la General.

Dacă ați putea participa la un eveniment Motorsport oriunde în lume, de o singură dată, fără să vă îngrijorați de buget, care ar fi?
Evenimentul la care aș dori să particip este Masterul de Viteză În Coastă care se organizează o dată la 2 ani, din păcate anul acesta nu se mai ține.

Din păcate, o carieră în Motorsport nu este făcută doar din momente frumoase, ci și din unele dificile. Cum te descurci cu acele momente și vrei să ne dai un exemplu?
Da cel mai dificil moment a fost la finalul anului 2018, unde am avut accident și am distrus fosta mașină(Mitsubishi Colt)din fericire eu nu am pățit nimic,este un pic mai greu după accident numai poți să mergi atât de tare pe cât ți-ai dori.

Ce le-ați sugera oamenilor care doresc să intre în lumea interesantă a Motorsport?
Să își aleagă o mașină pe măsura bugetului, să fie cumpătași în deciziile pe care le iau și gaz din plin.

Există ceva care nu a fost acoperit în acest interviu pe care dorești să le spui fanilor și urmăritori tăi?
Cred că este un interviu destul de complex, vă mulțumesc și baftă tuturor.

Vă mulțumim pentru acest interviu, în numele echipei de la GP24, vă dorim tot ce este mai bun pentru sezonul 2020 și sperăm să ne întâlnim din nou. Succes!!

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES