Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  GP24 Inside: Gyenes începe a doua săptămână a Raliului Dakar din poziția de lider la Malle Moto

  • Pe 11 ianuarie se concurează în etapa a 7-a (din 12) Riyadh-Wadi Al-Dawasir, în total 741 de kilometri din care 546 de kilometri de probă specială.
  • Emanuel Gyenes conduce încă din prima etapă clasa rezervată celor care concurează fără asistență tehnică, cea mai dură formă de participare la Raliul Dakar.
  • A două săptămână este una cu foarte mult nisip și cea în care se va concura și în etapa maraton (15 și 16 ianuarie). Participanții nu au voie să schimbe pneurile în bivuacul de seară și parcurg două zile fără service în adevăratul sens al cuvântului.

  Cea de-a 42-a ediție a Raliului Dakar a ajuns în a doua săptămână, una în care peisajul se schimbă aproape total. După zilele prin canioane, munți, zone nisipoase, dune mici urmează etape cu foarte, foarte mult nisip și dune care amintesc de anii în care competiția se desfășura în Africa. Chiar la două zile după ce au plecat din orașul Neom, aflat în nordul Arabiei Saudite, pe traseul raliului a nins și în dimineața de vineri, la start, au fost doar 3 grade Celsius.

  Emanuel Gyenes #44, Autonet Motorcycle Team: „A fost o primă săptămână frumoasă, iar speciala care a precedat ziua de pauză din Riyadh a fost cu dune pe care îți făcea plăcere să rulezi – nu era nisip foarte fin. Am avut zile cu multe pietre și praf și a fost periculos să depășim, dar am reușit să am un ritm bun și să am grijă de motocicletă. A fost foarte greu cu frigul pe care l-am avut în ultimele zile. Este ceva obișnuit să pornim din bivuac înainte de răsăritul soarelui, dar a fost extrem de frig chiar la începutul probelor speciale din etapele 4, 5 și 6. Cred că au fost în jur de 3 grade Celsius joi și vineri dimineață.

  Suntem în Riyadh acum, unde am petrecut ziua de pauză. Nu este de fapt o zi de odihnă, pentru că lucrăm la motociclete, să le pregătim pentru a doua parte a raliului. Am menajat motocicleta în prima săptămână, așa că nu am avut foarte mult de lucru și am putut să mă odihnesc. Urmează încă șase etape în care concurăm la sud de Riyadh și sper să avem temperaturi ceva mai ridicate decât cele din nord. Shubaytah, zona unde vom sta în bivuacul din etapa maraton este în partea de est a țării, iar organizatorii spun că acolo este un deșert de patru ori mai mare decât Franța, care are și cele mai frumoase dune din Arabia Saudită.

  Îmi doresc ca avantajul creat în prima săptămână să mă ajute să obțin un podium la Malle Moto – Original, însă va fi foarte dificil. Le mulțumesc tuturor celor care mi-au trimis mesaje de încurajare prin diverse moduri și sper să fiți alături de mine și în această a doua parte a primului Dakar din Peninsula Arabă.“

  Astăzi a plecat din bivuacul Riyadh la ora locală 5:45 am (ora României 6:45), iar pe proba specială de 546 de kilometri va lua startul la ora locală 7:40.

  Luni se va concura în bucla Wadi Al-Dawasir care are 474 de kilometri de probă specială, cu un traseu care va șerpui printr-un peisaj montan cu foarte mult nisip și zone în care nisipul este alb. Cei care vor dori să „tragă gazul“ vor avea o linie dreaptă de 40 de kilometri, iar în zona cu dune vor trebui să își arate abilitățile. Marți, 14 ianuarie, urmează cea mai lungă etapă din raliu: 891 de kilometri din care 415 kilometri de probă specială, în timp ce miercuri se va porni în etapa maraton.

  Moto, Clasament General după 6 dintre cele 12 etape

  1 – Ricky Brabec, Monster Energy Honda Team 23h 43min 47sec

  2 – Pablo Quintanilla, Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team +20min 56sec

  3 – Toby Price, Red Bull KTM Team +25min 39sec

  35 – Emanuel Gyenes, Autonet Motorcycle Team +5h 36min 36sec

  Malle Moto – Original, Clasament general după 6 dintre cele 12 etape

    1. Emanuel Gyenes, Autonet Motorcycle Team 29h 20min 23sec
    2. Florent Vayssade, Team Vayssade Florent + 1h 01min 49sec
    3. Benjamin Melot, Benjamin Melot + 1h 43min 39sec

  Pentru mai multe detalii despre raliu, accesați: www.dakar.com

  Sursa: GP24 Author, Frank van Nunen / Renatta Stepanov (Management Emanuel Gyenes)

  Photocredit: Renatta Stepanov (Management Emanuel Gyenes) / FotoP / RallyZone  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare?
  Dacă reușești, noi te premiem!

  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.

  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss