Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  GP24 Inside: Darco Pelici – Pot spune că aceasta pasiunea mi-a insuflat-o tatăl meu.

  În seria dedicata echipei Sport Masters Year 2012 descoperim astăzi pasiunea lui Darco pentru motorsport, dar și despre cum vede el aceasta lume, despre responsabilitate și curaj.

  De unde pasiunea pentru motorsport ?
  Pot spune că aceasta pasiunea mi-a insuflat-o tatăl meu, fiind și el copilot de raliuri. Eu mergeam și îl încurajam de pe margine, îmi doream și eu să particip, dar vârstă nu îmi permitea. Atunci tatăl meu văzând dorință mea, a găsit o soluție adecvata vârstei mele. La vârstă de 4 ani și jumătate mi-a cumpărat primul meu kart. La început, dorință de a participa a învins teama, așa că am participat la primul meu concurs inter județean.

  Ce înseamnă responsabilitatea în viziunea unui pilot ?
  Pentru mine, dorință de a câștiga nu înseamnă a-mi pune viață în pericol și a spectatorilor. Trebuie mereu să fii concentrat, să atingem viteza atâta timp cât putem controla mașină. În experiență mea acumulata timp de 14 ani, am constatat că totalitatea titlurilor le-am câștigat fiind cumpătat, responsabil și realist.

  Motorsportul presupune și evenimente mai puțin plăcute. Cum reușești să le faci fața ?
  A-și începe prin cunoscuta expresie „un sportiv adevărat știe să și piardă.” Da, așa mi s-a întâmplat și mie. Nu dau vina pe materialul de concurs, a fost și eroare pilotaj, dar cu mult tact, diplomație și tărie de caracter am recunoscut, am depășit momentul, nu m-am descurajat și mereu dorință de a câștiga a învins. Acolo unde am greșit am încercat să nu repet greșeală, antrenându-mă cu mai multa seriozitate.

  Cum se simte adrenalina din mașină de curse ?
  Wow! Exact asta este expresia prin care a-și putea descrie senzația pe care o trăiesc în mașină de curse. Este o combinație intre dorință de a câștiga și nu a dezamăgi pe cei care cred în mine. Este o senzație unica, care te face să concurezi iar și iar…

  Cum a fost prima interacțiune cu o etapa oficiala ?
  Se întâmplă în anul 2005 la Sânnicolau Mare, județul Timiș. Aveam o vârstă frageda, nu cred că eram conștient de nivelul de competiție. Aveam adversari puternici care aveau vârstă dubla, chiar și tripla decât a mea. Eu știam că trebuie să merg rapid, să îi depășesc pe toți și să mă opresc când mi se flutura în fata steagul alb cu negru. Am avut rezultate mai mult decât se așteptau părinții mei care erau mai emoționați decât mine, clasându-mă pe locul al III-lea la clasa OPEN, deoarece la clasa la care m-aș fii încadrat că vârstă, nu erau piloți participanți. Pe lângă acestea, am câștigat și un telefon, creând controverse în jurul meu fata de ceilalți concurenți.

  Care sunt planurile tale pentru sezonul 2020 ?
  În acest sezon competițional plănuiam să absentez „motivat”, deoarece am examenul de maturitate și admiterea la facultate, scris cu majuscule „doar în acest sezon”. În schimb, doresc să particip la minim o etapa de SIM Racing, daca tot #stamacasa.

  Cât de importanta vezi tu legătură dintre pilot și copilot ?
  Până în prezent participările mele au fost puține la care am avut copilot. Este foarte important că legătură pilot – copilot să fie una de încredere, deoarece de asta depinde siguranță echipajului și nu doar.

  Cum reușești să iți împarți viață de zi cu zi cu pasiunea pentru motorsport?
  Daca a-și fi primit întrebarea aceasta în urma cu un deceniu, mi-ar fi fost mai greu să răspund. Acum pot spune că și motorsportul are locul lui în viață de zi cu zi că și mersul la scoală și alte activități pe care le desfășor zilnic. A câștigat un loc important în viață mea încât pot spune că nu mai vorbim doar despre o simplă pasiune, ci despre o dependentă.

  Ce emoții aduce cu ea linia de start ?
  În acele momente te trec toate stările posibile, dar o dată cu startul efectiv, emoțiile dispar și te concentrezi să ajungi cât mai rapid la linia de finish fără a provoca un incident. La începutul carierei mele, eu nu știam ce sunt emoțiile. Le spuneam părinților că mă doare stomacul, dar ei au evitat să îmi spună cauza durerii, care de fapt erau emoțiile.

  Ce ne poți spune despre etapa ta preferata ?
  Daca mi se permite, aș numi doua etape : prima la vârstă de 8 ani cu kartul la Berlin, campionat mondial de 24 de ore. A doua la vârstă de 14 ani pe Transfăgărășan. Amândouă etape mi-au adus multe satisfacții, multa experiență, astfel palmaresul meu a devenit mult mai bogat.
  Nu în ultimul rand, prin intermediul acestui articol vreau să mulțumesc tuturor persoanelor care mi-au fost alături, în special părinților mei. Fără ei, nu aveam despre ce să vă vorbesc și să ajung unde sunt acum. Să ne vedem cu bine la curse !

  În următorul material dedicat acestei echipe vom descoperi alte povesti interesante din lumea motorsportului.

  Sursa: GP24 Author, Ana Maria Florea

  Photocredit: Arhiva Personala - Darco Pelici  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare?
  Dacă reușești, noi te premiem!

  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.

  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss