Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  GP24 Inside: Gyenes, lider la Malle Moto in Dakar Rally 2020 – Original și după etapa a 4-a din cele 12 (Video)

  • Pe 8 ianuarie s-a concurat în etapa a 4-a, Neom-Al Ula: 676 de kilometri, din care 453 de kilometri de probă specială.
  • Zilele devin tot mai lungi în Raliul Dakar, unde, pe lângă oboseală, concurenții mai au de înfruntat și temperaturile scăzute. În etapa a 4-a startul s-a dat la o temperatura de sub 10 grade Celsius, iar în etapele 5 și 6 se va porni din bivuac la 3 grade Celsius.
  • 9 ianuarie, etapa a 5-a din totalul de 12 programate în Dakar 2020: 563 de kilometri din care 353 de kilometri de probă specială. O etapă cu foarte mult nisip în care stâncile vor servi drept reper celor care întâmpină dificultăți în navigație. Vor fi dune, coline și zone cu iarba cămilei.

  Etapele a 3-a și a 4-a au fost bune pentru Emanuel Gyenes, sătmăreanul reușind să-și păstreze locul 1 la clasa Malle Moto – Original (unde concurenții nu beneficiază de asistență tehnică și trebuie să se ocupe singuri de pregătirea motocicletei pentru ziua următoare). În etapa de pe 7 ianuarie traseul a mers aproape de granița cu Iordania, iar peisajele, fără îndoială, vor rămâne în memoria concurenților pentru totdeauna. Doar că, odată ajunși în această zonă muntoasă și cu foarte multă piatră, au început să scadă și temperaturile, iar praful a fost la ordinea zilei în ambele etape. În proba specială din 8 ianuarie au rulat în apropierea templelor Regatului Nabatean și peisajul a fost din nou stâncos, amintind parcă de stâncile din Mauritania.


  Mani Gyenes in timpul etapei 3 din Dakar 2020. Photocredit: FotoP

  Emanuel Gyenes #44, Autonet Motorcycle Team: „Am ajuns în Al Ula după o etapă foarte lungă. A fost mult praf, iar în a doua parte foarte multă piatră. Din pricina prafului mi-au trebuit 60 de km să pot depăși un quad. Apoi a fost totul bine, am mers în ritmul meu. A fost o zi bună, chiar dacă am căzut pentru prima dată în acest Dakar. Am pus motocicleta pe o parte, însă nu a fost nimic grav și am putut continua.

  M-am obișnuit și cu acest sistem în care primim în unele probe speciale roadbookurile înainte de start. Nu este ca atunci când ai timp să te uiți în liniște peste el și să îți scoți tu în evidență ce ai nevoie, însă am mers destul de bine și după cel colorat de organizatori, pe care noi apucăm doar să ne uităm câteva minute, înainte să pornim în proba specială. În acele etape nu avem roadbook din bivuac până la start și mergem după GPS.  Din păcate, aici în Arabia Saudită navigația este foarte grea, fiind locuri foarte întinse unde nu sunt repere.

  Este foarte frig în acest bivuac din Al Ula. Pornim către startul pe proba specială înainte de șase dimineața și atunci vor fi undeva în jur de 3 grade C, iar maxima din etapa 5-a va fi de 14 grade C, în noaptea din Ha’Il vom avea tot 3 grade C.“

  Etapa a 5-a duce Raliul Dakar din Al Ula în Ha’Il, caravana pornind către estul Arabiei Saudite. Va fi o zi cu mult nisip, cu dune, stânci presărate din loc în loc și zone în care concurenții vor vedea cum este iarba cămilei în acest deșert. Poate părea banal, însă în zonele în care întâlnești iarba cămilei trebuie să fii foarte atent, pentru că riști foarte ușor să fi aruncat din șa.

  Dar ce este iarba cămilei? Aceasta este denumirea generică a ierbii din deșert care crește destul de înaltă, în formă de mănunchiuri și adună la rădăcină foarte mult nisip, care devine foarte dur.

  Vineri, 10 ianuarie, se va concura în ultima etapă dinaintea zilei de odihnă din capitala Riyadh. Va fi una 100% în nisip, unde cei care au concurat în Sahara vor fi net avantajați.

  Mani Gyenes in timpul etapei 4 Dakar 2020. Photocredit: RallyZone

  Moto, Clasament General după 4 dintre cele 12 etape

   • 1 – Ricky Brabec, Monster Energy Honda Team, 15h 06min 43sec
   • 2 – Kevin Benavides, Monster Energy Honda Team, +02min 30sec
   • 3 – Jose Ignacio Cornejo Florimo, Monster Energy Honda Team, +08min 31sec
   • 42 – Emanuel Gyenes, Autonet Motorcycle Team +3h 43min 23sec

  Malle Moto – Original, Clasament general după 4 dintre cele 12 etape

   • 1 – Emanuel Gyenes, Autonet Motorcycle Team 18h 50min 06sec
   • 2 – Florent Vayssade, Team Vayssade Florent + 57min 03sec
   • 3 – Roman Krejci, Ivar CS Team + 1h 26min 51sec

  Dakar 2020 ?? Etapa 4 ? Neom – Al Ula "Foarte multa piatra … 60 de km sa pot depasi un quad"

  Gepostet von Emanuel Gyenes – Mani am Mittwoch, 8. Januar 2020

  Pentru mai multe detalii despre configurația din acest an a raliului, accesați: www.dakar.com

  Sursa: GP24 Author, Frank van Nunen / Renatta Stepanov (Management Emanuel Gyenes)

  Photocredit: Renatta Stepanov (Management Emanuel Gyenes) / FotoP / RallyZone  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare?
  Dacă reușești, noi te premiem!

  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.

  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss